מי אני: מיכל שמיר-קורמן, בת 49, נשואה+3, תושבת רעננה. מנחת קבוצות להרזייה בחברת דיאטה קלאב ובמחלקות סיעודיות.
מי אני במספרים:
גובה: 163 ס"מ
משקל לפני הירידה: 128 קילו
משקל נוכחי: 74 קילו
כמה ירדתי: כ-60 קילו בארבע וחצי שנים
שומרת על המשקל: חמש שנים
להבין מה מונח פה על כף המאזניים
"ההשמנה הגדולה הייתה בעת ההריון הראשון ואחריו", מספרת מיכל. "בהריונות הבאים שהיו מלווים בקשיים, סיכונים ומתח רב - ההשמנה החמירה מאוד. ואז הגיע 'הרגע הקסום', כפי שאנחנו קוראים לו בקבוצות התמיכה: אותו רגע מזוכך ובהיר בו אנו חשים ומבינים מה מונח על כף המאזניים, תרתי משמע. לאחר שלושת הלידות הבנתי שהגיע הזמן לשינוי, אין יותר תירוצים. החלטתי להקדיש את כל מה שידרש לשם ירידה בטוחה ומאוזנת במשקל ואימוץ אורח חיים בריא".
מה היו הרגעים הקשים ביותר בעת הדיאטה: "הפעמים בהם למרות כל המאמצים והכוונות הטובות, נכנעתי למזונות שמזיקים לי או לצורת אכילה בעייתית. הרגעים הללו לא היו רק קשים, הם גם מעציבים. בתחילת הדרך זה היה ממש קשה - עכשיו זה קורה הרבה פחות, ואם קורות תקלות או חריגות אני מהר מאוד חוזרת למוטב".
הירידה במשקל שינתה את ההווי המשפחתי. "כשהייתי שמנה לא יכולתי לקחת חלק בפעילויות ספורטיביות וטיולים, והיום זה אפשרי. אנחנו נוסעים לטייל וזה מכניס גיוון, הרגשה טובה ומרענן את חיי המשפחה והזוגיות שלי עם בעלי. הוא עזר לי במשך כל התהליך, וגם היום. אחד הבילויים שלנו מאז הירידה במשקל הוא להתאמן יחד בחדר הכושר. מי היה מאמין?"
הבגדים השיקיים כבשו את הארון
"אורח החיים החדש כולל אכילה מאוזנת של כל אבות המזון לאורך כל היום, מה שמבטיח אספקת אנרגיה סדירה ושמירה על מדד גליקמי יציב. אני עוסקת בפעילות גופנית על בסיס יום-יומי. האימונים שלי כוללים מרכיב אירובי - הליכון או אופניים, עבודה על חיזוק רקמת השריר, מתיחות וגמישות. פעמיים-שלוש בשבוע אני מתרגלת יוגה ויניאסה, שתורמת מאוד לחיזוק החלק המנטלי ולחיבור ההרמוני בין גוף ונפש.
מבחינת תזונה, אני מחלקת את האוכל לשש ארוחות קטנות מדי יום, שסכומן הקלורי מגיע לכ-1,500 קלוריות ביום והפרש הזמן בין ארוחה לארוחה נע בין שעה וחצי לשלוש שעות. מרכיב לא פחות חשוב מהאוכל הינו השתיה, בעיקר שתית מים. אני שותה 12-15 כוסות בכל יום".
מה השתנה אצלה מאז הירידה במשקל? בעיקר האנרגיה והמרץ. "התחלתי להתאמן ולעבוד במרץ בגינה. פעם היה לי קשה אפילו להתכופף כדי לשתול או לעשב. שינוי גדול היה גם במלתחה: לא רזיתי ביום אחד, אלא במהלך שנים ארוכות, ולכן הבגדים הרזים והשיקיים יותר - ג'ינסים קוליים, גופיות שחורות ושמלות צמודות - כבשו לאט ובהדרגה את ארון הבגדים שלי, בכל פעם מידה אחת פחות".
טיפ למי שרוצה לעבור שינוי: "לכל שינוי יש מחיר אותו צריך להביא בחשבון ולהתכונן אליו. למשל: באכילה מתוכננת ומדודה יש הרבה פחות ספונטאניות מאשר באכילה פרועה לפי החשק. ההתמדה בתהליך השינוי והדבקות בו מתרחשות כאשר הרווח עולה בהרבה על המחיר: ככל שהתועלות שלנו רבות יותר והרווחה הפנימית מתעצמת, כך יש לנו מוטיבציה להמשיך וללכת בדרך המייטיבה עם הגוף והנפש שלנו".
יש לך סיפור הצלחה משלך? נשמח לשמוע ממך. שלחי את פרטייך ל-women@mako.co.il