מי אני: רויטל רמתי, בת 43, נשואה ואמא לשלושה ילדים, מתגוררת במעלה אדומים ועובדת כמנחת קבוצות בשומרי משקל וכמדריכת זומבה.

גובה: 1.62 מ'.

משקל לפני הירידה: 82 ק"ג.

משקל אחרי הירידה: 58 ק"ג.

כמה ירדתי: 24 ק"ג.

תקופת השינוי: חצי שנה.

רויטל תמיד הייתה ילדה מלאה. בבית היא האחות הבכורה לשתי אחיות שקטנות ממנה ורזות ממנה. בבית הספר היא הייתה האחרונה להתייצב בשיעורי הספורט מכיוון שספגה עלבונות והצקות על בסיס קבוע - מה שפגע לבסוף בביטחון העצמי שלה: "במהלך השנים התבססה אצלי התפישה שאני לא יפה, כי החברה משדרת ששמן זה לא דבר יפה", כמו רבות, היא מצאה את הנחמה באכילה רגשית. בכסף שחסכה מעבודת שמרטפות, הייתה קונה ממתקים ומחביאה את האריזות מתחת למזרון בחדר. אך כשהתגלה הסוד הקטן שלה, הופעל עליה לחץ כבד לרזות. כשהייתה בת 16, עזבה רויטל את הבית לטובת מגורים בקיבוץ, הלחץ והחשש מהשתלבות במקום חדש שוב התבטא דרך אכילה. "התחלתי לאכול יותר בשביל להתנחם ולהתמודד עם השגרה החדשה מחוץ לבית והחשש אם יאהבו אותי או לא. היה לי דימוי גוף נמוך שהוריד את הביטחון העצמי שלי לרצפה". 

רויטל רמתי
רויטל לפני השינוי

"אמרו לי שחבל עליי, יש לי פנים יפות"

גם במהלך השירות הצבאי שלה, התמודדה רויטל עם ביקורת מהסביבה. עם זאת, לראשונה, לא הוטרדה מהמשקל שלה בעקבות מפגש עם בנות מלאות נוספות. לאחר השחרור, הכירה את בעלה לעתיד, אולי הראשון שראה מבעד למשקל שלה, "הוא אהב אותי כמו שאני, לא אמר לי איך אני צריכה להיראות. הרגשתי לראשונה אהובה, חכמה ונשית. למרות המשקל". שנתיים לאחר מכן הם התחתנו. בגיל 28, אחרי הריון ראשון וסדרת טיפולי פוריות, הצליחה רויטל להיכנס להריון בשנית במהלכו עלתה כ-30 ק"ג בעקבות שמירת הריון," נשאבתי שוב למקומות רגשיים ולהרגלי אכילה רעים", מספרת רויטל.

"לא יכולתי לסבול את עצמי, לא זיהיתי את עצמי ונגעלתי"

כשהייתה רויטל כבר בת 33 - הבינה שהשינוי קרוב מתמיד כשלא יכלה יותר לסבול את הדמות שמשתקפת מבעד למראה. בנוסף, המשקל העודף העמיד את הבריאות שלה בסכנה. "יום אחד הגעתי לפגישה עם הרופא שלי, הוא אמר לי שאני צריכה להתחיל לדאוג לילדים שלי כי ההשמנה שלי יכולה להוביל למוות". כשהבינה שהיא לא מצליחה לבלות ולשחק עם הילדים שלה כמו כולן, נרשמה לקבוצת שומרי משקל והחיבור היה מיידי. 

רויטל רמתי
רויטל אחרי השינוי

"מותר לאכול הכל, רק צריך ללמוד את המידה"

תהליך ההרזיה של רויטל היה רק עניין של מודעות וללא ויתורים קשים לטענתה, "התחלתי לאכול ארוחות מסודרות, מזינות. ויתרתי רק על הג'אנק פוד והממתקים. הרשתי לעצמי לאכול חמש ארוחות ביום מבלי להתנזר מכלום, רק להוריד משמעותית מהכמויות". כחלק מתהליך ההרזיה, שילבה רויטל פעילות גופנית קלה שכללה הליכות של שעה על בסיס יום יומי, מה שהאיץ הירידה במשקל. 

ולמרות הכל, גם הדיאטה של רויטל הציבה אותה מול אתגרים לא פשוטים, במקרה שלה – זה היה השוקולד. "בעבר הייתי רגילה לאכול מדי בוקר חפיסת שוקולד בתוך לחמנייה וחשבתי שאצליח לאכול אותו במידה, אבל בפועל המשכתי לאכול את אותן הכמויות הגדולות". הצורך העז במתוק אילץ אותה להשאיר את המתוקים מחוץ לבית עד שתוכל לעמוד בפיתוי. "כשלקחתי רק שתי קוביות שוקולד, התענגתי עליהן. אבל בעיקר התמוגגתי מהעובדה שניצחתי את עצמי והצלחתי ליהנות מבלי לקחת עוד". כשהרגש היה המניע העיקרי לאכילה לא החוצה, הבינה רויטל שלפעמים עדיף לבכות ולפרוק במקום לפנות למזון מזיק. "אכילה רגשית באה כדי לברוח מהתמודדות עם מצבים בחיים, אבל הצלחתי לתעל את התגובות שלי למקומות אחרים – לא לאוכל". 

רויטל רמתי
רויטל אחרי השינוי

התפריט היומי שלי:

לפני ארוחת הבוקר: כוס קפה עם חלב דל שומן, עם תמר ושקדים בצד.
ארוחת בוקר: שני צנימים עם גבינה לבנה, סלמון מעושן וירקות.
ארוחת ביניים: מנת פרי.
ארוחת צהריים: כוס מג'דרה על בסיס בורגול ועדשים, 150 גרם חזה עוף בתוספת שעועית ירוקה מאודה.
ארוחת ביניים: שייק על בסיס יוגורט רזה עם מנת פרי וקרח גרוס.
ארוחת ערב: שקשוקה ירוקה מעלי תרד עם ביצה אחת שלמה ושני חלבונים, 50 גרם גבינת פטה רזה, שתי פרוסות לחם מלא וסלט ירקות.

רויטל מציינת, שבמהלך היום היא מרשה לעצמה להתפנק עם כוס קפה לצד 2-4 קוביות שוקולד או חטיף אנרגיה. וכמובן – לא לשכוח לשתות לפחות שני ליטרים של מים. 

השינוי הפיזי מביא איתו לא מעט שינויים מנטליים, במקרה של רויטל היא הגשימה את המשאלה שלה להצליח לרקוד בביטחון, היום היא הפכה למדריכת זומבה בעצמה. היכולת שלה להצליח לעבור שינוי, גרמה לה לרצות לעזור לנשים אחרות, לכן נרשמה לקורס מדריכות בשומרי משקל. "תחושת האחריות כאן גדולה, אני נוגעת ומשפיעה על חיים של אנשים רבים. זה נותן לי תחושת סיפוק עצומה". 

רויטל רמתי
מדריכת זומבה

הדיאטה של רויטל לא הצילה רק את החיים הפרטיים שלה, אלא אפשרה לה להציל חיים באמת. "הפכנו למשפחת אומנה לתינוק בן חודש, כשהגיע לגיל שמונה הוא חלה באופן פתאומי ונזקק להשתלת כבד דחופה. כשלא נמצא תורם, בני המשפחה נבדקו ובאורח נס נמצאתי מתאימה". הרופאים סיפרו לרויטל שלא יכלה לבצע את התרומה לולא משקל הגוף שלה היה תקין, לשמחתה, מדובר במתנה נוספת שקיבלה בזכות הגזרה החדשה שלה – היכולת להציל את חיי בנה. 

_OBJ

טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:

1. להיות מוחלטת בעשיה, חשוב להיות קשוב ולהתנסות, ללכת בצעדים קטנים למען המטרות.

2. לסלוח לעצמך כשאת נופלת לאורך הדרך – מי שמצליח בדרך, הוא מי שמצליח לקום כשהוא נופל.

3. ההנאה מהתהליך מאוד חשובה כדי שתוכלו להתמיד, גם אם זה יאריך אותו.

4. לשמור על אורח החיים החדש גם כשמגיעים ליעד.