מי אני: שמרית מרקוביץ, בת 33, נשואה +2, גרה בחולון ועוסקת בתחום ההוראה.
מי אני במספרים:
גובה: 1.57
משקל לפני הירידה: 94 קילו
משקל נוכחי: 60 קילו
כמה ירדתי: 34 קילו בשישה חודשים
שומרת על המשקל: כשנה וחצי
"הדיאטה הראשונה שלי הייתה בגיל 16. מאז אני עולה ויורדת", מספרת שמרית. "כמה חודשים אחרי הלידה השנייה עליתי למשקל שיא של 94 קילו. רציתי לעשות דיאטה אבל החלטתי לא לעשות את זה לבד אלא להעזר באנשי מקצוע ובמסגרת, כדי שלא אפול בדרך".
מתאמנת שעתיים בכל יום
שמרית הבחינה בפרסומים על פרוייקט הרזייה חדש במקום שנקרא 'סטודיו 2B'. "הגעתי לראות במה מדובר. בפגישה עם מנהל הסטודיו הוא הבהיר לי: אם את לא פייטרית, אין לך מה לעשות כאן. זו הנקודה בה החלטתי להתחיל להילחם, נרשמתי לפרוייקט ונכנסתי לתהליך במלוא המרץ. הותאמה עבורי תכנית אימונים המשלבים חיטוב ואירובי. האימונים החלו בהדרגה, עד שבסופו של דבר מצאתי את עצמי מתאמנת במשך שעתיים כל יום, חמישה ימים בשבוע".
התפריט היומי שלי: "תזונאית הסטודיו התאימה לי תפריט שכלל שש ארוחות יומיות: בוקר וערב קלות, ארוחת צהריים גדולה ושלוש ארוחות ביניים.
בבוקר - חטיף אנרגיה.
9:30 - ארוחת בוקר שכוללת שתי פרוסות לחם קל, ממרח וירקות.
12:45 - פרי.
15:00 - ארוחת צהריים שכוללת כוס פחמימה (אורז, פתיתים) ומנת בשר (דג, חזה עוף).
17:00 - חטיף אנרגיה או מעדן.
20:00 - ארוחת ערב שכוללת שתי פרוסות לחם קל, ממרח וירקות".
"אמא, עכשיו את סוף-סוף יפה"
כיצד הגיבה הסביבה ל"שמרית החדשה"? "הרבה מחברי לעבודה מבקשים ממני עזרה וטיפים לירידה במשקל, ולא מפסיקים להחמיא לי. אבל המחמאה הכי גדולה הייתה מבתי בת השש. היא מאד שמחה שיש לה אמא חטובה, ואפילו אמרה לי 'אמא, כשהיית שמנה היית מכוערת. עכשיו את יפה'.
בעלי עזר לי מהרגע שנכנסתי לפרויקט, הוא מיד נרתם למשימה. הוא שמר על הילדים בזמן שאני בסטודיו, דאג להשגיח שלא יהיו פיתויים בבית, פירגן ועדיין מפרגן לי על ההצלחה".
טיפ למי שמעוניין לעבור שינוי: "חשוב להיצמד לתפריט ולא לחרוג ממנו. אם חרגת, לא נורא, בארוחה הבאה תמשיכי לאכול 'לפי הספר'. מה שחשוב הוא שלא יהיו סטיות קיצוניות. בנוסף, לא להכניס אויבים הביתה".
יש לך סיפור הצלחה משלך? נשמח לשמוע ממך. שלחי את פרטייך ל-women@mako.co.il