מי אני: גילי רוקח, בת 42, נשואה ואם לשלושה ילדים, מתגוררת בחולון ועובדת כיועצת מס.
מי אני במספרים:
גובה: 1.67 מ'.
משקל לפני הירידה: 98 ק"ג.
משקל אחרי הירידה: 64 ק"ג.
כמה ירדתי: 34 ק"ג.
תקופת השינוי: שנתיים.
"בתור ילדה אף פעם לא הקפדתי על אכילה בריאה"
גילי ומאז ומתמיד הייתה ילדה שמנה יחסית שנמנעה בכל הזדמנות אפשרית להתעסק בספורט. "בכיתה ב' שברתי את היד ואיחו לי אותה בצורה לא נכונה, בעקבות זה קיבלתי פטור מספורט לאורך כל השנים בבית הספר", מספרת גילי, שברחה משיעורי חינוך הגופני לא באמת בגלל עצלנות, אלא ממבוכה מהמשקל הגבוה. "התביישתי במשקל שלי, לכן העדפתי להימנע מלהביך את עצמי ליד הבנות הקלילות יותר", גם את הבגרות בחינוך גופני סיכמה בעבודה כתובה כדי לא להתאמן מול כולן. גם בצבא, בו שירתה גילי כחובשת עם פרופיל רפואי נמוך – הצליחה לקבל פטור מפעילות גופנית ומד"סים. (אימון כושר צבאי).
עשר שנים לאחר הגיוס, כשהיא בת 28, גילי עמדה להתחתן. "רציתי להיות רזה יותר בתור כלה", היא מספרת על הניסיון הראשון שלה בתהליך הרזיה: "התחלתי דיאטות 'כאסח' ובתוך חצי שנה הצלחתי להגיע למשקל היעד שלי. אבל אחרי שנה נכנסתי להריון הראשון ואחרי הלידה הגעתי למשקל של 100 ק"ג". מאז, נכנסה גילי לדפוס של עליות וירידות במשקל בעקבות דיאטות קיצוניות ולא בריאות.
אחרי שלושה הריונות ולידות, כשהיא בת 38, גילי החליטה שהשינוי הבריא הוא אפשרי. "חבר טוב סיפר לי שהוא הצליח להשיל 30 ק"ג. אחרי הירידה הוא החליט להשתתף בתחרות איש הברזל והפך למאמן כושר בעצמו". הסיפור שלו ללא ספק השפיע עליה, שכן, חודשיים מאוחר יותר היא הצטרפה לקבוצת ריצה בעיר חולון. "הצלחתי לרדת במשקל והתחלתי להשתתף במרוצים, אבל שנתיים אחרי, הירידה שלי נעצרה וחזרתי לעלות במשקל". אך למרות העלייה החוזרת במשקל, גילי פגשה את גיסה שעבר תהליך הרזיה משמעותי שהתחיל בקבוצת שומרי משקל, בעקבותיו, הצטרפה גם היא לקבוצה והתחילה באורח חיים חדש.
"אני אוכלת הכל, אבל במידה ועם ויתורים מסוימים"
תהליך הרזיה נכון דורש התאמות מיוחדות ושינויים בתפריט היומי, במקרה של גילי הקינוחים לא נדחקו לגמרי, רק התדירות בה היא אוכלת אותם – ירדה. "התחלתי לאכול לחם מלא במקום לחם לבן, הרבה יותר פירות וירקות , אני מרבה בשתייה ומצמצמת כמויות במנות אחרות".
כמובן, שחלק בלתי נפרד מתהליך הרזיה מוצלח, הוא שילוב של כושר גופני. במקרה של גילי, אימוני הריצה האיצו את תהליך הירידה במשקל ובהצרת ההיקפים. "אני מתאמנת בין שלוש לארבע פעמים בשבוע ובריצות ומשלבת גם פעם אחת אימון כוח", מסבירה גילי. היום היא משתתפת במרוצים כשהשאיפה היא להגיע למרתון איטליה.
עם זאת, תהליך ההרזיה דורש התאמות שלא תמיד פשוט לבצע. במקרה של גילי, אירועים משפחתיים אילצו אותה להתכונן מראש, לעקוב אחרי כמויות האוכל ולחשב אותן. "בהתחלה זה לא התבצע באופן טבעי, אבל הרישום המסודר והמעקב מול המדריכה שלי הקלו עליי את ההפנמה של השיטה ולבסוף להצליח בהרזיה".
"היה חשוב לי להראות לאדם שהכי קרוב אליי שאין דבר העומד בפני הרצון"
גילי מספרת שכמעט ולא הרגישה נקודות שבירה לאורך כל הדרך, כיוון שהמטרה שלה תמיד עמדה לנגד עיניה. כשהגיעה למשקל היעד שלה, החליטה לפנק את עצמה במלתחה חדשה שלא יכלה להרשות לעצמה בעבר.
התפריט היומי שלי:
ארוחת בוקר: פרי, שתי פרוסות לחם מלא עם שתיים עד שלטש כפות גבינה רזה וירקות.
ארוחת ביניים: סלט ירקות עם גבינה רזה, פרוסת לחם מלא ושתי כפות גדולות של גבינה.
ארוחת צהריים: כוס אורז מבושל עם עוף וירקות.
ארוחת ביניים: מנת פרי.
ארוחת ערב: חביתה משני חלבונים וחלמון אחד, 50 גרם פסטרמה או חצי קופסת טונה. שתי פרוסות לחם מלא וירקות.
סוף היום: שני וופלים.
טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:
להיות כנה עם עצמך ועם המטרות שלך.
להבין שאת מסוגלת לעשות את השינוי.
לשתף את הסובבים אותך, זה מעלה את רמת המחויבות שלך לעצמך ומאפשר לאחרים לעזור לך.