כל מי שמסוגלת לעמוד בכאבים העזים של חוויית הלידה (כלומר, אישה), חייבת להיות בעלת סף כאב גבוה במיוחד, נכון? אז זהו שלא. מחקר מטעם ההתאחדות הבינלאומית לחקר הכאב מגלה שזה שאנחנו נאלצות להתמודד עם שעות של צירים עד שתינוק גדול מאבטיח יוצא מאזור חלצינו, אינה מספיקה כדי להכתיר אותנו בתור המין החזק, או לפחות המין שפחות סובל מכאב. נהפוך הוא. נשים סובלות כאבים יותר חזקים, יותר פעמים ולמשך זמן יותר ארוך במהלך החיים מאשר גברים. וזה בלי להכניס לחישוב את הכאב והסבל שנגרמים לנו בגלל הגברים עצמם.
על פי המחקר, הסיבה להבדלים ברמות הכאב בין גברים לנשים נעוצה בשינויים בהרכב ההורמונלי בין המינים, במבנה הגוף ובמערכת העצבים. כמו כן מצאו החוקרים שנשים חשות כאב שונה וסימפטומים אחרים מאשר גברים, לאותן מחלות ממש. וכן, את יכולה להיות בטוחה שגם תקבלי יחס שונה מרופאים כשתבואי ותתלונני על כאבים.
את לא באמת סובלת ממיגרנה, זה סתם בראש שלך
כן, אם חשבתן שבזה נגמרו הבעיות שלנו אז טעיתן. מתברר שלא רק שהרפואה נכשלת בלספק לנשים פתרונות לשיכוך כאבים, הרי שהרבה רופאים מתייחסים בזלזול מה כלפי התלונות מצד נשים. הרבה תלונות על מיגרנות, למשל, נדחות בטענה שמדובר בסימפטום פסיכולוגי גרידא. במילים אחרות: אנחנו משוגעות. "כאבים כרוניים פוגעים באחוז גבוה יותר של נשים מאשר גברים", מסביר ד"ר טרולס ג'נסן מההתאחדות לחקר הכאב לדיילי מייל, "וביחד עם זה, לנשים יש הרבה פחות סיכוי לקבל טיפול מגברים בגלל מחסומים תרבותיים, כלכליים ופוליטיים". לדברי החוקרים, יש לטפל אחרת בנשים ואם יידעו לעשות זאת נכון, זה אפילו יכול יכול למנוע אלפי ימי מחלה בכל שנה, ובכך לחסוך מיליונים שקלים.
"רק בעשור האחרון התחילו להכיר בהבדלים בסוג הכאב בין גברים לנשים", מחדדת ד"ר בברלי קולט, יו"ר ההתאחדות לכאב. "התחום לא נחקר מספיק, וגם הידע שיש כרגע עדיין לא מחלחל לתודעה". היא ככל הנראה מתייחסת למחקר שוודי קודם שגילה שנשים שעוברות התקף לב מרגישות כאב בכתפיים ובגב, ולא בחזה ובזרוע השמאלית כפי שזה קורה אצל גברים. רופאים ואחיות רבים לא מודעים להבדלים הללו, הבדלים שיכולים להציל חיים.
נו, אולי זה בגלל שעד לאחרונה התבצעו המחקרים בנושא על מכרסמים ממין זכר. כי אף אחד הרי לא רוצה שיסתובבו לו במעבדה עכברות היסטריות שמתלוננות על מיגרנה.