שנת הלילה ממלאת תפקיד חשוב בבריאותנו ובתחושת החיוניות שלנו. למרות זאת, רוב האנשים יודעים מעט מאוד על השינה. למעשה, בזמן שאנו ישנים מתחוללים בגופנו ובמוחנו דברים מופלאים. מערכת החיסון שלנו מתחדשת על מנת להבטיח שנהיה חזקים ומוכנים להתמודד עם יום המחרת. המוח שלנו עובד ומתאמן כשאנו ישנים וסורק את מה שלמדנו וחווינו במהלך היום, ובכך מקל על תהליך הלמידה. גם אם למראית עין אנו רגועים לגמרי במשך הלילה, הגוף והמוח פעילים ביותר כדי שנוכל לפתוח את יום המחרת בהתלהבות ומרץ מחודשים. למעשה, במשך הלילה אנו מתעוררים כמה פעמים ועוברים בין מצבי שינה עמוקה וחלימה.
איכות שינה טובה תורמת לאוסף שלם של יתרונות גופניים, שכליים ורגשיים : ערנות שכלית – שינה טובה משפרת את יכולת ביצוע המטלות, בין אם מדובר בחישובים מורכבים או בנהיגה.
- ביצועים גופניים – סיבולת טובה יותר, קצב לב נמוך יותר ואפילו מצב רוח משופר.
- חיזוק המערכת החיסונית שלנו הנלחמת בזיהומים.
- חיזוק הזיכרון.
- שינה טובה משפרת את התחושה הכללית ואת איכות החיים.
השינה והבריאות
שינה טובה ממריצה את מערכת החיסון ומסייעת לגוף להילחם בזיהומים.
לפי ממצאים של בית החולים המוביל בארצות הברית Mayo Clinic, שינה טובה גם מסייעת בעיבוד הסוכר בגוף, מה שמסייע במניעת סוכרת או בניהולה. "ליותר שעות שינה ואיכות שינה משופרת נודעת השפעה חיובית על בקרת הסוכר אצל חולי סוכרת כמו גם אצל אנשים בריאים."
מחקרים גם מצאו שהשינה מונעת סיבוכים בכלי הדם (וסקולריים) כגון יתר לחץ דם, מחלות לב ושבץ.
אם כל זה לא מספיק, השינה מקטינה את הסיכון למוות בטרם עת. מחקר שנערך בארה"ב הראה שאנשים הישנים 7 שעות בממוצע בלילה היו בעלי תוחלת החיים הארוכה ביותר (אם את ישנה קצת פחות או קצת יותר, אינך צריכה להיות מוטרדת).
מה תורם לשינה טובה?
יש הרבה מיתוסים לגבי הגורמים לשינה טובה. אנשים רבים חושבים שהירדמות מהירה, התעוררויות מועטות במשך הלילה ותחושת האנרגיה בבוקר הם כולם סימנים של שינה טובה. יחד עם זאת, למרות שחשוב להירדם במהירות, התעוררות במשך הלילה הינה תהליך טבעי לחלוטין, שרוב בני אדם עוברים בלילה. למעשה, בני אדם מתעוררים 28 פעמים בממוצע בלילה אחד. למרות שאנו ערים, פרק הערות הזה כה קצר עד שאיננו זוכרים אותו למחרת. הוא נמשך שלוש דקות לכל היותר. טעות גם לחשוב שתחושה טובה בבוקר מעידה על שנת לילה טובה. התחושה שלנו בבוקר תלויה בשלב במחזור השינה שבו התעוררנו, כלומר האם היינו בשלב השינה הקלה או העמוקה. כאשר אנו מתעוררים משלב השינה העמוקה, נרגיש עייפים ובתחושה שלא ישנו מספיק, בעוד שאם נתעורר בשלב השינה הקלה, נרגיש נינוחים ונמרצים. באופן דומה, שינה טובה אינה בהכרח שינה ארוכה. שינה ממושכת מדי עלולה לגרום לתוצאות דומות לשינה בלתי מספקת. מה שחשוב הוא לא כמה אנו ישנים אלא כיצד אנו ישנים.
נשים ושינה
נשים מתקשות יותר מגברים להירדם ולישון ברציפות עקב שינויים הורמונליים בשלבי החיים השונים, כמו למשל במהלך הריון, טיפול בתינוק קטן ובתקופות מסוימות של המחזור החודשי (במיוחד לפני ובמשך הווסת). נשים מדווחות שבתקופות אלו הן מתעוררות לעתים קרובות יותר בלילה וחולמות יותר. הן גם מדווחות על צורך רב יותר בשינה, בתקופות אלו.
5 עובדות על המחזור החודשי
- למעלה מ-85% מהנשים חוו "תקרית" לא נעימה בזמן המחזור.
- כ-40% מהנשים חוו הכתמה של בגד ו/או מצעי המיטה לפחות פעם אחת מידי מחזור.
- כ-66% צריכות להחליף תחתונים לעתים קרובות כתוצאה מ"נזילות".
- למעלה מ-70% מרגישות תסכול כתוצאה מ"נזילות"!
במחקר שנערך בקרב 760 נשים בישראל, באירוע ביוטי סיטי 2015, נמצא כי בזמן המחזור הנשי כ- 70% מהנשים מתעוררות משנתן בשל תחושת אי נוחות ודאגה ולמעלה מ- 50% מהנשים חוו תקרית לא נעימה במהלך שנת הלילה.
בדיוק למטרה זו אולוויז משיקה את Always Ultra Night, תחבושת חדשה בעלת שכבה תחתונה רחבה יותר ב- 60% וארוכה יותר ב- 30% (*בהשוואה לאולוויז אולטרה Normal), המספקת הגנה נוספת בזמן שבו נשים זקוקות לה יותר מכל – בשנת הלילה! ועד 100% הגנה מפני נזילות גם בלילה. הפדים מותאמים במדויק לגוף הנשי ומספקים את ההגנה הטובה ביותר גם כאשר האישה זזה בשנתה.
מומחי אולוויז, מסבירים, "השינה היא מרכיב בסיסי וחשוב לבריאותנו הגופנית, המנטלית והרגשית. ללא שינה איננו במיטבנו, הביצועים שלנו מתדרדרים ואנו מאבדים את החוסן הרגשי שלנו".
עוד מספקים מומחי אולוויז מספר טיפים לשינה מצוינת:
- פרקי זמן קבועים מסייעים להשיג את השינה הטובה ביותר שניתן. נסי לישון פרקי זמן שונים, כלומר ללכת לישון ולקום בשעות שונות. שימי לב איזה צירוף של שעות מעניק לך את המנוחה הטובה ביותר ונסי לתזמן את סדר יומך בהתאם.
- וודאי שהמיטה שלך מספקת מרחב תנועה מספק. במשך הלילה את עשויה לשנות תנוחה עד 70 פעמים. כאשר מרחב התנועה מוגבל, השינה משתבשת בקלות.
- קבעי לעצמך שגרה קבועה של פעילויות מרגיעות לעת ערב. נסי להיכנס לקצב יותר רגוע כשעתיים לפני שאת הולכת לישון בכדי לאפשר לתהליכים הפעילים במוח להאט את פעולתם.