את תמיד מוטרדת מהריחות באזור, לפעמים אפילו מנסה לשנות אותם. את תוהה אם הצורה הספציפית שלך נורמלית, ובגדול: מקדישה הרבה יותר זמן מהגבר הממוצע לתהיות והתלבטויות בנושא. אבל חלק ניכר ממה שאת - ורוב העולם - חושבת לגבי הרתיק שלך פשוט לא נכון. בקוסמו החליטו להתחפש לכתב עת מדעי, ולהפריך כמה מיתוסים נפוצים בקשר לאיבר האינטימי מכולם.
1. הריח הטבעי באזור לא אמור להיות נעים
לא נכון: כל עוד אין בנרתיק זיהום או פטרייה (שבדרך כלל גורמים לריח רע שקשה מאוד להתווכח איתם), הריח הוא פונקציה של המון גורמים: מה שאת אוכלת, מתי התקלחת לאחרונה (הריח ששורר במקום חמש דקות אחרי מקלחת בבוקר לא מזכיר את הריח אחרי יום שלם בג'ינס), השלב של המחזור שבו את נמצאת ועוד כהנה וכהנה משתנים.
אם אין לך זיהום או פטרייה והריח עדיין מפריע לך, את יכולה להקפיד על תחתוני כותנה, בגדים מאווררים וניקיון תכוף של האזור במים, וגם על התפריט שלך (למשל, הפחתה של שום ועמבה בהחלט יכולה לעשות פלאים).
2. הנרתיק נראה אותו דבר לאורך החיים
לא נכון: בדיוק כמו עור הפנים, הידיים וכל איבר אחר בגוף, גם הנרתיק מזדקן. בתחילת גיל ההתבגרות, אצל רוב הנשים כמעט שלא רואים את השפתיים הקטנות, וצבע העור באזור ורדרד בהיר. ככל שהאישה מתבגרת, ובפרט אחרי שהיא נושאת היריון ויולדת, הפיתולים בפתח הנרתיק מודגשים יותר וצבעו מתכהה. גם מרקם העור באזור הופך מחלק לגושישי יותר. אצל חלק מהנשים, הלידות ישאירו גם כלי דם בולטים.
3. כל הוואגינות דומות זו לזו
לא נכון: השפתיים שמכסות את פתח הנרתיק, כמו כל איבר זוגי בגוף, אף פעם לא סימטריות במאה אחוז. וכך, כמו שתמיד יש עין אחת גדולה יותר, שד אחד קטן יותר ואזניים לא שוות בגבהן, כך גם אין באמת אישה שהנרתיק שלה סימטרי לחלוטין.
מעבר לכך, צורתן של השפתיים שונה מאישה לאישה - בדיוק כמו שלקולגה שיושבת בקיוביקל לידך אין אותו אף כמו שלך. נכון שישנם ניתוחים אסתטיים לאזור הנרתיק והשפתיים, אולם אם כל עוד אין סטייה חמורה שמפריעה בקיום יחסי מין או לתפקוד היומיומי, הם מיותרים לגמרי.
4. וואגינה זו כל החבילה הזאת למטה
לא נכון: הוואגינה היא איבר הממוקם בתוך האגן, הפתח שלה היא בין השפתיים הפנימיות. המושג שמתאר בצורה טובה יותר את כל הפרח הוא "פות". פות כולל גם את אזור שיער הערווה (למי שנשאר ממנו), את הדגדגן, השופכה, השפתיים וחיץ הנקבים. הוואגינה זה הבפנוכו.
5. שטיפה נרתיקית היא הדרך היחידה לוודא שהאזור נקי באמת
לא נכון: בגדול, לשטיפה הנרתיקית אין ממש הצדקה. שטיפה אגרסיבית מדי עלולה לגרום לזיהומים ופטריות, אם ישנם, להיכנס קרוב יותר לרחם, והחומרים שבהם משתמשים לייצור התרחיצים פוגעים באיזון החומצי העדין בנרתיק ועלולים לעודד צמיחה של פטריות ומזיקים.
6. אם יש לך הפרשה מהנרתיק, משהו לא בסדר
לא נכון: לנשים בגיל הפוריות יש כל הזמן הפרשה מהנרתיק, לצרכי סיכוך, הגנה, הגברת הפוריות ועוד. הצבע, הסמיכות והריח משתנים לפי רמת הגירוי המיני והשלב בחודש (למשל, הפרשה בזמן הביוץ תהיה דביקה יותר, והפרשה בזמן גירוי מיני תהיה שקופה וצלולה) וכמובן הגיל.
רק אם ההפרשה מלווה בגירוד או אם הצבע שלה מוזר (לבן אטום, ירקרק, צהבהב) - כדאי לפנות לרופא.
7. קרום הבתולין נקרע בפעם הראשונה שמקיימים יחסי מין
לא בהכרח: קודם כל, הקרום אף פעם לא שלם לגמרי גם אצל בתולות, וישנו פתח קטן שדרכו יוצא דם הווסת. בנוסף, הקרום ממש לא חייב להיקרע, ולפעמים גם אצל נשים שמקיימות יחסי מין במשך שנים, ואפילו עברו היריון ולידה, יש שאריות של הקרום בנרתיק.
8. שפיכה נשית היא בעצם בריחת שתן
לא נכון: בניגוד לגברים, שמגיעים לשפיכה בכל אורגזמה, אצל נשים העניין מורכב מעט יותר (הפתעה!). חלק (כמחצית) מהנשים יכולות לחוות שפיכה נשית, אבל בניגוד לדעות המקטינות והמבאסות: ממש לא מדובר בשתן, אלא באורגזמה עוצמתית, שההתכווצויות במהלכה מפעילות לחץ על בלוטות שמפרישות נוזל סיכה נרתיקי ומאלצות אותן לשחרר כמות גדולה של נוזל בבת אחת.
9. כל אישה יכולה לגמור מחדירה
לא נכון: האם כל האנשים אוהבים אפרסקים? מעדיפים גבינה צהובה על קוטג'? אנשים, וגם נשים, הם יצורים מורכבים ושונים, ובניגוד למה שנהוג היה לחשוב, אישה שגומרת רק מגירוי של הדגדגן היא לא ילדותית, היסטרית או פריג'ידית, היא פשוט שונה מאישה שגומרת רק מחדירה. חלק מהנשים יצליחו לגמור מחדירה בשלב מסוים, חלק לא - וזה בסדר גמור