
במבט ראשון על פעילות הגלולה, קשה שלא להיזכר בדיאטה המפוקפקת שהוגדרה כהפרעת אכילה מסוכנת אותה אמצו צעירות בעולם, והיא אותה טבילת חתיכת צמר גפן במיץ ובליעתה על מנת לסתום את תאבונן. השיטה החדשה עשויה להזכיר את התופעה המוזרה ההיא, אלא שחשוב להדגיש שבעוד התופעה המסוכנת יכולה לגרום לחסימת מעיים, במקרה הזה מדובר בפיתרון רפואי שכבר מוצע על ידי מרכזים רפואים במדינות כמו איטליה, בריטניה, אוסטרליה וספרד. ובכל זאת, גם ה-Obalon היא ממש לא גלולה שמתאימה לכל אחת ואחד שרוצה לרזות.
"כשהניפוח הסתיים - הרגשתי כאילו אכלתי ארוחה טובה"
באופן דומה לבלוני קיבה שכבר קיימים, בחלקם אף נעשה שימוש בארץ, הגלולה המתנפחת מיועדת לסובלים ממשקל עודף שאינם עוברים את רף ה-BMI בו מאשרים ניתוח קיצור קיבה בשל הסיכון הכרוך בניתוח מסוג זה. מנדי רבן (46) שעובדת בחברה התנדבה להיות בין הבריטיות הראשונות לנסות את המוצר. באמצעות צילום רנטגן, וידאו את מיקומה המדויק של הגלולה בקיבה ורק אז הזרים הרופא גז חנקן שניפח את הגלולה. "בלעתי אותה עם כוס מים והרגשתי איך הגלולה עושה את דרכה אל תוך הקיבה שלי", סיפרה רבן, "כשהרופא התחיל לנפח אותה, הרגשתי תחושה מוזרה, כמעט כמו בועה בתוך הבטן שלי. ברגע שהניפוח הסתיים, הוא שלף את הצינורית המחוברת, והרגשתי שבעה – כאילו אכלתי ארוחה טובה". בחברה מתגאים בתוצאותיה של רבן שלדבריה החלה לרכוש בגדים כשתי מידות פחות מאלה שלבשה בעבר.
בניגוד למה שמשתמע מהסרטון שמציגה חברת Obalon, ד"ר סיגל פישמן מהמערך הגסטרואנטרולוגי בבית החולים איכילוב, מסבירה כי כלל לא מדובר ב"פיתרון קסמים" ואף לא פתרון חדש. "בארץ כבר קיים הבלון התוך קיבתי של 500CC שמכניסים בצורה אנדוסקופית (דרך הפה) – למשך חצי שנה", היא מסבירה, "הטיפול ניתן למטופלים בעלי BMI באזור 30-35, שמוגדר כעודף משקל אך אינו מספיק כדי לקבל אישור לניתוח קיצור קיבה".

אז מה הבשורה בגלולה החדשה?
לעומת בלוני קיבה קיימים שמוחדרים דרך הפה באמצעות צינורית בהליך אנדוסקופי, את ה-Obalon שותים ממש כמו כל גלולה אחרת וכך חוסכים את הליך ההחדרה הלא נעים. הוצאת הבלון לאחר ניפוחו, לעומת זאת, יעשה עדיין באמצעות ההליך האנדוסקופי דרך הפה.
"בניגוד לבלון שאנחנו משתמשים בו, מדובר כאן על בלון קטן יותר שאולי מונע את אי הנעימות שנוצרת בשלושה הימים הראשונים של הכנסתו. הדבר עלול לגרום לעתים לבחילות ולכאבי בטן. בנוסף, הבלון שמציעה החברה החדשה מוכנס לתקופה קצרה יותר - של שלושה חודשים במקום חצי שנה. עם זאת, בעיניי נראה שמדובר בתקופה קצרה מדי על מנת להביא לשינוי אמיתי", מוסיפה ד"ר פישמן.
כמובן שלגלולה המתנפחת, כמו גם בלוני קיבה נוספים, עלולות להיות תופעות לוואי שבחילות והקאות הן בין השכיחות שבהן. במקרים נדירים מאוד ניתן גם להיתקל בסיבוכים חמורים יותר כמו קיב קיבה ונדידת הבלון וחסימת מעיים.
>> מעלה דופק: סקירת אימוני הכושר החדשים בשוק
>> החזייה שנפתחת רק אם את מאוהבת
תגובות