אם לארבעה שהתמודדה בגבורה עם מחלת סרטן השד החליטה לעשות צעד נועז בניסיון לעורר מודעות לסרטן השד. בת' וונגה היפהפייה החליטה לפרסם תמונות עירום שלה שצולמו על ידי הצלמת נדיה מסוט לעמוד הפייסבוק שלה. אלא שהתמונות החושפניות שמציגות אותה בעירום חלקי שחושף צלקות מניתוחיה הרבים לא התקבלו בעין יפה על ידי חברים רבים בפייסבוק ומעל למאה מתוכם אף החליטו להסיר אותה מרשימת חבריהם לאחר הפרסום. אולם, היא והצלמת לא נותנות לזה להפריע להן ומחפשות נשים אמיצות נוספות שיהיו מוכנות להיחשף.
"מה שיש מתחת לבגדים זה כבר סיפור אחר לגמרי"
בשנה שעברה, ביום הולדתה ה-32, אובחנה וונגה, הרופאים מצאו כי היא נושאת את גן ה-BRCA2. שחורץ את גורלן של נשים רבות לחלות בסרטן השד. מדובר באותו הגן שאנג'לינה ג'ולי העלתה לתודעה עת עברה כריתת שדיים כפולה ורחם אחרי האבחון. וונגה עצמה החליטה גם לפעול באותה שיטה מונעת וכאמור בחרה שלא להסתתר מאחורי גופה החדש.. היא ביקשה לצלם את גופה שמתעד את ההרס שנגרם לו בשל הניתוחים הרבים. "התמונות האלה מחייבות אותך להתמודד עם המציאות הלא פשוטה", פרסמה וונגה בעמוד הפייסבוק שלה.
"על אף העירום, אין בהן שום דבר מיני", היא ממשיכה בפוסט. "מטרת הפרויקט היא לעורר מודעות לסרטן השד. אם אתם מוצאים את התמונות האלה פוגעניות אנא הסתירו אותם מעמוד הבית שלכם. כל יום עובר ואנחנו חולפים על פני אנשים. האנשים האלה נדמים נורמאליים אבל מתחת לבגדים שלהם לעתים הגוף שלהם מספר סיפור אחר לגמרי. זה יכול לקרות גם לכן".
אולם, כאמור לא כולם היו מרוצים להיחשף לתמונות. אחד המגיבים, אנדרו יאנג, כתב בתגובה שלדעתו פייסבוק אינו המקום להיחשף כך. "אני אישית לא מסכים עם פרסום תמונות כאלה באתר בו אנשים לא מקבלים בחירה האם הם רוצים לראות משהו מסוים או לא, כפי שקרה לי כשעברתי ב'פיד' של עמוד הבית שלי". וונגה הגיבה שכל אחד רשאי לדעה שלו, בעוד מסוט הגנה על התמונות והזכירה לאנשים שהסרטן לא מפלה. "עבור האנשים שחושבים ש'זה לא בשבילם' הם בדיוק אלה שאולי עלולים יום אחד לקוות שהיו שמים לב יותר למה שקורה סביבם. הם ביקשו להיעלב מאשר להקשיב. בורות אינה אפשרות טובה יותר".
מה שבטוח וונגה לא מתחרטת על פרסום התמונות. "אחרי הניתוח הרגשתי שאני אחיה זמן רב יותר, וזה היה נכון עבור המשפחה שלי. אני ממש לא הייתי רוצה לקחת דבר מאנשים שנלחמים בסרטן השד, אני הייתי ברת מזל בהתחשב בגנטיקה וההיסטוריה המשפחתית שלי שהסרטן שלי לא היה חמור כמו של אחרות שסובלות". למרות שהתמונות דווחו לאתר פייסבוק, נאמר לוונגה שהן לא יוסרו מהאתר.
"אנחנו בסדר עם זה שלא לכולם נוח עם זה"
כעת מקוות וונגה ומסוטה שנשים אחרות יירצו גם כן לקחת חלק בפרויקט. "אנחנו מקוות שזה יהפוך לתערוכה ולספר", אומרת מסוט. למרות שהתמונות היו חשובות אין ספק שמבחינתן המסר הוא המטרה. "אנחנו מתרכזות בהעברת המסר של להיות אחראית לגוף שלנו. זה היה ברור שזה ייתפס כדבר שערורייתי אבל אנחנו בסדר עם זה שלא לכולם נוח עם זה. פשוט רצינו לעשות קמפיין ולא ציפינו לחשיפה כזו בכלל. אפילו בצילום שלי הייתי צמאה לעבוד על משהו משמעותי. סרטן הוא חוויה עם תוצאות הרות גורל".
>> צפו: שנה של מאבק בסרטן בדקה של סרטון
>> אין כבר מה לתפוס: הטיימליין של הגוף המושלם