פשטידות וסלטים ופסטות ומאפים וגבינות ולחמים ועוגות. האם נתגייס למאבק? האם נצא למלחמה ביצרים, בחשקים ובתשוקות שלנו? או שיש דרך אחרת - נינוחה, שקטה ומספקת לאכול בהנאה וגם להישאר שלמים עם עצמנו?
עצמו עיניים. דמיינו כיצד אתם רוצים לסיים את הארוחה? מה אתם רוצים להרגיש? "לא רוצה להרגיש כבדות". "לא רוצה לכעוס על עצמי". אני מניחה שאולי עניתם גם כך.
איך להשלים עם תחושת ההפסד?
עכשיו תשאלו – מה אתם כן רוצים להרגיש? נינוחות? קלילות? נעימות? שביעות רצון? שובע מדויק? הנאה שלמה?
מהי הדרך האישית שלך ושלך להגיע שם? במה היא שונה מההתנהלות המוכרת, האוטומטית שלך? בואו ננסה לשאול – מה נכון לך לעשות כדי להרגיש נינוחות וקלילות? כדי להרגיש שובע מדויק? הנאה שלמה?
בחירה היא מילת מפתח. לבחור איך להתנהל, לבחור מה וכמה לאכול. לא ממקום של הגבלה, הימנעות או איסור, אלא מתוך הקשבה לרצונות האמיתיים שלך.
אבל איך להשלים עם ההרגשה הזו של ההפסד? שאני מפסידה דברים טעימים, מסקרנים, מגרים, כשאני בוחרת רק חלק ממה שמוגש?
באחת הסדנאות שהנחיתי, השתתף גבר שאוהב את החיים. אוהב אוכל. אוהב שפע. לא מסוגל לעשות בחירות. אוכל מה-כ-ל והרבה. למה? כי חבל לו לוותר, הוא פוחד להפסיד. זו מחשבה שמנהלת רבים מאיתנו כשאנחנו פוגשים הרבה אוכל מעניין ומסקרן. הרצון לא לוותר על כלום, הפחד להפסיד.
ההנאה שלכם מערב החג נמצאת בידיים שלכם
אז לקראת עוד חג של שפע שמתקרב ובא, אני מזמינה אותך לנסות ולהעז לחשוב אחרת. במקום על הוויתור וההפסד, שמביאים לאכילת יתר, לתחושת מלאות עד כדי כבדות ולפעמים אפילו עד כדי גועל, שזה הפסד בפני עצמו - לחשוב על הרווח. "מה אני ארוויח אם אבחר רק את מה שהכי מעניין/מסקרן/מגרה/טעים?". או "מה אני ארוויח אם אני רק אטעם מהכל, בכמות קטנה?". אולי אני ארוויח הנאה גדולה יותר מהאוכל? אולי ארוויח תחושה נעימה ומספקת בגוף? אולי ארוויח שביעות רצון מעצמי על ששברתי אוטומטים מחשבתיים והתנהלתי בנחת ושקט, מתוך בחירה?
אלו כלים שמתאימים לא רק לחג (או אירוע, או חופשה) אלא לכל יום ויום – חג, שבת וחול. אימון על הקשבה לצרכים האמיתיים, התכווננות, שבירת אוטומטים, שימוש בכוחות ובעוצמות שיש לנו, והימנעות משיפוטיות וביקורתיות עצמית. פשוט, לא?
זכרו שאתם המומחים לעצמכם, אתם אלה שמכוונים את ההתנהלות שלכם. ההנאה שלכם מערב החג נמצאת בידיים שלכם, ובעיקר בראש שלכם!
הכתבה המקורית פורסמה באתר סלונה