המרחב הציבורי, וזה יכול להיות הרחוב, מקום העבודה ואפילו האינטרנט, לא תמיד נעים לנשים. בעוד שגבר יכול לעבור את היום מבלי שיציקו לו בשאלות "תסלחי לי 'בקשה" רק כדי למשוך את תשומת לבו - אנחנו הנשים נקלות לעתים באמירות שמצליחות כל כך לזעזע אותנו עד שאנחנו לא יודעות מה לענות.
כדי להעלות את המודעות לסגנון הזה של ההטרדות, שלא כוללות נגיעות או חשיפת איברים - אלא "רק" מילים. פנינו לנשים ברחבי הרשת וביקשנו מהן לספר לנו על המשפטים הכי דוחים שהם אי פעם שמעו מגברים. כולם אמיתיים, כולם מגעילים וכולם עצובים מאוד.
קראו גם: כמה גברים יטרידו אישה השוכבת על חוף הים בתל אביב?
זנות
- "אני אשלם לך אם תורידי עכשיו את התחתונים שאת לובשת ותתני לי אותם".
- "מה את מעדיפה, סירה או מכונית בשביל לבוא איתי הלילה?".
- "יש לי הרבה כסף, את רק צריכה לרצות לקבל אותו"
- "רק תגידי כמה כסף את רוצה כדי לבוא איתי".
מין
- "הייתי מת שהזין שלי יחליף את הארטיק שלך".
- "את לבושה כל כך קצר ועכשיו כל כך מאוחר בלילה".
- "הייתי מת שתשתיני עליי".
- "לכי מכאן מהר לפני שאני אונס אותך".
- "אפשר לחלוב אותך?".
- "איזה כיף לבעלך, הייתי מת לזיין אותך כל יום".
- "למה את לא מחייכת, לא קיבלת זין אתמול?".
- "הייתי מזיין אותך ואת אחותך התאומה".
- "בואי לפה, שבי עליי רגע".
- "איזה פרצוף יפה, הייתי מת להשפריץ עליו".
מראה חיצוני
- "יש לך שפתיים של מוצצת".
- "איזה תחת של מכינה" (ההסבר: מישהי שראוי להתנסות איתה במין אנאלי).
- "אחלה בגאז' יש לך".
- "איזה רגליים, בדיוק כמו שאני אוהב".
- "אח, איזה חזה הבאת לפה".
- "איך את הולכת ככה עם טייץ? אני והזין שלי התחרמנו ממך רצח".
- "מה את מתעצבנת, אשתי הרבה יותר כוסית ממך".
- "איזה תחת יש לך, מה הייתי עושה לך!".
- "את עושה ספורט, יא שרמוטה? חבל, גברים אוהבים שיש מה לתפוס".
- "לא היית צריכה להביא בלונים, אין לי יומולדת".
- "את לובשת יותר מדי".
- "מה בת 14? יש לך גוף של בת 18".
להתעלם או להילחם?
לצערנו, כל עוד ההטרדה נעצרה בשלב המילולי, לא חזרה על עצמה ולא הגיעה מאדם מוכר – לא מדובר בעבירה פלילית. (עוד על מה נחשב הטרדה תוכלי לקרוא כאן). במילים אחרות, גם אם תחליטי להגיש תלונה, וגם אם יהיו לך עדים או הקלטה של ההערה המגעילה שהושמעה לעברך – לא סביר במיוחד שבמשטרה יתרשמו מהעניין.
אז מה כן אפשר לעשות? לענות זו אחת האופציות. "אני טיפוס מאוד דעתן, וממש לא חוששת מעימותים", אומרת ח' (29), אחת מהנשים שתרמה לנו משפטים מגעילים ששמעה. "כשהייתי צעירה יותר, בתיכון, הייתי רוצה למות מבושה כשהיו צופרים לי או אומרים לי דברים ברחוב, בים או בקניון, אבל אני חושבת שהשירות בצבא, שלצערי הוטרדתי במהלכו המון, לימד אותי לא להישאר חייבת. אני לא זו שצריכה להתבייש כשמישהו מטנף את הפה שלו ומנסה להשפיל אותי – מי שאפס, שיתבייש בעצמו. כשמישהו צופר לי ממכונית או עושה לי תנועות מגונות, אני מחזירה לו תנועות מגונות משלי. אם מישהו מבוגר אומר לי משהו מגעיל ברחוב, אני צועקת עליו שהלוואי ולבת שלו גם מדברים ככה, ואם זה מישהו צעיר אני אומרת לו שהלוואי ומדברים ככה לאמא שלו או לאחותו".
"אני רואה את הפרצוף שלהם כשאני עונה להם, ואני ממש יכולה לראות איך הוא הופך ממשהו זחוח כזה ומלא ביטחון למבוהל והמום – וזה בדיוק מה שאני רוצה, שילמדו לא להשפיל נשים. הרבה פעמים הם שואלים: 'אבל למה את כועסת?', 'כולה מחמאה', ואז אני אומרת להם שאני לא כועסת, אבל שלא ידברו ככה יותר לאף אחת בחיים שלהם. ברור לי שזה לא באמת עובד, ורוב הסיכויים שדקה אחר כך הם שוב שרקו למישהי או אמרו לה משהו מגעיל או סתם הפשיטו אותה בעיניים, אבל לפחות אני לא נשארת עם ההרגשה המגעילה הזו בפנים".
אפשרות נוספת היא להתעלם – זה לא הופך אותך לפחות אמיצה, זה פשוט מראה למטריד שאת לא נתונה למניפולציות הדוחות שלו. "אני אף פעם לא עונה, אף פעם", אומרת ש' (34). אני פשוט לא יוצרת קשר עין, ממשיכה ללכת ומדמיינת שלא שמעתי כלום. אני לא יודעת אם זו אסטרטגיה טובה, אבל אני ממש מפחדת שאם אני אענה זה ידרדר למשהו יותר גרוע. כמובן שאם זה כרוך בנגיעה פיזית – נגיד, אם מישהו מתחיל לשלוח לי ידיים במועדון או מתחכך בי באוטובוס, אני אומרת 'אל תיגע בי!' ועפה משם, אבל על הערות מילוליות אני ממש משתדלת לא להגיב, גם אם יש לי תשובה ממש טובה".