המחר מ"ממחר דיאטה" הגיע. הירקות כבר במקרר, לחם הדגנים שמור אחר כבוד במקפיא והסטייט אוף מיינד החדש שלך כבר עמוק בתוך מידה 38, בביקיני סגול משולשים. הפסקת לאכול בשבע בערב, הפרדת פחמימות מחלבונים, ספרת נקודות, נרשמת לחדר כושר. שאפו עלייך! אבל הנה חלף לו חודש של אורח החיים החדש והמשוכלל שלך, את נעמדת על המשקל - ומגלה שהוא יורק לך בפרצוף ועושה טובה שהוא זז מילימטר.
אל ייאוש, מדובר רק בעיכוב קל - ייתכן שבלי שהתכוונת, את עושה כמה טעויות בסיסיות שעוצרות אותך מלהניע את התהליך לכיוון מטה. פנינו לאיילת נדיב, דיאטנית קלינית M.s.c ברשת סטודיו C, והיא עזרה לנו לגבש 8 סיבות "סודיות" לשאלה הקיומית: למה לעזאזל אני לא יורדת במשקל?
את חיה על חטיפי בריאות
זה גם חטיף וגם בריא, אז למה לא בעצם? מדובר באחלה ארוחת ביניים המככב בכל תפריט דיאטה שהוא. אז מה הבעיה בעצם?
דבר המומחה: "חטיפי בריאות מותגו בשנים האחרונות כמאכל בריא, אבל אסור לשכוח שהם עדיין חטיף, מה שאומר שאחוז השומן בהם גבוה (לעתים מגיע אף ל-20%) ולכן הם לא יכולים להוות חלופה נכונה לארוחה סטנדרטית בדיאטה, שהנה דלת שומן. ברובם כמות הקלוריות באמת לא רבה ולא תעלה על 100 קלוריות, אך חלקם עתירי חלבון, ומגיעים לכ-350 קלוריות".
אז מה לעשות? מומלץ להגביל חטיף כזה לאחד ליום, כארוחת ביניים, ולא כחלופה טובה לכל ארוחה. וגם: להביט באריזה. חטיף בריאות פצפוצי שוקולד עטוף בשכבת שוקולד ונוטף שוקולד - הוא לא חטיף בריאות.
את עושה כושר לא אפקטיבי
מיד אחרי שופינג הירקות, רכשת לעצמך נעלי ספורט חגיגיות, גופיה נודפת זיעה וטייטץ למהדרין. נרשמת לחדר כושר והנה את כבר על הסטפר, מטפסת כל הדרך מעלה מעלה למשקל הגוף של לפני הלידה. הבעיה היא שזה לא מספיק. מה לעזאזל?
דבר המומחה: "לעשות כושר זה נפלא, אבל חשוב לזכור שדיאטת הרזיה תצליח רק אם ההוצאה הקלורית (הווה אומר הספורט), תהיה גדולה מההכנסה הקלורית".
אז מה לעשות? בפעילות הספורטיבית עלינו להגיע לדופק במאמץ בשביל לשרוף כ-250-300 קלוריות, שהן כארוחה אחת. כלומר, פילאטיס זה מעולה, אבל יהיה נכון יותר להקדים אותו באיזה זומבה לפנים.
את מדלגת על ארוחת בוקר
כשמתחילים לעשות דיאטה, יש נטייה לדלג על ארוחות, והכי קל לוותר על ארוחת הבוקר. אז זהו, שעדיף אחרת.
דבר המומחה: "מתוך החובה להרגיש שאנחנו מתחילות את היום בצורה מושלמת, ומתוך חשש שאם נתחיל בארוחת בוקר, הדבר רק "יצית" את תחושת הרעב - קל לנו לוותר עליה. אלא שבשלבים מאוחרים יותר של שעות הבוקר הרעב מתחיל לחלחל, ואנו מגיעות לארוחת הצהריים מתות מרעב ומתקשות להשתלט על התיאבון הגדול. וכך, מתוך ניסיון לחסוך כ-150 קלוריות מארוחת הבוקר, אנחנו מתנפלות על ארוחת הצהריים ומכפילות או משלשות את אותן קלוריות שניסינו לחסוך".
אז מה לעשות? לאכול משהו בבוקר. קטן, קל, אבל משהו.
את אוכלת יותר מדי דיאט
את אומרת לעצמך שאם כבר היית מוכנה לוותר על הפסטה האהובה, לפחות שהקינואה הבריאה תהיה ובכמויות. לא מדויק.
דבר המומחה: "הניסיון לאכול רק מוצרים דלי קלויות, דלי שומן או מופחתי סוכר גורם לנו לאכול הרבה. אכילת "הרבה דיאט" עלולה להוביל למנות גדולות, שערכן הקלורי יגיע לערכה של ארוחה רגילה שאינה מופחתת".
אז מה לעשות? חוץ מאשר בירקות, אותם מותר לנשנש ללא הגבלה (לא כולל הרוטב, כן?), חשוב מאוד לשים לב לכמויות של מה שאוכלים, ולא רק להרכב.
את לא צורכת סיבים תזונתיים
התחלת לאכול בריא, אבל איכשהוא כל הנונסנס הזה שמוכרים לנו על סיבים תזונתיים נשמע לך כמו ערימה של שטויות. מי צריך סיבים כשיש פירות, הא?
דבר המומחה: "סיבים תזונתיים עושים פלאים בתהליך הדיאטה: הם משפרים את חילוף החומרים של הסוכר בגוף, מנמיכים רמות של כולסטרול בדם ומעניקים תחושת שובע לאורך זמן. כדאי להכיר אותם מקרוב ולשלב אותם בתפריט".
אז מה לעשות? ההמלצה היא לצרוך 30 גרם של סיבים תזונתיים ביום, לכן הכירי את הבורגול, השעועית הלבנה, השקדים והאטריות מקמח מלא – כל אלה עשירים בסיבים.