1. "אני נושאת על כתפי את ההגדרה כמודל יופי אחר – שפוי, תקין והגיוני"
לירז אסייג, 33, דוגמנית
"כששואלים אותי 'אז רגע, את לא עושה דיאטה כי את חתומה על חוזה כלשהו?'. אני מבינה עד כמה החשיבה שלנו שבויה בתבנית מעוותת, שכל שמן - ייעודו לרזות. האם לרגע לא חלפה בראשו של אותו אדם ששאל אותי את השאלה הזו שאולי בא לי להיות ככה כמו שאני? אני לא מוכנה לקבל את זה שמישהי לא תאהב את עצמה רק כי היא לא נראית כמו שיכפול של שבלונה. זה פשוט לא הגיוני. היופי הוא בגיוון, בשוני ובייחודיות שמבדילה אותנו מהאחר".
2. "מידות גדולות הן בעצם המידות הממוצעות"
ניצן קרביץ 29, דוגמנית ושחקנית
"ממוצע המידות העולמי נע בין מידה 40 למידה 44. מידות גדולות הן בעצם המידות הממוצעות של נשים. בסופו של יום אישה שנכנסת לקנות בגדים בחנות רוצה שהבגדים יעלו עליה ויראו עליה טוב. לא ממש משנה לה מה המספר שרשום על התווית. היום נשים נמנעות מקניית בגדים כי אין את המידה שלהן, או כי המידה הוקטנה פי כמה וכמה מבעבר.
"אני חושבת שצריך להתרכז במה שאנחנו רוצות שיקרה. יש מגוון יותר גדול של יופי ממה שמראים לנו היום. תעשיית האופנה תמיד אהבה להראות דברים אדג'יים ואוונגרדיים וכשזה מגיע לפלאס סייז עדיין קצת מפחדים. וזה מה שצריך לשנות".
3. "בהתחלה התביישתי במידה הגדולה"
דקל זרד, 37, דוגמנית ובעלת המותג EVERYbody
"הגעתי לבטי רוקוואי בגיל 23. יום אחרי שהיא העלתה את התמונה שלי, קיבלתי הזמנה לתצוגת אופנה של אחת החברות הגדולות. בהתחלה התביישתי בזה - מידות גדולות נשמעו כמו משהו לא יפה ולא מחמיא, ולהיות דוגמנית שמנה לא היה משהו להתגאות בו. כלקח לי הרבה זמן להגיד לילדה השמנה והלא בטוחה שלום ולשמוח על הייחוד שאני מביאה.
"אני לא חושבת שיש בעיה עם דוגמניות רזות, כמו שאין בעיה עם דוגמניות מלאות. צריך לתת מקום לכולן ותעשיית האופנה בארץ מפגרת בעניין הזה בגדול. בחו"ל התחום הזה רותח, זה כבר נהיה מיינסטרים. פה משום מה עדיין מפחדים לגעת בזה.
"אני חושבת על ילדות נערות ונשים שמקבלות יום יום את המסר שהן לא שוות מספיק. שמונעות מעצמן חיים כמו שמגיע להן - למשל ללכת לים או להתאמן. מספיק להיכנס לקניון כדי להבין שנשים מעל מידה 42 מודרות מרוב החנויות. אני לא מוכנה לחיות בעולם שנותן מסר שגוי כזה לנערות ולנשים. הקמתי קהילה בפייסבוק "מתאמנות בכל מידה", שנותנת מרחב בטוח לנשים מתאמנות בכל המידות ולחזק אחת את השנייה בנושא".
4. "אני תמיד מציינת שאני דוגמנית למידות גדולות, זה נשמע לי יותר מרשים"
שיר מגי בויקו, 25, דוגמנית ומנהלת האתר של המעצבת חגית טסה
"במשך הרבה שנים הלקאתי את עצמי על זה שאני שמנה ולא עומדת בסטנדרט היופי. זה מתסכל מאוד והייתי מתעסקת בזה כל הזמן עד שבאמת פשוט נמאס לי. הבנתי שזה מונע ממני להתעסק בדברים אחרים שחשובים לי באמת. אני רוצה להמשיך להוביל את השינוי שיצרנו ולגרום לכך שנשים בכל טווח המידות והגילאים יקבלו ייצוג שווה.
"לאחרונה אפשר לראות במדיה ובתקשורת התייחסות גם למודל יופי שונה מהרגיל. אשלי גראהם ביחד עם דניאל ברוקס מובילות קמפיין של בודי פוזיטיב. לאחרונה השיקו בובת ברבי פלאס סייז (ללא רווח בין השוקיים) יש עוד הרבה דוגמניות פלאס סייז. אני יכולה לספור לפחות 15 חזקות מאוד בתחום בעולם וגם בארץ".
5. "אני יכולה להיות יפה ולהרגיש מעולה לא פחות מכל אחת אחרת"
מיי גרף, 34, סטייליסטית ובעלת הבלוג May Wear It
"אני לא ממש מגדירה את עצמי דוגמנית כי התהליך אצלי היה הפוך. אצלי המצב היה שהפכתי להיות מוכרת בזכות הבלוג שלי ובעקבות זה הציעו לי לדגמן. במעגל הקרוב שלי מאוד אוהבים את זה, אני מקבלת הרבה פרגון ומחמאות והמון מסרים אישיים מנשים שמרגישות שזה חיזק אותן. כמובן שכשהדברים האלה יוצאים לתקשורת ה"כללית" אז תמיד יש גם את אלו שיכתבו כמה אני מכוערת וכמה זה לא בריא וכולי – אבל אני רואה את זה גם כמשהו חיובי.
"אני רוצה להגיד לכל נערה ואישה שקוראת את זה: אם את מסתכלת על פרסומות ומגזינים ולא מוצאת את עצמך – הבעיה היא לא בך. תזכרי את זה כל פעם שאת עומדת מול המראה ומתבאסת שהמכנסיים לא נראים עלייך כמו בפרסומת ההיא. והכי חשוב שתזכרי: לאושר וליופי שלך אין דבר וחצי דבר עם המידה שלך".
6. "זה מקצוע שלא ידעתי על קיומו"
לין לאור, 27, שחקנית, דוגמנית וסטודנטית לקולנוע
"בהתחלה ניסיתי להגיד שאני דוגמנית בלי להוסיף את התואר ,פלאסייז' ואז עמדו מולי אנשים נבוכים שלא מבינים מה אני רוצה מהם ולא מעיזים לשאול, אז הוספתי את עניין הפלאסייז. כך. לאנשים יותר קל לעכל את זה.
"אני חושבת שלכולן מגיעה אופנה ולכולן מגיע לראות את עצמן בעולם הפרסום, בטלוויזיה ובקולנוע. למה אני צריכה לפתוח טלוויזיה ולהרגיש לא שייכת? למה אני צריכה להיכנס לקניון ולא למצוא כלום בחנויות? אני רוצה ליצור עולם שיש בו נשים, כמו שהן, מכל הסוגים, אנחנו מגוונות, אנחנו נפלאות, אנחנו עוצמתיות ומגיע לנו להראות ומגיע לנו לראות את עצמנו".
7. "זה פשוט מצחיק שכל הנשים במידה 42 ומעלה נכללות בקטגוריה שהיא לא בנורמה"
טל שביט, 29, עובדת בתחום של אימפקט סטארט אפ
"אני לגמרי מרגישה שיש מסר במה שאני עושה. אני גם עושה מודל עירום בציור ובכלל כל מיני דברים עם הגוף שלי, ובוחנת מתי נוח לי ומתי לא. אני משחקת עם הגוף שלי, ואני רואה את ההשפעה שיש לזה על אנשים אחרים וכמה זה מאפשר לנשים אחרות להרגיש בנוח עם הגוף שלהן".
8. "כל הזמן אמרו לי 'וואו את כזאת יפה, אם תרזי תוכלי להיות דוגמנית'"
בר דימרי, 25, עובדת במשרד הפרסום "ציבלין"
"בפייסבוק מצאתי שיח עם בנות כמוני. נחשפתי לתעשייה היפהפייה של מעצבות וחנויות בוטיק למידות גדולות שיש לנו בארץ, בשנה שעברה החלטתי לפנות לגאלה רחמילוביץ' בבקשה לצעוד על המסלול בשבוע האופנה, גאלה נענתה, ומאז אני מדגמנת.
"אני מקבלת המון תגובות מנערות צעירות שפונות אליי אחרי שראו תמונות וסרטונים שלי, הן אומרות שהן כל הזמן מתביישות להצטלם ולהתלבש כמו שבא להן באמת, ואחרי שהן רואות אותי ואת חברותיי הן מרגישות בטוחות בעצמן וטוב עם הגוף שלהן".
9. "כשאני מציגה את עצמי כדוגמנית אנשים לא מאמינים. לדעתם אי אפשר להיות שמנה ודוגמנית"
מירב תיתה עשוש, 25, דוגמנית ובעלת עסק עצמאי בתחום התיווך והשיווק
"לצערי אני חושבת שאנחנו עדיין לא במקום בארץ שבו לדוגמנית פלאס סייז יכולות להתפרנס רק מדוגמנות. חלק מהרשתות הגדולות מפחד מדוגמניות מלאות, ולרוב הן לוקחות פרזנטורית שלא מייצגת את נתח השוק שקונה מהן.
10. "אולי תרזי? מה אכפת לך, את כל כך יפה, דווקא יכולה להצליח"
שחר חנוך, 28, זמרת, מדבבת, שחקנית ודוגמנית
"מצד אחד - יש המון פרגון ועידוד, רואים בי אבן להישען עליה. המון אנשים משתפים אותי בתהליך האישי שלהם ומתייעצים איתי לגבי איך ללמוד לקבל את עצמם. מצד שני, בתעשיית האופנה יש המון עויינות. אומרים לי דברים כמו, 'לא קיים דבר כזה דוגמנית למידות גדולות', 'תפסיקי לחשוב שאת יכולה לשנות את העולם', 'את מביאה איתך המון מוגבלויות', וכולי. ממש להיתקע בקיר. 60% מהחברה היום בישראל נחשבת ל"מידות גדולות". תגידו לי אתם - האם זה לא הופך אותן למידות הממוצעות?"