הקרחה היא תופעה מבאסת לגברים ונשים כאחד. היא אמנם פחות נפוצה אצל נשים אבל מאוד אפשרית וגם משמעותית פחות נעימה למי שנהנית לטפח ולהאריך אותו. בין אם את בשנות העשרים או ממש בפתח גיל המעבר – יכול להיות שאת סובלת מאבדן שיער כבד ויש סיכוי שאת יכולה למנוע ולעצור את זה.
"הסיבות הכי נפוצות להקרחה אצל נשים צעירות קשורות לתזונה", מסבירה היועצת הטריקולוגית סאלי אן טרוור. "לרוב זה יכול לקרות לנשים שסובלות ממחסור בברזל, בעיקר בזמן המחזור, אחרי לידה או צמחוניות". לדבריה גם מחסור חמור בוויטמין די היא נפוצה לאבדן שיער – אז מזל ששמש היא לא מצרך נדיר כאן.
בנוסף, מי שאוהבת את המראה של קוקו מתוח צריכה ממש להתחיל לדאוג. "נשים שאוספות את השיער על בסיס קבוע ומותחות אותו יכולות להזיק לעצמן", אבל גם לחובבות תוספות השיער יש בשורות לא משמחות: "התוספות גורמות לשיער להימתח כלפי מטה, גם הקלות שביניהן. מי שמדביקה באופן קבוע ולא מאפשרת לשיער לנוח ולהשתקם, השיער עם השנים פשוט ייפול ולא יחזור. זה נוגע לכל דבר שמודבק לשיער ומושך אותו כלפי מטה".
עם זאת, אצל נשים מבוגרות הסיפור קצת משתנה. החל מסיבות הורמונליות ועד גורמים גנטיים – אבל לא רק. "גם נשים שאין להן נטייה גנטית לנשירת שיער יכולות לחוות שינוי כחלק מתהליך ההתבגרות שלהן. ייתכן והוא יהפוך לדק ודליל יותר", מציינת טרוור ומדגישה כי במקרים האלו המצב עלול להיות בלתי הפיך, בשונה מגורמים תזונתיים.
במיוחד בגיל המעבר, טרוור ממליצה להתרחק מטיפולים מקומיים שמבטיחים צמיחת שיער מחודשים ולהתנסות בטיפולי לייזר ייעודיים לטיפול ומניעה של אבדן שיער שמפחיתים את סימני ההזדקנות שלו ומשפרים את העובי של השערות.
טרוור מדגישה את חשיבות האבחון המוקדם, כיוון שאפקטיביות הטיפולים תלך ותפחת ככל שההקרחה תחמיר. "הבעיה היא שלפעמים נשים לא תמיד יודעות שהן מתקרחות עד שזה מאוד בולט לעין ולפעמים זה מאוחר מדי".