אנחנו מבלות כמעט שליש מהחיים שלנו בעבודה ורבות ממי שעובדות במשרד ככל הנראה מבלות גם את זמן ארוחת הצהריים שלהן מול המחשב על השולחן, מה שמשפיע על הבריאות שלהן לא מעט. אם מוסיפים לזה את הדילוג על ארוחת הבוקר כדי להספיק לאוטובוס וטייק אוואי מהיר – המצב שלכן ממש לא משהו ולרוב יתבטא בעלייה במשקל.
אבל זה לא חייב להיות ככה. לדברי הדיאטנית והתזונאית סוזי בורל, יש כמה דרכים פשוטות לשמור על הבריאות שלכן באמצעות מודעות מפותחת יותר לתזונה בעיקר בעבודות בהן הפעילות הגופנית היחידה שאתן מבצעות, היא הליכה קצרה לשירותים:
1. לא לוותר על ארוחת בוקר
"לדלג עליהן או לסמוך על כוס קפה שתתניע לכן את הבוקר, תגרום לנפילה של רמות האנרגיה כבר לקראת אמצע הבוקר", היא מסבירה ומציינת ששילוב של ארוחת צהריים עתירת פחמימות תותיר אתכן עייפות ורדומות עד שעות אחר הצהריים. בקיצור, אל תזלזלו בארוחה הכי חשובה ביום.
2. לבצע פעילות גופנית מתונה
כשהמטבוליזם משתמש – המשקל מתחיל לעלות. והוא משמעותית פועל בצורה פחות יעילה כשאנחנו יושבות לאורן זמן. מה שגורם להורמונים שמווסתים את תחושת הרעב ושריפת השומן להפסיק לפעול בהתאם. פעילות גופנית מתונה כמו הליכות קצרות בהפסקת הצהריים או עבודה על השולחן בעמידה, מעלות את מספר הצעדים שאתן מבצעות ביום.
3. לאזן בין פחמימות לחלבונים
"שילוב נכון של פחמימות כל שלוש עד ארבע שעות יגרום לכן לא רק להרגיש טוב יותר, אלא ישפר את התפקוד הקוגניטיבי שלכן", נשמע מעולה, לא? ההמלצה היא להעדיף סלט עשיר ומגוון גם כשקערת פסטה מרגישה הרבה יותר מנחמת ביום ארוך.
4. לא להיות מושפעים מהחברים
בורל מסבירה שלבני אדם יש נטייה לסגל לעצמם את ההרגלים של הסובבים אותם, בעיקר את הרעים. אז גם אם הקולגות שלכן משתייכים לסוג שתוקע המבורגר כפול ועדיין נשאר שדוף וגבעולי – עדיף להכין ארוחות בריאות מראש ולתחזק שגרה של ארוחה מסודרת שתשמור על המשקל יציב. אם יש לכן זמן לאימונים זה כמעט מושלם.