אם אי פעם טסתן לחו"ל ואפילו עברתן מספר אזורי זמן, אתן וודאי מכירות את התופעה המוזרה בה הווסת כאילו נעלמת. התופעה הזו, שמסתבר שהיא די מוכרת, היתה במוקד מחקרה של המדענית אנה דרואט, העובדה בחברה שמפתחת את אפליקציית Clue העוקבת אחר המחזור. דרואט התראיינה למגזין הנשים "ברודלי" וסיפקה כמה נתונים מעניינים.
"יש הרבה מאוד תהליכים בגוף שלנו שפועלים בצורה מחזורית", היא מסבירה. "תהליכים יומיים שנמשכים 24 שעות, מגיבים לגורמים חיצוניים ומשפיעים על הגוף שלנו. המחזורים האלה נקשרים ומשפיעים גם על המחזורים הארוכים יותר של מערכת הרבייה". תחשבו למשל על ימים שבהם אתן לא ישנות כלל - ואיך זה משפיע על מנגנון הרעב שלכן. דרואט אמנם לא יודעת לפרט איך המחזור היומי והמחזור החודשי מסתנכרנים - אבל אומרת שברגע שהם מפסיקים להסתנכרן - גם ההפרשה של הורמוניי הרבייה משתנה.
"המחזור החודשי הוא קצת כמו מירוץ שליחים", היא מנסה לפשט. "תהליך אחד מפעיל את השני שמפעיל את השלישי שבסופו של דבר יוצר תגובה כמו ביוץ או דימום וסתי. אם למשל הגוף שלך לא ייצר מספיק אסטרוגן - הביוץ כנראה יידחה, מה שכמובן ידחה גם את הדימום".
דרואט מסבירה שכשאנחנו טסות, ובמיוחד כשאנחנו עוברות אזורי זמן גדולים, אנחנו חשופות פתאום לאור בשעות שונות ממה שאנחנו רגילות אליהן. המחזור היומי הוא הראשון שמושפע מהשינוי - והוא יוצר תמורות גם בחודשי: המחזור שלך יכול להקדים פתאום או לאחר, להיות חזק משמעותית או חלש משמעותית - והכל בגלל אור, שיכול להיות אפילו אור מלאכותי במטוס.
המחזור שלנו כל כך רגיש, שאפילו כיוון הטיסה משפיע עליו. על פי מחקרים, נשים מדווחות על יותר שינויים או כאבים חזקים יותר כשטסים לכיוון מזרח מאשר מערב - משום שאז היום שלנו למעשה מתקצר (כשאנחנו ממריאות בבוקר מישראל לתאילנד נניח - שם הרי כבר צהריים). בשורה התחתונה: הכל קשור באור.