תספורת (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
באים מתי שאת רוצה והולכים צ'יק צ'ק. ספרים עד הבית | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
אין לך זמן עודף, את לא אוהבת לרכל עם זרות ולא מתחשק לך שהעוברים והשבים ברחוב ייראו אותך עטופה בנייר כסף על מחלפותייך? אם למוחמד לא מתאים להגיע אל ההר, ההר יגיע אל מוחמד עם זוג מספריים ומטאטא. מסתבר שנשים רבות משתמשות בשירות "ספר עד הבית", ונהנות ממספרה באמצע הסלון שלהן. מה הפלוסים, מה המינוסים והכי חשוב - כמה זה עולה לנו בסוף?

"מספרה זה סיוט בעיניי"

אחרי שנים כלקוחה מסורה בשלל מספרות, שירלי גרפונקל, 32, החליטה על מעבר חד צדדי מהמגזר הציבורי אל הפרטי. "ראיתי מישהי במכולת עם שיער דומה לשלי, רק שהיו לה גוונים יפים יותר משלי. ניגשתי אליה ושאלתי אותה איפה היא מסתפרת, והיא ענתה לי שהיא עושה את זה בבית. לקחתי ממנה את המספר של אודי, הספר שלה, ומאז הוא מבקר גם אצלי קבוע".

גם דנה בן שלומי, 33 מכפר סבא, שותפה לאיכות החיים החדשה. אחרי שנים שהייתה נאמנה לספר שלה, הוא החליט לסגור את המספרה לטובת קריירה חדשה. "לשמחתי, בשעות הפנאי, הוא המשיך לעבוד ולהגיע לבתי לקוחות. בהתחלה הוא היה מגיע לאמא שלי, לשם גם אחותי ואני הצטרפנו. אבל אחרי הלידה של בתי השנייה העברתי את שירותיו אלי. הוא מגיע מתי שנוח לי, בעיקר בשעות הערב, עושה לי צבע בחצי שעה, ואחר כך אני נכנסת למקלחת בבית בכיף שלי. הוא גם גובה מחיר מנצח, 100 שקלים בלבד. בזה נגמר הסיפור". עם הזמן, גם בנותיה של דנה הצטרפו למסיבה, וכל ביקור שלו הופך להיות סוג של מסיבת בנות אחת גדולה.

אישה חופפת שיער בכיור (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אבל מה עם חפיפה הגונה והפוך מוגש? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock


ומה לגבי זמן האיכות במספרה, הכולל יציאה מהבית, פינוק עם הפוך קטן והתאווררות בלי הילדים והבעל?  "אני הראשונה שתומכת בזמן כזה לכל אחת, אבל ממש לא במספרה", אומרת שירלי. "למי יש כוח לחכות ארבע שעות במספרה עד שיטפלו בי? שלא לדבר על לדאוג לבייביסיטר? עכשיו, אחרי שעתיים בבית, אני כבר אחרי גוונים, תספורת ופן שעולים לי מחיר סביר של 440 שקלים. אם אני רוצה להתפנק אני הולכת לשופינג, לקוסמטיקאית או למסאז'".
דנה ממהרת להסכים. "להגיע למספרה תמיד היה תיק עבורי, וכשהסטטוס שלי בחיים השתנה עם הלידות, וגם הסטטוס של הספר הקבוע שלי השתנה - ומצאנו את הפיתרון המושלם".

"אני מספר נשים שרוצות להרגיש כמו מלכות בבית שלהן"

ליוסי שהרבני (מבית וולה פרופשיונלס) הייתה בעבר מספרה, אבל עם הזמן הוא גילה סימנים של קלסטרופוביה קלה והבין שהוא לא נהנה להיסגר כל היום בחנות. "הרבה יותר מעניין אותי להסתובב, להגיע למקומות שונים, להשתתף בהפקות צילום וגם ליהנות משעות חופשיות כשיש. כשהחלטתי לפנות לנישה של "עד בית הלקוח", רציתי להציע משהו מאד אקסקלוסיבי ומיוחד. שהאישה תרגיש 'מלכה', שמגיעים עד אליה כדי לטפל בה. קהל הלקוחות שלי מאוד מגוון: נשים קרייריסטיות עסוקות מאד, נשים אחרי לידה, אנשים שסתם בא להם להתפנק בדרך קבע מול הטלוויזיה או המחשב. בפועל, כשאני מגיע האישה יושבת עם הרגליים על הכיסא, בזמן שאני שוזר לה את הגוונים בשיער או מספר אותה, בזמן ובמקום שהיא בחרה".

מעצב שיער (צילום: diego_cervo, Istock)
רוצים לעשות הכל כדי שתצאי מרוצה. גם מטאטאים אחריהם | צילום: diego_cervo, Istock

יוסי מגיע מצויד בכל כלי העבודה הנדרשים כולל שואב אבק נייד (כדי שיוכל לשאוב את השיער אחרי התספורת), והמחירים ידידותיים לסביבה (180 שקל לתספורת + פן, 60 שקל לצבע), בעיקר בגלל שהמספרה הניידת לא חייבת לשלם דמי שכירות. "לעתים המחירים זהים למחיר המספרות הטובות, אבל עדיין, אם מחשבים את הזמן היקר שלנו במספרה, את הנסיעה, החנייה, שירות הבייביסיטר וההמתנה המתישה, זה ללא ספק הרבה יותר זול".

אבל יש גם כאלה שלא מבינות איפה כאן הפינוק הגדול. "רגע, שאני אבין - הם באים אליי הביתה ואני עוד צריכה להכין להם קפה?", תוהה שלי, 35, שלא ממהרת לוותר על החוויה במספרה. "ואיפה הם בדיוק שוטפים לי את השיער? בכיור בשירותים? לא מקובל עליי", מוסיפה נועה.

יוסי ממש לא ממהר לשכנע. "אני מבין את זה לגמרי וברור לי שאני לא פונה לנשים האלה שמחפשות להתאוורר מחוץ לבית, כי אין לי מענה לתת להן מהבחינה הזאת. יחד עם זאת, כדאי לזכור שהן לא מפסידות כלום כאשר הן מסדרות את השיער בביתן. כי חוץ מלהכין קפה, אני ורק אני הוא זה שדואג ללקוחה: חופף לה, מעניק טיפול צמוד לשיער, מארגן את הציוד ודואג לסדר ולנקות אחריי".

שרי גבעתי, מספרה, פפראצי (צילום: אלירן אביטל)
מצד שני, אין סיכוי שתפגשי בשרי גבעתי כשאת מסתפרת בבית | צילום: אלירן אביטל

>> משאל רחוב: איפה הסתפרת וכמה זה עולה לך?

לאיזו קבוצה את שייכת: המתפנקות בבית או המתאווררות במספרה?