עם השנים נשים נוטות לסגל לעצמן הרגלי טיפוח, שיטות איפור וטכניקות משל עצמן. הבעיה היא שרק מעטות מהן דואגות לבדוק האם הריטואל היומי שאימצו לעצמן הוא אכן כשר למהדרין? האם למרוח למשל סרום מעל קרם לחות הוא יעיל או שמא מדובר בטעות שלעולם חוזרת? לפנייך "הרשימה השחורה" של הרגלים שגויים וטעויות טיפוח ואיפור שכדאי לך למחוק מהארכיון, לפני שהם יתנקמו בעור פנייך שלך.
הפסיקי לחטט בחצ'קונים
התעוררת בוקר תמים אחד עם פני פיצה? או סתם חצ'קון סורר על האף? לא נעים, אך לא נורא. מה שיהפוך את הפצעון הקטן לגדול הוא הניסיון לפוצץ אותו בעצמך. זכרי שחצ'קונים הם "מחלה בריאה" ומרביתם נעלמים מעצמם אחרי כמה ימים.
התאזרי בסבלנות ושמרי על ניקיון העור. השתדלי להימנע מחיטוט בפצעונים (במיוחד בימי המחזור) שכן כאמור רובם ייעלמו בדיוק כפי שהגיעו. אם את לא מצליחה להיגמל מאובססיית הוצאת השחורים לעצמך, לפחות תעשי את זה עם ידיים נקיות ונייר טישו נקי.
מינונים גברת
קנית במיטב כספך קרם לחות יוקרתי? מזל טוב. אך העובדה שתמרחי כמויות גדולות ממנו (ומספר פעמים ביום) לא תגרום לפעילות האנטי-אייג'ינג שבו להיות אפקטיבית יותר. עור הפנים מסוגל לקלוט כמות קטנה בכל פעם, ועודפים של קרם אינם נספגים. לכן לטובת עור פנייך וכיסך - רצוי למרוח כמות קטנה (פזרי בנקודות קטנות באזור הלחיים, המצח, האף והצוואר), בשעות הבוקר ובלילה.
הפסיקי לאגור תכשירי טיפוח
כמו כל בת יהודייה ששומרת לעת הצורך "למקרה שיחסר", אנחנו נוטות לשמור תכשירי טיפוח לאורך זמן. הרבה זמן. רצוי ומומלץ לעשות סדר במוצרי הטיפוח אחת לחצי שנה.
כיום יש חוק המחייב חברות קוסמטיקה לציין את תאריך תפוגה ותוחלת חיי המדף של המוצר מרגע פתיחתו (במידה והתכשיר סגור הוא נשאר בתוקף עד התאריך הרשום). תוקף המוצר מתקצר מרגע פתיחתו. יש לשים לב לציור הקטן של המוצר עליו מסומן תוקף המוצר מספר החודשים בצמוד למס החודשים.
סינדרום הגבה הדקה
עיצוב הגבות בקרב נשים (במיוחד צעירות) הופך לאובססיה, וכל שערה בודדת הופכת להיות סוררת. הפסיקי עם זה ומיד! כל שערה שאת מוציאה גורמת לך לנקר עוד בנבכי הגבות ולהוציא עוד כמה שלאו דווקא היו מיועדות ליציאה. התוצאה - את עלולה להישאר עם גבות לא זהות, דקות ולא מעוצבות. כדאי לדעת כי שיער הגבות לא צומח במהירות (אם בכלל) ולכן לא תמיד חוזר למצבו הטבעי, אז כדי שלא תצטרכי להתחיל לצייר תני לפינצטה כמה ימים של מנוחה.
נאמנות מוגזמת למוצר
הפסיקי לדבוק במוצר אחד לאורך זמן, ובטח שלא לאורך שנים; שוק מוצרי הטיפוח מתחלף בקצב מסחרר וכדאי שתהיי "פתוחה" לשינויים. כאשר העור משתנה ומתבגר (ביחד עם השנים שחולפות) יש להתאים לו את המוצרים הנכונים. מה שכן - אם שימוש במוצר מסוים מטיב עם העור שלך ומשתלב טוב עם שאר מוצרי הטיפוח שלך אין צורך להחליפו, אלא רק להתאים אותו לקצב הזדקנות העור ושינויי מזג האוויר.
מה מעל מה?
הפסיקי להניח קונסילר על גבי המייק אפ או מייק אפ מעל הפריימר או הפודרה. לכל מוצר איפור יש זמן וסדר.
אז הנה, במיוחד בשבילך שרשרת הטיפוח/איפור, שלב אחר שלב: שטיפת פנים > סרום> קרם לחות ועיניים > פריימר (לשעות הערב) > קונסילר >מייק אפ > פודרה > סומק. קפיש?
האמיני באור
משום-מה יש נשים שעדיין בטוחות שגם אם הן מתאפרות בתאורה עמומה, וגם אם הן יוצאות לאור – האיפור שלהן ייראה אותו הדבר. אז זהו, שממש לא. יש להתאים את האיפור לתאורה בה את הולכת להיות (מועדון? חשוכה, אירוע קוקטייל? בינונית, תערוכה? חזקה). אם החלטת להתאפר בחדר חשוך או באוטו, שאי בתוצאות.
תחדלי מלהיות קרבן אופנה
הפסיקי לקנות מוצרים לפי טרנדים אופנתיים, פרסומות או חברות מרוצות שלהן; העובדה שהם חדשים ושווים לא הופכת אותם בהכרח למתאימים עבורך. נשים אוהבות לקנות מוצרי איפור שנראים טוב, מריחים נפלא, גם אם הם לא מתאימים להן. נשים נוטות להתייחס לטרנדים וצבעוניות באופנה, ולהתאפר ולהתקשט לפיהם.
הכלל היחיד הוא שאת האיפור יש להתאים למבנה הפנים, לגוון העור ולצבע השיער. למשל: מראה כהה ומעושן אינו מתאים לעיניים שקועות וקטנות.
הפסיקי ללכת לישון עם איפור לאלתר!
גם אם חזרת מיום ארוך ומתיש, את עייפה, עצלנית ומייחלת לרגע שבו תיזרקי על המיטה: הקדישי לעורך עוד 5 דקות של ניקיון. האמיני לי, זה שווה. באופן הזה לא תתעוררי בבוקר עם שאריות איפור שהזיקו לעורך במהלך הלילה.
הסיבה היא שבמהלך השינה עורנו מפריש שומנים טובים המועילים לעור (ומכאן החשיבות גם להימרח בקרם לילה). אם תמשיכי להשאיר על גבי עורך איפור, יימנע תהליך זה ואף הלכלוך יחדור עמוק יותר ויישאר שם לאורך זמן.
יותר מדי סומק
הפסיקי למרוח בתאווה סומק ורוד על כל הפנים (פורים יגיע רק במרץ). סומק ורוד מפזרים על כריות הלחיים בלבד. מטרתו של הסומק היא ליצור מסגרת לפנים, להצר/לחטב פנים מלאות ויש למרוח אותו על עצמות הלחיים. לא מספיק זוהרת לטעמך? הרשי לעצמך להוסיף ברונזר.
מהיום: מוצרי איפור הם רק שלי!
בדרך כלל אנחנו בעד שיתופיות עם חברות ומשפחה, אך יש כמה עניינים חריגים - כמו מוצרי ותכשירי איפור.
אל תחלקי את תכשירי האיפור עם חברות, אחיות ושכנות. אולי זה חברי ומקסים מצדך, אבל דעי שזו דרך קלה להעביר אינפקציות ודלקות (בעיקר כשמדובר במוצרי איפור לעיניים).
ייעוץ מקצועי: שרון גוטליב, מנהלת הדרכה של מותג הטיפוח 'גרנייה' 'ומייבלין ניו יורק
הכתבה המלאה התפרסמה באתר ifeel
לבחירת מגזין במתנה לחץ כאן