משהו טוב קורה בעונה הנוכחית של מאסטר שף. הדמעות, הטרגדיות והדרמות אלינם התרגלנו ומלוות את סיפורי המתמודדים התחלפו העונה בכמה אודישנים וסיפורים שהם שיעור ענק לכולנו. אחרי פרק האודישנים המדהים בו נחשפנו לעולמם של כבדי השמיעה בעזרת האודישן של אנה, השבוע הייתה זו חגית גילגל שהעניקה הצצה כנה ושורטת לעולמה הפרטי.
יותר מ-40 קילו ירדה חגית מאז הימים בהם אוכל היה סבל עבורה ועד שאזרה אומץ והגיעה להתמודד בריאליטי האוכל הכי פופולרי במדינה כדי להציג את סיפורה מול מאות אלפי צופים (בפרק הכי נצפה עד כה בעונה הזו של מאסטר שף). זה היה אודישן מדהים גם מבחינת איכויות הבישול שלה, אבל בעיקר בזכותה. בזכות הסיפור שלה.
חשוב לציין: ראינו כבר מתמודדים כמו חגית בעבר, אבל אף אחד מהם לא דיבר בצורה כל כך פתוחה על בעיות המשקל שלו, אף אחד לא חשף מה זה באמת אוכל בשבילו, ואף אחד לא דיבר בגילוי לב על יחסי האהבה והשנאה שפיתח עם אוכל. "מאיפה הגעת להיות הרבה ממך?", שאל אייל את חגית, והמשפט הזה כנראה מסכם בצורה הטובה ביותר את הסיפור של האודישן הזה - התעסקות בנושא כל כך רגיש וכואב בצורה נכונה ואמיתית.
כל זה עוד לפני שדברנו על האוכל של חגית, שמעבר לסיפורה האישי גם סוחבת מזוודה של שורשים על גבה וכוללת את יוון, ונצואלה, מזרח אירופה וישראל. בליל עצום של תרבויות ומטבחים שהתחיל עם מחווה מדהימה למרק הדגים של אייל אותו תרגמה למרק לבן עם דגים עטופים בעלי בננה - מחווה שהובילה אותה לשלב הבא בו הבריקה עם מוסקה שהוגשה לצד יין יווני. "זה טעים בצורה בלתי רגילה", קבע חיים, שהעביר אותה יחד עם כל שאר השופטים לשלב מחנה האימונים, ועורר המון ציפייה. מה מחכה לחגית בשלבים הבאים? לא ברור, אבל מה שבטוח הוא שיהיה מסקרן מאוד, ועכשיו אפשר לקפוץ ישירות אל הפרק ששודר אתמול.
התימן של שירן
ראיתם פעם תימנייה לוקחת מנה בוכרית קלאסית ועושה לביתה? כנראה שלא, אבל זה בדיוק הסיפור של שירן קרני - מי שלוקחת אוכל ומוזיקה, מכניסה לסיר, מערבבת היטב ויוצרת "פאנק תימני ששייך ל-2019". זה התחיל עם האינטרפרטציה שלה לאושפלאו של אהרוני שהפכה לסוג של רולדת עוף מלאת תבלינים שאמנם לא הוגדרה כמנה "טובה", אבל כן גרמה לשופטים להסתקרן ולהזמין אותה פנימה.
בפנים היא כבר חזרה למחולות תימן המוכרים לה, גלגלה מול שופטים פלאפל לוביה מדרום תימן, הובילה ל"ויכוח קולוניאליסטי" בין השופטים שהצליח להרתיח את אייל, ולמרות שמיכל בחרה שלא להעביר אותה ("כולה פלאפל"), שאר השופטים נשבו (בצדק) בקסמה והעבירו אותה לשלב הבא, למרות שלהערכתי, הסיכויים שלה לשרוד אותו נמוכים במיוחד.
סיכויים לנבחרת: 70%
האסתטיקה של מאור
האמת היא שהיה לי קצת קשה לעכל את מאור בר. הוא הכין תשובה לכל שאלה, הביטחון העצמי המופרז שלו לא כבש אותי, ובכלל זה הרגיש קצת שהוא מתנשא מעל כל שאר הצלחות. הוא בחר באייל ומרק הדגים שלו, וניסה להבריק עם הגשה די מדהימה של קנקן שמזג את המרק שהיה אמור לבשל את הלוקוסים שלו - דבר שלא ממש קרה.
למרות זאת, השופטים הבינו שיש כאן יד מלאת דמיון, ואז גילו שהאיש שעומד מולם אמנם מסרב ליפול להגדרות - אבל הוא קודם כל מעצב בוגר בצלאל. זה בא לידי ביטוי בשתי הצלחות שלו, אותן עיצב בצורה מעוררת חשק, אבל כמו שאייל אמר: "לפעמים זה לא מספיק". אחרי זה אייל גם יצא לו על האננס במנת הטרטר ודרש ממנו שינקה מניירות - דרישה שאולי לא הייתה שווה כלום אם היה שולח אותו הביתה, אבל אחרי שכינה את המנה "רשלנות איומה", הוא וכל שאר השופטים בכל זאת בחרו להמשיך עם מאור הלאה. בחירה שאני מודה שלא ממש הבנתי.
סיכויים לנבחרת: 80%
הבורקיטס של קלרי
משהו מעניין קרה באודישן של קלרי: הדמעות על סיפורה המשפחתי הגיעו הרבה לפני שנעמדה מול השופטים, כשנזכרה בבורקיטס שאבא שלה ז"ל היה מכין. אותן דמעות לא חזרו בהמשך, אולי כהוכחה לכך שהעונה, כאמור, הבכי והטרגדיות מקבלים מקום משני. אני יודע שחפרתי על זה, אבל זה פרט שראוי לציין שוב.
אותם בורקיטס עם גבינות, חצילים ובצק מושלם (כך על פי השופטים) עזרו לה לעבור לשלב הבא, אז נכנסה לפגוש אותם באופן אישי והרימה מקלובה מהאגדות, כולל תפוחי אדמה שרופים בקטע טוב ובצורת לב, צלעות טלה, ואורז בסמטי שאייל לא ממש מאמין בו, אבל אהרוני מעריץ. איך שלא יהיה, המקלובה של קלרי הוגדרה כ"אגדה קסומה", ולגמרי הקפיצה אותה לשלב מחנה האימונים, שם היא תגלה כנראה שלא כל האגדות תמיד מסתיימות עם חיוך.
סיכויים לנבחרת: 65%
השרימפס של אייל
אם אי פעם התלבטתם האם לגשת לאודישנים של "מאסטר שף" ושאלתם את עצמכם מה עובר על המתמודדים ביום הכי גורלי בתהליך, האודישן של אייל אמש יכול לתת לכם מושג: "מי שמגיע לפה ומי שמתמודד, לא רואה את הדברים כמוכם", הוא סיפר לשופטים בגילוי לב אחרי שקטלו אותו על הבחירה בשרימפס קפוא. "אתה בהתרגשות, הכל נסתר ולא ידוע. אתה מגיע לסוג של בום כזה, וצריך להתמודד עם זה. אתם חושבים שאני יודע מה עשיתי פה?".
וואו. לא משפט שהייתי אומר לשופטים רגע לפני שהם צריכים להחליט אם אני עובר לשלב הבא - אבל אוקיי. עוד לפני הווידוי הכן (אך מיותר), אייל ניסה להפתיע את השופטים עם "מגדל קבב ושניצל חציל", מנה יפה לדעתו של אייל, אבל כזו ששאר השופטים פחות התחברו אליה. למה לא להגיש את כל המרכיבים מפורקים ולפצל בין הקבב (הטוב) לחצילים ורוטב הפלפלים? לא ברור, אבל זה הספיק לו כדי לעבור לשלב הבא.
ואז הוא הוציא את השרימפס הקפוא. בהתחלה עוד ניסה להסביר למה, במיוחד אחרי שסיפר שהוא "איש של ים" ששלף פעם טונה במשקל 80 קילו, אבל זה לא עזר לו. אחרי זה כבר הרכיב את המנה בצנצנת, עניין שגרם לעוד התפוצצות של אייל (שני), ניסה להסביר את עצמו שוב, ושוב כשל בהסבר. וכך, אחד המתמודדים הכי מבטיחים בשלב ההצגה הפך למתמודד ממש לא ברור בשלב ההרכבה. "אתה כמו חולה במצב קשה שחייב הנשמה", תיאר אותו אייל ונתן לו עוד הזדמנות אחרי שחיים בחר שלא להעביר אותו, ומיכל ואהרוני התלבטו. פייר? לא ברורה לי ההתעקשות, ולדעתי זה המתמודד הראשון שיימצא את עצמו בבית בשלב הבא.
סיכויים לנבחרת: 60%