ההבדל בין לצפות באודישנים בטלוויזיה לבין לבוא לאודישן עצמו ולעמוד על הבמה מול השופטים, הוא גדול בערך כמו הלוק של נינט בגמר הגדול בניצנים לבין איך שהיא נראית כיום. איזו עצה הייתם נותנים לנבחן שמגיע אליכם לאודישנים?
ריטה, שידועה בחיבור העמוק שלה לרגש, מנסה להיות הכי מבינה – אבל עם זאת, גם זוכרת שעכשיו היא גם שופטת: "ברור לי שכל סוג של אודישן גורם להתרגשות יתירה", היא אומרת, "אבל העצה שאני יכולה לתת היא שהמתמודד ינסה להתחבר בעיקר לעצמו ולמילים של השיר". כאיש העוסק ביחסים בין אנשים וברושם שהם יוצרים כבר שנים, לאיש יחסי הציבור רני רהב יש המלצה קצרה ופשוטה: "תהיו אתם".
לעומתם, מציע אייל גולן, מי שמאחוריו כבר ניסיון של שלוש עונות מוצלחות בתוכנית "אייל גולן קורא לך", ממליץ על הרבה הכנה נפשית עצמית לפני יום האודישן: "היות ומדובר בפעם הראשונה של הנבחן מול השופטים, הייתי ממליץ לו לנסות להתרגש כמה שפחות והכי חשוב - לתת את כל כולו". צביקה הדר, שאמנם יישב זו השנה הראשונה על כס השיפוט במהלך התוכנית, אבל מאחוריו שנות ניסיון רבות בישיבה באודישנים של כוכב נולד, מציע דרך משלו להוריד את מפלס הרגש ביום האודישן: "פשוט לבוא לבלות, לזכור שמה שאתם הכי אוהבים זה לשיר - וללכת על זה".
אייל גולן בתחילת הדרך. הצלחה מטאורית
כידוע, לאודישנים מגיעים מאות ואלפי אנשים, שינסו ללכוד את תשומת לבם של השופטים שיעבירו אותם שלב.
מה יצטרך לעשות המתמודד כדי לעבור שלב, מה אתם מחפשים באודישנים?
ריטה לא מהססת: "הוא צריך לגעת לי בלב". רני, מאמין אך ורק במילה אחת: "נוכחות". אייל מסכים עם האבחנה של רהב, ומוסיף כי "מלבד נוכחות, אני מחפש כריזמה וקול שיכבוש את כולנו". צביקה הדר מעדיף לברוח למקום אחר לחלוטין, ואומר "אני מחפש אמת, בייגלה, משהו שיצמיח לי שערות חזרה". עם עניין הקרחת אולי לא תוכלו לעזור לו, אבל אם תגיעו עם שקית בייגלה לאודישן, קול אחד כבר שלכם בוודאות.
איזה שיר ימיס לכם את הלב, לא משנה מי ישיר אותו?
דווקא בשאלה הזו, ריטה עונה כזמרת פרפקציוניסטית וכשופטת, ומשאירה את הסנטימנטים בצד: "אין כזה דבר", היא אומרת, "אפשר להרוס כל שיר". רהב דווקא סלחן בהרבה, ומודה שהשיר ששובה את לבו כל פעם מחדש הוא "אי שם", של אילנית. גם גולן מנפק תשובה, ומסגיר כי השיר שקונה אותו תמיד הוא "אלוהים נתן לך במתנה". הדר מתקשה לתת תשובה ספציפית: "אני מודה ששירים שעושים לי את זה קשורים לתקופות בחיים, למצבי רוח, למצב הכללי במדינה ובעולם ולפעמים שיר ילדים פשוט ואותנטי יכול להמיס אותי".
ומה לגבי שאלת מיליון הדולר? איך מגדירים את אותה תכונה חמקמקה שגם מי שלא דובר אנגלית מכיר את שמה בלועזית: הסטאר קוואליטי. "בסופו של דבר", אומרת ריטה, "מדובר במישהו שאתה רואה אותו והוא נחרט לך מיד בזיכרון". רהב: "זה משהו שנולדים אתו". אייל גולן מחדד את הנקודה: "סטאר קוואליטי", הוא אומר, "זה משהו שכבר במפגש הראשון עם הבנאדם יודעים שמדובר בכוכב". הדר, שכבר ישב באולם האודישנים כשנכנסו אליו אנשים כמו נינט טייב, מרינה מקסימיליאן בלומין, רוני דלומי, הראל סקעת ועוד רבים, מוסיף כי "זה משהו שאי אפשר להסביר, אבל כשהוא או היא נכנסים לחדר, אתה משנה דופק ומגביר נשימה".
ריטה בקדם אירוויזיון 86'. בלתי נשכחת
"האודישן הראשון שלי היה קטסטרופלי"
כדי להרגיע קצת את הכוכבים לעתיד, החלטנו לשאול את השופטים על אודישנים זכורים שלהם ועל הפעם הראשונה שהופיעו מול קהל. הייתם מאמינים שאודישנים אף פעם לא היו הצד החזק של ריטה הגדולה? "בנעוריי", היא מספרת "הלכתי להרבה אודישנים, אבל תמיד התרגשתי יתר על המידה ותמיד-תמיד לא התקבלתי". אצל הדר האודישן הראשון בחייו התחיל רע, אבל נגמר אחרת לגמרי: "האודישן הראשון שלי היה כשהייתי סטודנט למשחק. היה קטסטרופלי - ועברתי!", אגב, ההתלהבות הגדולה של הדר הצעיר פחתה כשגילה שמדובר בפרסומת לכדור נגד גזים, אבל היי, כולנו חייבים להתחיל איפשהו.
צביקה הדר כז'וז'ו חלסטרה. פרץ בין לילה וסחף מדינה שלמה
אבל כל הלחץ והמתח האלה, האודישנים, הדחיות, האכזבות והצורך לפתח עור עבה והרבה כוח רצון, מתגמד מול רגע אחד נפלא: הפעם הראשונה מול קהל. את ההופעה הראשונה שלו, אייל גולן לא ישכח לעולם: "זו הייתה התרגשות גדולה שלא אוכל לתאר במילים. אותה התרגשות מלווה אותי עד היום, בכל הופעה מחדש".
אז מה אתם אומרים? חושבים שיש לכם את מה שצריך בשביל להיות הכוכב הבא? ההרשמה נסגרת בקרוב, וזאת ההזדמנות שלכם לנסות את מזלכם ביום האודישנים האחרון שיתקיים ב-29.07. אז למה אתם מחכים? מהרו להירשם!
לפרטים נוספים והרשמה לחצו כאן, או חייגו לטלמסר: 1-900-54-9000