תקופת חגי תשרי הממושכת עומדת להגיע לסיומה ממש בקרוב ונפרד כולנו בעצב מהחופשות ובחיוך מהקלוריות שמגיעות עם כל ארוחה משפחתית. רגע לפני שכל זה קורה ברק יחזקאלי, השף הכתום מ"אוכל עם ברק" (א'-ג', 10:00) מפנק במתכונים קרים, חמים ומתוקים לסעודה האחרונה בסוכה (להשנה). לגזור ולשמור
1 כוס זרעי שומר כף תמרהינדי סילאן לפי הטעם 2 כוסות מים רותחים קנקן מים קרים עם קוביות קרח
אופן הכנה:
• משרים כוס של זרעי שומר בשתי כוסות של מים רותחים למשך רבע שעה ומסננים לקנקן. • מוסיפים לתרכיז השומר כף תמרהינדי וממיסים היטב. • מוסיפים לנוזלים סילאן להמתקה לפי הטעם ומערבבים היטב. • ממלאים את הקנקן במים וקוביות קרח. • מגישים קר לצד פרוסה של טארט שקדים מתוק.
• את מרכיבי הבצק- קמח, סוכר, חמאה וביצה אחת מעבדים לבצק אחיד. מכדררים את הבצק לגוש אחד עוטפים בניילון נצמד ומניחים לקירור למשך חצי שעה. • אחרי קירור הבצק, מרדדים על נייר פרגמנט מרוח בחמאה, מסדרים את שכבת הבצק בתבנית ומחוררים במזלג.
אופן הכנת המלית:
• טורפים יחד את הסוכר והביצים היטב. • לקציפה מוסיפים את קמח השקדים, גרידת הלימון והקינמון ומקפלים לעיסה אחידה. • את המלית מוזגים לתוך התבנית המרופדת בבצק. • אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ חצי שעה עד להשחמה. • לאחר האפייה מקררים היטב ומשחררים מהתבנית. • לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה.
להגיש קר ולמתפנקים אפשר להוסיף אבקת סוכר | צילום:
אפיק גבאי, mako אוכל
מרק עוף ארומטי
מצרכים:
3 ק"ג שוקיים של תרנגולת ללא עור 2 בצלים לבנים בינוניים 2 פרוסות גינג'ר (5 ס"מ כל אחת) 5 כוכבי אניס 6 יח' ציפורן 2 מקלות קינמון קטנים 1.5 כפות מלח 4 כפות רוטב דגים / סויה קוביה של 3/3 ס"מ סוכר דקלים או כף סוכר חום
לקערות המרק:
איטריות אורז רחבות מושרות במים פושרים עד ריכוך צרור גבעולי בצל ירוק פרוסים דק צרור כוסברה קצוצה צרור בזיליקום תאילנדי צרור נענע קצוצה חופן נבטים סיניים פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנת המרק:
• צורבים על אש חיה או במחבת לוהטת את הבצל, הג'ינג'ר והתבלינים ומניחים בצד. • בסיר גדול מכסים את השוקיים במים ומביאים לרתיחה של 5 דקות. בסיום הרתיחה שופכים את המים ושוטפים את השוקיים. • בסיר מכסים את השוקיים במים, מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה ומיד לאחר הרתיחה מורידים לאש קטנה. • אוספים עם כף את הקצף שצף בסיר עד שהציר צלול ולאחר מכן מבשלים כשעה וחצי על להבה קטנה עם מכסה. • מוציאים את שוקי העוף מהמרק. חלק משוקי העוף אפשר לשמור למנת הסופריטו (מתכון בהמשך). • מבשלים את המרק שעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה. • ניתן לסנן את המרק לפני הגשה לפי העדפה אישית.
אופן הגשה:
• משרים את אטריות האורז במים רותחים כ4 דקות עד שהן מתרככות. • מניחים בתחתית כל קערת מרק חופן נדיב של אטריות. • לכסות את האיטריות המושרות במים רותחים כ4 דקות עד שמתרככות כליל ולהניח בתחתית הקערה. • מוסיפים לכל קערה שוק עוף. • מפזרים בקערה נבטים, בצל ירוק ומעשבי התיבול הקצוצים לפי הטעם. • מוזגים את המרק לקערה המלאה כל טוב ומגישים לצד פרוסת ליים וצ'ילי אדום פרוס.
הגרסה של מתמודד מאסטר שף אשר לוי למרק של ברק | תמונת AVI:
mako
סופריטו עוף
מצרכים:
2 ק"ג תפוחי אדמה מזן בלו בל או דזירה שוקי העוף ששמרנו מהמרק הארומטי 1 ראש שום קטן מקולף 2 כוסות נוזל מסונן מהמרק הארומטי 2 כפות שמן קנולה מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן הכנה:
• קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ • מטגנים את תפוחי האדמה בשמן קנולה עד להזהבה • מרפדים עם תפוחי האדמה את תחתית הסיר ומניחים מעליהם את שוקי העוף ושיני השום • מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם • מוסיפים את 2 כוסות מרק העוף כך שהנוזל יכסה את תפוחי האדמה • מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים שעתיים עם מכסה • במהלך הבישול, אחת לחצי שעה פותחים את הסיר ובעזרת כף מרטיבים את העוף בנוזלי התבשיל. • מגישים לצד פרוסת חלה או לחם לבן ומלפפון חמוץ.
תגובות