יהונתן וינטראוב, רק בן 25, הוא התקווה הגדולה שלנו לנוכחות ישראלית ראשונה על הירח. יהונתן שאחראי על בניית החללית, ושני שותפיו, כפיר דמארי בן 29 ויריב בש בן 30 בונים חללית קטנה, באופן פרטי לחלוטין במסגרת תחרות שהחלה בחסות גוגל לפני כשנה וחצי. "החוקים של התחרות מאוד ברורים, צריך לנחות על הירח, לצלם תמונות ווידאו של הסביבה עצמה וצריך לעבור 500 מטר מעל פני הקרקע" מספר וינטראוב. לפי התכנון, הם עתידים לנחות באמצע שנת 2014 על הירח.
SPACEIL מתמודדות מול 26 קבוצות מרחבי העולם."ישבנו שלושתינו בפאב בחולון, ואמרנו שהולכים על זה" מספר וינטראוב. לפי הערכות, הקבוצה הישראלית מדורגת במקום החמישי כשארבע הצוותים המובילים הם אמריקאים. יהונתן עובד על הפרויקט בשכר מינימלי, ואת הפרס אם יזכה, הוא מבטיח לתרום למטרות חינוך מדעי. "הילדים של היום יותר מעניין אותם להיות בכוכב נולד, המטרה פה היא להביא את הזרקור חזרה תחום המדעים" מוסיף וינטראוב.
וינטראוב הוא סטודנט לתואר שני בהנדסת חשמל ולאחרונה פיתח מכשיר שחוקר את השפעת הרגשות על הפעילות החשמלית במוח. אבל את המסלול המרשים הזה החל כתלמיד מן המניין בבית ספר רגיל בחולון. ההצטיינות של וינטראוב, הגיעה הודות לכוח רצון וסקרנות, והיום בעזרת פרויקט החלל הוא מנסה לעורר גירויים אצל הצעירים ולסלול דרך לדור חדש של מדענים.
אם הכל ילך כמו שצריך, איש שם בשנת 2014- 2015 ישוגרו מהירח תמונות ראשונות מחללית ישראלית, ויהונתן ויינטראוב יוכל לסמן וי על חלום הילדות הגדול שלו. "אם כל המדינה מסתכלת עליך והדבר הזה יתרסק על הירח זה יהיה מאוד לא נעים, אז אנחנו צריכים לחשוב על הכל ומוודאים שכל חלק מאלפי החלקים יעבוד כמו שצריך. אנחנו ננצח כי אין דרך אחרת, אנחנו חייבית לנחות על הירח" מוסיף וינטראוב.
>> פרופסור דן שכטמן: "אחרי שבוע אתה מאבד את כושר החשיבה"
אנשים, ראשון-שלישי בשעה 18:50