כרמל רז רומיאו (18) קיבל את הכינוי ילד הפלא של "נינג'ה ישראל 2018" אחרי שהבטיח את מקומו כמתחרה הצעיר ביותר בגמר. כמו רבים מהמתמודדים הוא מגיע מענף הטיפוס ואפילו בחדר שלו בבית הוריו מוצב קיר טיפוס מרשים. אמו ורד סיפרה איך כרמל גדל להיות נינג'ה: "כשתפסנו את הילד מטפס כמו צפרדע על משקוף הדלת רצינו לצרוח, אבל גילינו איפוק. כשכל הילדים עם רגליים על הקרקע ורק שלך בוחר לטפס, אפשר להתנגד לזה או לפרגן לזה. אנחנו כמשפחה בחרנו לפרגן בגדול. לא פעם שינינו תוכניות ונסענו בכל רחבי הארץ ואפילו לחו"ל כדי להיות שם בשבילו, כמו הרוח מתחת לכנפיים שהוא פורש כדי לעוף גבוה. אנחנו עושים את זה עם חיוך וחיבוק גדול".
גם רם לוין בן ה-19 הוא אחד המתחרים הצעירים והמרשימים של שהעונה, ומסקרן יהיה לראות אם גם בגמר (חמישי ושבת בערוץ 12) הוא יספק הצלה כמו זו שהייתה לו בחצי הגמר. אביו, שגיא, נזכר בתחילת דרכו של הנינג'ה: "ביום הראשון בחוג הטיפוס אומרים לך 'זרוק' את הילד על הקיר ואם הוא נתפס, אז הוא יהיה מטפס. על המסלול, הילדים לבד אבל לפני הזינוק מתייעצים ומתכננים. בספורט הזה לא מפעילים רק כוח אלא גם מחשבה ואסטרטגיה, אחרי שהבן נשאב לזה גם אני התאהבתי בתחום בעקבותיו ועשינו אימונים משותפים".
אור מיניאלי הספיק ללחוץ על הבאזר שבסיום המסלול פעמיים, בשלב המוקדמות ובחצי הגמר. אמו אריאלה סיפרה על המתכון המנצח: "כבר בגיל 5 זיהינו את הרצון של הילד להיות ספורטאי ומאז רצנו אחריו לתחרויות במגוון ענפי ספורט בארץ ובעולם. אנחנו עוזרים לו להקפיד על התזונה, מחטיפי חלבון ועד שייק ספירולינה, כשבאירועים משפחתיים אין מתוקים או אלכוהול. מעבר לזה, דואגים שישן לפחות 8 שעות בכל לילה ומשתדלים לתת כמה שיותר גב, תמיכה, חום ואהבה".
המתחרה גיא שטרית בלט בקשר המיוחד עם סבתו שהגיעה לעודד אותו על המסלול. הסבתא ורדה סיפרה על הארוחות המשותפות שמספקות לנכד את האנרגיה לעוף על האתגר: "אני מאכילה אותו טוב, עם חומוס, אבוקדו ומטבוחה. אם אין חומוס הוא לא בא. במקרה של הנכד שלי גיא, הוא רץ בלי הפסקה וכמעט לא ישן, אז כשהוא בא אליי פעם או פעמיים בשבוע, אני דואגת שהוא ישב, יאכל ארוחה טובה ויספר לי קצת מה חדש אצלו. כשהוא החליט ללכת לנינג'ה לא ידעתי במה מדובר, אבל היה ברור שאני אבוא לעודד ולמחוא לו כפיים. אנחנו מדברים על הכל ממש כמו חברים".
ליעד יודלא הוא אחד מממאמני הכושר הבודדים שהצליחו להגיע לגמר, ובתוכנית סיפר על הבית ממנו הוא בא, עם הורים שגם הם חובבי אתגרים מושבעים. אמו ליאת סיפרה איך מגדלים נינג'ה מהניסיון שלה: "מאפשרים לקפוץ ולהשתולל בלי לשמור עליו בצמר גפן, כי עוד בבטן הוא היה נינג'ה. חינכנו לעצמאות, להתנסות בדברים ולחוות חוויות, גם כשהוא קיבל מכה או הסתכן קצת. הכל באווירה כיפית ובתמיכה מלאה בכל העיסוק בספורט".
בנימין גרינפלד הוא מתחרה עם חזות קצת שקטה, אבל על המסלול גילינו נינג'ה מלא ביטחון שלא מכיר אפשרות אחרת חוץ מלחיצה על הבאזר. לדברי אבא שלו, אילן, ההורים שמו דגש על החינוך למצוינות של הילד: "אנחנו מחנכים להיות אנשים שעושים דברים טובים בעולם הזה. הנינג'ה הוא אחד מהדברים הטובים שהבן שלנו עושה ולשמחתנו הוא טוב בזה. הטמענו בו אהבה לספורט ואורח חיים בריא, תמכנו בו בכל מה שהוא עשה וכשהחליט להתחרות בנינג'ה זה היה ברור שנהיה מאחוריו ונשמח בשמחתו על כל הצלחה שם. להיות נינג'ה זה גם לתרום למי שזקוק ולא רק לקדם את עצמך, זה המסר הכי חשוב מבחינתנו".
>>עקבו אחרי עמוד הפייסבוק הרשמי של "נינג'ה ישראל" 2018
"נינג'ה ישראל": פרקי הגמר. הערב (חמישי) ובשבת בקשת, ערוץ 12