"אני אמורה להצדיע?", זו הייתה השאלה הראשונה של גלית גוטמן כשהגיעה לבקר במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש. מי שקיבל את פניה היה תנ"צ חיים בלומנפלגד, מפקד המכללה, שמיד הרגיע וטען שאין צורך. "זה המקום שמחנך את דור העתיד של משטרת ישראל", הוא סיפר. "בכל רגע נתון יש בין 1500 ל-2000 שוטרים שעוברים כאן הכשרה. מטרת המכללה היא לקחת אזרח ולהפוך אותו לשוטר. זה תהליך שלוקח שבעה חודשים והשוטר עובר בין ארבעה מצבי תודעה: אזרח, שוטר שנותן שירות לאזרח, שוטר שמתמודד עם עבריין ושוטר שנלחם בפח"ע (פעילות חבלנית עוינת). אין יותר רציניים מאיתנו כשזה מגיע לעבודה".
>> כתבות נוספות של "הבוקר של קשת"
רועי אברהמי, שוטר צעיר, שמתפקד כחונך בקורס שח"ם (שירות חובה משטרתי) אנשים שמתגייסים לעשות שירות סדיר במשטרה במקום בצבא סיפר: "גם אני עברתי את המסלול הזה אחרי תקופה לא קצרה בצה"ל. אחרי שנה וארבעה חודשים בצנחים עברתי למשטרה הכחולה". אחד הדברים שהשפיעו על החלטתו לעבור היה סיפורו של אביו שנרצח בלינץ' ברמאללה בשנת 2000 כשהיה בן חמש וחצי. "הפחד והחרדות של מה שהמשפחה עברה, הציפו את התמונות מחדש. לפני שהוא נהרג הוא היה מתנדב במשטרה וזה גרם לי לרצות לעבור. אני יכול רק לקוות שהוא היה גאה בי היום".
בסמוך לסימולטור מיוחד שממחיש עבור החניכים בקורסים השונים מצבי קיצון, הסביר בלומנפלד: "במדינת ישראל משתמשים בנשק חם לעומת משטרות אחרות בעולם. כבר נתקלנו בסיטואציות בהן השוטרים עמדו בפני דילמות מורכבות של שימוש בנשק כזה והסימולטור עוזר לכך". "יש פה סיפוק אדיר", סיפרה אחת החניכות בקורס שהשתתפה בסימולטור, "אני לא מפחדת, זה החלום".
"הבוקר של קשת"- רביעי עד שישי ב-6:25
>> קטעים נבחרים מ"הבוקר של קשת"