מאז שפינק נכנסה לתודעה שלנו, היה ברור שמדובר באישיות שמעוררת הרבה מאוד דיון והיא אחת שיודעת לעמוד איתנה מול התקשורת והסערות הרבות. הסיפור האחרון שמביא אותה לכותרות הוא ראיון שעשתה למגזין "פיפל" ובו הצהירה כי היא מגדלת את ילדיה במגדר נייטרלי. הטריגר היה, כפי שסיפרה, שווילו בתה בת השש ביקשה להתחתן עם אישה ממוצא אפריקאי. פינק החליטה לגדל את ילדיה, ווילו וג'יימסון בן העשרה חודשים, באופן נטול מגדר.
מתקדם או מוגזם? זו השאלה שנשאל דני עמית, פסיכולוג ילדים, ב"חדשות הבוקר" עם ניב רסקין. "היא מתקדמת, זה בטוח, אבל השאלה לאן. כיום רוב החברות מאוד מתייחסות לנושא של מגדר כמשהו מאוד בסיסי. הזהות העצמית יושבת על המקום של מה אני, גם מבחינה גופנית. מה מאפיין אותי ובמה אני שונה מאחרים? כאן מגיע המקום של ההורה בלמידה. לעזור לילד להבין מה הוא ביחס לאחרים. אם משפחתה של פינק הייתה מתגוררת לבד במקום מבודד, כנראה שלא הייתה מתעוררת בעיה עם הגישה הזו לפחות עד גיל ההתבגרות. אבל בתרבות בה היא מגדלת את ילדיה, זה עשוי לבלבל אותם די מהר, ברגע שיישאלו למשל אם הם בנים או בנות".
"הורה אמור לעזור לילד להבין ולהכיר את עצמו וברגע זה יש הרגשה של הכחשה או התעלמות. ימים יגידו לאן זה ייקח אותם", מסכם עמית.
איך שלא יהיה פינק היא לא הראשונה והיחידה שדוגלת בשיטת חינוך זו. שיילו פיט, בתם של בראד ואנג'לינה מתהלכת בעולם כבן לכל דבר. גם בק לקסטון ובן זוגה קייראן קופר מאנגליה גידלו את סשה כתינוק ללא מגדר. כשנולד, הם חיכו 30 שניות עד שאישרו למיילדת לומר להם את מינו, וכשהגיע הביתה מבית היולדות ציפה לו חדר צהוב.
רק כאשר הגיע לגיל 5 והם היו חייבים לרשום אותו לגן ילדים, הם נאלצו לחשוף את מינו וגילו לכולם כי מדובר בבן. עד אז הם כינו אותו "התינוק". "כל החברות של אמא שלי חושבות עד היום שאני משוגעת", אומרת האם, בק. "אבל רציתי למנוע מהילד שלי חיים שמבוססים על סטריאוטיפים". בזה היא בהחלט הצליחה.
מה דעתכם?