בחיי היומיום:
ללי: בשלנית
שמרית: מרצה למוטיבציה, מאמנת אישית וזוגות, סופרת
באינסטגרם: lalihaas | shimrithilel
בפייסבוק: Lali Haas-Shalev | Shimrit Hilel
מה הפאדיחה הכי גדולה שהייתה לכן כשאירחתם אנשים בבית?
ללי: לשמחתי, לא זכורה לי אחת כזו.
שמרית: לפני 15 שנה, כשהתחלתי לבשל ולקחתי מתכון ממישהי שהכרתי, עשיתי בשר צלי בתנור והיא 'שכחה' לציין שצריך להוסיף נוזלים. כמובן שהבשר התייבש וקיפד ראשו. מאז אני תמיד אתן באהבה מתכונים מדויקים בטירוף ואשאיר את הטלפון שלי לבירורים נוספים.
מה המאכל האהוב עליכן?
ללי: מאכלי עדות, בעיקר מהמטבח העירקי.
שמרית: אני חושבת שהאוכל הכי הכי טעים בעיניי זו פיתה טרייה וטובה עם סלט, טחינה, חביתה ומלפפון חמוץ. אבל זה לא פייר להתעלם מסטייקים, המבורגרים, צ'יפס, פסטות, טוסטים, אוכל יפני ולאפה בשכונת התקווה.
באיזו מסעדה הייתן רוצות להיות שפיות לכמה ימים?
ללי: בבית תאילנדי, אני מתה על אוכל תאילנדי אבל לא מכירה את המטבח בכלל, אז הייתי ממש שמחה ללמוד אותו.
שמרית: הייתי שמחה להתלוות למחלקת הקונדיטוריה של טוטו/ טורקיז/ קוואטרו. היצירתיות שבקינוחים מסקרנת בעיניי, והמסעדות האלה מוציאות קינוחים מעולים.
>> אפשר חשבון? כל מה שקרה במסעדה של ללי ושמרית ב"MKR המטבח המנצח"
איזה שף הוא מודל לחיקוי עבורכן?
ללי: חיים כהן. הוא משלב סגנון אוכל ואישיות שמאוד מדברים אליי, יש לו נשמה ענקית והוא פועל מהבטן.
שמרית: יש קונדיטור בשם אנטוניו בכור שאני עוקבת אחריו באינסטגרם. הוא מאוד מפורסם בעולם, ומה שהוא עושה בתחום המתוקים - יש לו תמונות שממש אפשר להריח, ושלא נדבר על היופי. אז אני לא יודעת אם אני מעריצה שלו, אבל בהחלט עוקבת ומתפעלת.
מתי בכיתן בפעם האחרונה?
ללי: אחרי הפרומואים שבהם אני מופיעה אני תמיד בוכה, ובסופ"ש האחרון כששמרית חגגה יום הולדת 40 בבית שלה והיה כל כך מרגש.
שמרית: חגגתי יום הולדת 40 עם החברים הטובים ובעלי לא הפסיק לפנק אותי אחרי שלא יצא לנו להתראות הרבה. אני אגלה לכם סוד, 15 שנה אני אומרת לו שלא קיבלתי הצעת נישואים כמו שצריך, אז קיבלתי הצעה שאני אוכל לספר עליה לנכדים. לא הצלחתי להירגע ואני מסוגלת לבכות גם עכשיו כשאני חושבת על זה.
מה הייתן משנות בעצמכן?
ללי: את סף הרגישות הגבוה והעובדה שאני לוקחת ללב יותר מדי.
שמרית: כמובן שחמישה קילו פחות בדחיפות. אחרי שקיבלתי את זה, מה עוד נשאר?
טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?
ללי: ליהנות, לא להיות בלחץ מכלום. בסוף הכל מתחיל ונגמר באווירה ובאנרגיות טובות.
שמרית: מה שמקל עליי מאוד, והשתכללתי איתו עם השנים, זה שהכל מוכן בקערות הגשה ונכנס לתנור לחימום כשעה לפני שהאורחים מגיעים. כך יוצא שאני רק מוציאה מהתנור, מגישה לשולחן ויכולה ליהנות גם. זה מאוד מבאס להפסיד את כל האירוח בגלל שאתם תקועים במטבח.
MKR המטבח המנצח: תכנית הבישול הקשה בעולם, משודרת בקשת, ערוץ 12