כשמנו הציע לניצן את הקונספט החדש והמשודרג שלו "חתונה ממבט שני", זה היה משעשע ומתוק ברגעים הראשונים, אבל מחשבה עמוקה על הרעיון שהמאצ'ים בטינדר לא מתפתחים מחוץ לאפליקציה הציפה בעיה שכולנו שותפים לה. אם מנו וניצן לא היו נפגשים ב"חתונה ממבט ראשון" (הערב אחרי החדשות, קשת 12), אין ספק שזה היה פספוס, אז המקרה שלהם התיישב לנו על נקודה רגישה. אז שוחחנו עם המטפל הזוגי מתי וינברג, כדי להבין למה אנחנו לא מתקדמים משלב המאצ' אל הדייט המיוחל, וגם כדי לקבל כמה כלים פרקטיים שיכולים לעשות שינוי אמיתי, אם רק נבחר בזה.
"פספוסים כמו של מנו וניצן קיימים הרבה בחיים"
כדי להבין למה אנשים נתקעים על המאצ' ולא מתקדמים ממנו, וינברג חוזר איתנו להתחלה. הוא מסביר שהמניעים אשר מובילים אנשים לאפליקציות היכרויות הם שונים, ואם ניתקל באדם שמחפש סטוץ בזמן שאנחנו מחפשים קשר רציני – כנראה שזה לא יתקדם הרבה מעבר למאצ'. לכן הסיבה הראשונה היא למעשה תיאום הציפיות שלא מתיישב על אותו קנה. גורם נוסף הוא הטיימינג, לפעמים הרגע שבו החלטנו לשלוח הודעה או לעשות סוויפ רייט היה לא מתאים לאדם בצד השני, פשוט ככה.
אבל הגורם המרכזי ביותר הוא אחת הבעיות הגדולות של ימינו, ה-FOMO (חרדת ההחמצה). מנו דיבר על זה בעצמו, שמרוב אפשרויות בטינדר הוא התבלבל ולא בחר בסוף בכלום. המחשבה שמשהו טוב יותר מחכה לנו בהמשך, יכולה גם כן לעכב אותנו מלראות את הדבר שנמצא ממש מולנו. עצוב לגלות, אבל מה שקרה למנו וניצן הוא לא מקרה חריג בנוף, ומתי טוען: "פספוסים כמו של מנו וניצן קיימים הרבה בחיים". אז רגע לפני שאתם מתייאשים חשוב להבין שהאפליקציות רק אמצעי להשגת זוגיות, וצריך לדעת להשתמש בהן נכון. הנה כמה כלים שיכולים לעזור לכם ולהפוך את המאצ' הבא שלכם לדייט:
- תשלטו על הכמות
"יכול להיות שבנקודת הזמן הזאת, מנו או ניצן קיבלו מאצ', אבל הוא סימן עוד ארבע נשים והיא עוד שמונה גברים", מתי מסביר את האבסורד. כשאנחנו משוטטים באפליקציית היכרויות שמציעה עולם אין סופי של אפשרויות, אנחנו נוטים לאבד את הגבול ולהמשיך להחליק ימינה, גם כשמדובר על עשרות של אנשים. אמנם זה נראה לנו יותר מבטיח כשמשאירים את כל האופציות על השולחן, אבל בסופו של דבר כשיש לנו כמות אדירה של מאצ'ים, אנחנו לא נצליח לחזור לכולם ויקרה בדיוק ההפך. אז הצעד הראשון הוא פשוט להגביל את כמות האנשים בכל פעם, כזאת שנדע להתמודד איתה ולהגיב לכל אחד במלוא תשומת הלב. - אל תשבו על הגדר
הרבה מאצ'ים נתקעים שם ולא מצליחים לעבור לשלב ההודעות. כמו שאמרנו בסעיף הקודם, סיבה אחת יכולה להיות בגלל עודף מאצ'ים, סיבה אחרת היא החשש מהסירוב או פשוט הרצון להיות זה שמקבל את ההודעה הראשונה, אבל וינברג מבקש מאיתנו להתנער מכל זה. "אל תשב על הגדר כדי שמישהו יפנה אליך. אם אתה שם ולקחת יוזמה - אז לך איתה עד הסוף, במקרה הכי גרוע לא תקבל תשובה". חשוב להזכיר שהרבה פעמים החשש משליחת הודעה מגיע מכיוון הנשים, אבל אפליקציית היכרויות בשם באמבל החליטה לשים לזה סוף, ושם הנשים הן אלו שצריכות ליזום את האקט הראשוני. מסקנה - אם תחכו שההודעה תגיע מהצד השני, אולי היא לא תגיע בכלל, ושוב, פספסתם.
"אני מרחם על החברה האלה בגילי ה-20-30, כי הם איבדו משהו בכישורי השפה והחיזור שהיו פעם"
- תעברו לוואטסאפ
בשעה טובה התחלתם לדבר, השיחה מתקדמת, יש אחלה זרימה ועד עכשיו זה נראה די מבטיח. הכלל הבא – תברחו מהאפליקציה כל עוד נפשכם בכם. וינברג מסביר את זה ככה: "הטינדר הוא רק פלטפורמה למאצ' הראשון, אחרי שמתחילים להתכתב, כדאי לצאת מהמקום הזה שמלא רעשים וגירויים כדי לתת לשיחה את התנאים הנקיים". אנחנו צריכים להבין שהאפליקציות הן רק אמצעי, הן כלי שעוזר לנו להיחשף לאנשים אחרים. אבל ברגע שההיכרות הזאת קורית, אנחנו צריכים לתת הזדמנות אמיתית, בלי רעשי רקע וטריגרים בלתי פוסקים. אז תעבירו את השיחה לוואטסאפ, היא תתנהל שם בצורה הרבה יותר טובה, ותיתן לכם אפשרות להקדיש את מלוא הריכוז באדם שמולכם. - פייס טיים, או פשוט גוד טיים
שרדתם את ההודעה הראשונה, עברתם לוואטסאפ, ועכשיו הגיע הזמן שלכם ליזום שיחת טלפון או פייס טיים. לרוב האנשים הצעד הזה בכלל לא עובר בראש, טוען וינברג ומסביר שבדור של היום זה אפילו קשה יותר. "שיחת טלפון זה כישורים שהדור הזה הולך ומאבד. היא נפלאה ועדיפה על התכתבות. בשיחת הטלפון אתה שומע קול ואינטונציה". השיחה יכולה להוות עוד קרבה בדרך לדייט, ואפילו לשמש בתור סנן חשוב. אז רגע לפני דייט פייס טו פייס, זאת דרך מעולה לבדוק אם יש כיוון חיובי לסיפור. - בדרך ליוגה עוצרים בקפה
אחרי שאנחנו עוברים את כל הדרך הזאת, הרבה מאיתנו בכל זאת לא נפגשים, ולוינברג יש את הסיבה לכך. "ארוחת ערב היא מחייבת כדי שמישהו ירגיש לא בנוח לקום וללכת, זאת גם הוצאה כספית גדולה". מסתבר שזה הרבה יותר פשוט משחשבנו - בראש שלנו דייט זה נטל, זה אומר להשקיע זמן, כסף ומאמץ. אבל זה ממש לא חייב להיות ככה. וינברג מציע שבמקום להפוך כל דייט להפקת ענק, פשוט תיפגשו על הדרך לקפה. תקבעו מראש את הדייט הראשון לחצי שעה, בין דברים אחרים שאתם עושים, הכי קז'ואל, הכי קליל. יש כימיה מטורפת? מדהים, הדייט השני יכול להיות כבר ארוחה של ממש. המפגש לא צלח? בזבזתם רק חצי שעה, והשארתם לעצמכם מלא זמן להיפגש עם מישהו אחר שאולי יביא את הבשורה.
בסופו של דבר צריך לזכור שלמרות שאפליקציות היכרויות נראות לנו כמו משהו מהיר וזמין שלא דורש מאמץ, אבל ההפך הוא הנכון. אם אנחנו מחפשים זוגיות אמיתית, אז הדרך מהמאצ' לדייט דורש תהליך. הטלפון שלנו הוא רק אמצעי לייצר נגישות, ובפועל מצריך המון עבודה וגם - מיומנות, כזאת שמתי סבור שהיום כבר הולכת ונעלמת. "יש ציפייה שבטינדר הם יקבלו מענה מהיר וזריז, יתאהבו ויקבלו החלטות – לא. אני מרחם על החברה האלה בגילי ה-20-30, הם איבדו משהו בכישורי השפה והחיזור שהיו פעם".
מתי וינברג הוא יועץ ומטפל זוגי ואישי, שמתעסק בין היתר בייעוץ וטיפול אישי בעת משבר, ליווי לקראת תהליך גירושין, גישור, פתרון קונפליקטים משפחתיים, הדרכה טרום נישואין, שיפור הזוגיות הקיימת ועוד.
לפרטים: https://www.mw-yzugi.co.il