ב-13 ביוני 2012 העניק ברק אובמה לשמעון פרס את "מדליית החירות הנשיאותית" כהוקרה על מפעל חייו ודוגמתו האישית. "זה העיטור האמריקאי האזרחי הגבוה ביותר", הצהיר אובמה ברגע שהכריז על כוונתו להעניק את המדליה לפרס. ביום ראשון (16/11, ב-21:00) בסרטו הדוקומנטי של נפתלי גליקסברג "להיות שמעון פרס" נחזור לאותו רגע מרגש בו רשם פרס את אחד מרגעי השיא של חייו הפוליטיים.
אובמה הציג את פרס כאיש של שלום: "הוא עשה כל כך הרבה במשך כל כך הרבה שנים כדי להביא שלום בזמננו, פרס התחיל את הקריירה שלו ב-1947, ונבחר לנשיאות בגיל 83. הוא משרת את שתי האומות שלנו במשך 65 שנים. תחת בן גוריון, מאיר, בגין, רבין - כל המייסדים של מדינת ישראל. הערב יש לנו הזדמנות היסטורית להעניק את המדלייה לאב מייסד אמיתי".
בסרט חושף פרס לראשונה את אחד המניעים הכי גדולים שלו לעשייה הרבה לאורך השנים, והסיבה מפתיעה: "הרבה זמן כשהייתי צעיר חשבתי שאני אמות בגיל 35, זה משהו שנתקע לי בראש", הוא אומר, "וזה מה שדרבן אותי לפעול במרץ עצום ולהספיק לעשות".
עוד ב"להיות שמעון פרס":
- כל העובדות הכי מפתיעות על פרס: הטיימליין המלא
- שמעון פרס: "אני לא מתגעגע לנשיאות, אני חושב על המחר"
- פרס על הכור בדימונה: "אמרו שאני שרלטן"
"אני אפילו אעז להגיד שבחיי יותר קיבלתי מאשר נתתי"
ביום רביעי האחרון, הגיע פרס יחד עם המשפחה והחברים להקרנת הבכורה החגיגית של סרטו של גליקסברג. רגע לפני שהסרט התחיל הוא עלה על הבמה ופעם נוספת דיבר על אותן שנים של עשייה: "הרבה מאוד קרדיט ניתן לי כאן אבל אסור לשכוח הרבה מאוד אנשים שעבדו איתי במסירות בלתי רגילה ואני אסיר להם תודה. אני אפילו אעז להגיד שבחיי יותר קיבלתי מאשר נתתי. לא נאבקתי למען משהו אישי, אלא קיבלתי את הזכות הגדולה לשרת מדינה שאני באמת אוהב.
אצל בן גוריון למדתי שלושה דברים: דבר ראשון הוא אמר לי לעולם לא לשקר 'אם שיקרת, גמרת', הדבר השני לא לחשוב על עצמך, 'אם יש לך תשרת את זולתך', והדבר השלישי לעולם אל תהסס להעז, 'אדם שאיננו מעז איננו אדם נורמלי בעיני'. אני רוצה להודות לכם כאזרח המדינה הזאת שעשיתם לא רק סרט, אלא מסר. מסר שצריך לעבוד, צריך להאמין, צריך לשרת ואסור להתאכזב. רק בסרט הזה ראיתי את האור הגדול שליווה את כל הדרך הזאת".
"להיות שמעון פרס" - יום ראשון ב-21:00