1973, ערב מלחמת יום הכיפורים. לישראל יש מקור בכיר במשטר המצרי שמסוגל להעביר מסמכים שעליהם חתום סאדאת בעצמו. למקור הזה קוראים אשרף מרואן. הקשר בין מרואן לגורמים בישראל החל בשנת 1969: "הוא נכנס לשגרירות לונדון וביקש להיפגש עם אחד מאנשי המוסד", מספר רפי איתן, ראש המוסד באירופה.
עבור המוסד מדובר היה בנכס אדיר. עם נישואיו לאחת מבנותיו של נאצר, הצטרף מרואן לאליטה המצרית והיה אחד מהיועצים הקרובים ביותר של סאדאת. מרואן סיפק מידע מודיעיני רב ערך במהלך פעולתו, "הוא היה בראש הפירמידה", מספר אהרן לברן, אחראי על יחידת האיסוף של אמ"ן באותן שנים. 40 שעות לפני פריצתה של מלחמת יום הכיפורים התריע מרואן באופן חד משמעי על המלחמה המתוכננת.
"היינו בטוחים שהוא ייתן התרעה של כמה ימים מראש לפני שתפרוץ מלחמה", מספר לברן, "זו הייתה הטרגדיה, זו הייתה הטעות הנוראית". כמו לברן, רבים אחרים תהו גם הם האם מרואן לא היה אלא סוכן כפול שמראש הוכשר כדי להטעות את ישראל בנוגע לכוונות המלחמה של מצרים.
העובדה שקברניטי ישראל האמינו כי יש להם מקור אמין שיתריע בפניהם על תכנונים של סאדאת רק הוסיפה לאופוריה ששררה גם כך באותם ימים. הנה לדוגמא ראיון שהתקיים עם גולדה מאיר בו היא מביעה ביטחון אדיר במצבה המדיני של ישראל. מאיר מצהירה שאם היא תשמור על היתרון הטריטוריאלי, כלומר לא תוותר על שטחים, אז הסיכוי שישראל תפתח במלחמה נוספת עם הערבים הוא נמוך. כל זאת מבלי לתאר שבמקרה של מלחמת יום הכיפורים, היא לא זו שמחליטה.
הסרט "1973 - יומני מלחמה" מספר בפעם הראשונה את סיפורה של מלחמת יום כיפור לא רק מנקודת המבט הצבאית, אלא גם זו המדינית, ולא רק מנקודת המבט הישראלית, אלא גם זו המצרית והסורית. חלקו הראשון של הסרט מתאר את התקופה שבין אוקטובר 1970 עד אוקטובר 1973, שלוש השנים שבין עליית סאדאת לשלטון לפרוץ המלחמה.
חלקו השני של הסרט מתאר את ימי המלחמה ההיא, באוקטובר 1973, שהותירה אחריה פצע מדמם וכואב.
"1973, יומני מלחמה" הוא חלק מפרויקט ייחודי של קשת לציון 40 שנה לפרוץ מלחמת יום הכיפורים. חלקו הראשון של הסרט ישודר ביום א', ה-22 בספטמבר בשעה 22:00. החלק השני ישודר בערב שלאחר מכן, ביום ב' ה-23 בספטמבר באותה שעה