לאחר שלמדו להכין כבר מאכלים מורכבים יותר, כמו פחזניות, קציצות ומנות חצילים מיוחדות (עבורן נשלחו להם מתכונים מהבית), משתתפי "הצילו! אני לא יודע לבשל" קיבלו הפעם משימה שלפחות על הנייר נראתה פשוטה יותר: להכין פסטה. אבל מי שכבר הספיק להכיר את השף ניצן רז, יכול היה לנחש שלא מדובר בסתם לזרוק כמה אטריות לתוך סיר; כי כשניצן אומר "להכין פסטה", הוא מתכוון לזה - והתלמידים השמחים קצת המומים כשהם מבינים כי עליהם יהיה להתחיל משלב הבצק עצמו.
אך גם המאבק עם הבצק לא יכול היה להשבית באמת את שמחתם של המתמודדים, שגילו כי הפעם לא מדובר בחבריהם הסלבס שיטעמו מהמנות כמו בדרך כלל - אלא בבני משפחותיהם, אותם לא ראו כבר תקופה ארוכה. לכן לא מפתיע שכשהתלמידים מתבשרים על כך שהם עומדים לסוע לבקר בביתם, הם משנסים מותניים ועובדים במרץ שעדיין לא ראינו מהם. אפילו תקלות שבדרך כלל גורמות להם לדמעות תסכול - כמו בצק שנקרע - לא מצליחות לערער אותם הפעם, והדמעות היחידות שנראות הן דמעות ההתרגשות מהמפגש הקרב עם משפחותיהם.
רוצים גם אתם ללמוד להכין את מתכון הפסטה פרימוורה שהגישו התלמידים למשפחותיהם? כל הפרטים ממש כאן לפניכם:
מתכון למנת פסטה פרימוורה של ניצן רז
חומרי גלם:
1/2 קילו קמח
3 גרם מלח
15 גרם שמן זית
15 חלמונים
2 ביצים
רוטב:
אפונה
שעועית
אספרגוס
5 עגבניות שרי קונפי – צהובות/אדומות
בייבי ברוקלי
שום
בולגרית
מעט טרגון
שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל
פסטו: 2 בזיליקום, 1 פטרוזיליה, שמן זית, צנוברים, מעט סוכר, מלח, פלפל, פרמז'ן
כלים:
ניילון נצמד
מרדדת פסטה
מערוך
מי קרח
מסננת
אופן הכנת הפסטה:
- שמים בקערה את הקמח והמלח ומערבב.
- מקמחים את השולחן והידיים ומניחים את תוכן הקערה על השולחן, יוצרים גומה ובתוך הגומה שמים את הביצים
והשמן.
- לשים את התערובת
- חותכים את הבצק לשני חלקים ועוטפים בניילון נצמד ונותנים להם לנוח חצי שעה
במקרר.
- לוקחים רבע בצק פותחים אותו עם הידיים ובעזרת מערוך מרדדים.
- מעבירים במכונה, מתחילים בוו הכי רחב ואז יורדים- כל דרגה פעמיים.
- חותכים את הפסטה במכונה או בסכין/רולר פיצה.
- מניחים את הפסטה החתוכה על נייר פרגמנט
אופן הכנת הרוטב:
- שמים מים רותחים ומלח
- חותכים את הברוקולי ואת הגבעולים מכניסים את הגבעולים לסיר.
- לאחר פחות מדקה מוסיפים את הברוקולי.
- כשירקות נחלטו מפסיקים את הבישול עם קערת קרח
- שמים שמן זית במחבת, מטגנים שום, עגבניות שרי (5 עגבניות) ברוקולי, אפונה,
שעועית, אספרגוס עם מלח.
- מבשלים את הפסטה: חשוב לערבב בכדי שלא תידבק
- שמים במחבת מלח ופלפל ומוסיפים את הפסטה
- מוסיפים פסטו ומערבבים הכל יחד
- מוסיפים גבינה בולגרית, עלי בזיליקום, ושמן זית.
הכרית מסייעת להגדלת הפישוק והבאת המפרק למקומו. כרית פרייקה
"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2
עוד בתכניות קשת:
- 10 עובדות על פסטה שידהימו אתכם
- ספר המחזור הגדול של "מועדון לילה"
- לפני כולם: בואו לצפות בפרק הראשון של "פולישוק"