פרק הממולאים של "הצילו!" התחיל שונה מהרגיל: המשתתפים חולקו לזוגות, ונשלחו ללמוד מתכוני ממולאים מעדות שונות, מהשליטות הבלתי מעורערות של הבישול הביתי - המאמות. לאחר שצפו במאמות עושות את שלהן, ישבו התלמידים לארוחת מלכים וטעמו את המנות בעצמם.
מאוחר יותר, הם חזרו לאקדמיה לבישול, ושם ציפתה להם המשימה המפתיעה: הזוגות חולקו מחדש והמתכון שהיה עליהם לבשל לא דומה למה שלמדו קודם לכן. כל זוג התבקש להכין מנה בהשראת שני המטבחים בהן ביקר כל אחד מהתלמידים, כך שנוצרה מנה חדשה ויצירתית. הזוגות החדשים לבשו את הסינרים והחלו במלאכת המילוי והבישול.
לאחר שסיימו לבשל את המנות, התבשרו התלמידים על הפתעה נוספת: מי שיטעם את המנות שהכינו יהיו המאמות בכבודן ובעצמן. לאחר רגעים מותחים במיוחד, בהם קיבלו התלמידים ביקורות שלא חסכו מהם את האמת הקשה, הגיעה ההחלטה על המנה המנצחת.
מנת הממולאים המנצחת היא מנת הממולאים של נאור ורן, שזיכתה את הבשלנים המאושרים בכוכב למורת רוחה של יעל בר זוהר שחשבה שהכוכב הפעם יהיה שלה. רוצים גם אתם להכין את המנה המנצחת? השגנו עבורכם את המתכון המלא:
קבלו אותה: המנה הזוכה של רן ונאור | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשתכרוב ממולא מנצח של נאור ורן
מצרכים:
כרוב
כוס וחצי אורז
400 בשר בקר טחון
100 בשר בקר כבש טחון
4 עגבניות
1 סלרי
צרור נענע
בצל ירוק
אורגנו
תימין
פלפל אנגלי
זרעי חרדל
פלפל סודאני
גזר
פלפל
מלח
מלח לימון
סילאן
הוראות הכנה:
- מחממים במים חמים בסיר את הכרוב, לאחר שהכרוב התרכך, מוציאים את העלים.
- חותכים מהעלים את החלק הקשה, כלומר הלבן, וחותכים את העלה לשני חצאים.
- מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה נפרדת, עד שנוצרת מלית אחידה וממלאים את עלי הכרוב שחיממנו.
- לוקחים סיר רחב, מוסיפים לו 3 כפות רסק עגבניות, סוכר, מלח, פלפל וכוסות מים עד שמגיע ל3/4 מגובהו
ומוסיפים את הכרוב הממולא בעדינות. מבשלים על אש גבוהה כעשר דקות עד שהמים רותחים ולאחר מכן מנמיכים את האש ללהבה קטנה. מבשלים עד לצמצום נוזלים רצוי והתרככות של הכרוב והמלית.
זוג הלסביות בסרטון
- מגישים יפה על צלחת מלאה ברוטב, ושיהיה בתאבון!
הצילו! אני לא יודע לבשל" - כל הרגעים הכי מרגשים, המתכונים וקטעים מאחורי קלעים
עוד בהצילו!: