64% מהחברה הישראלית-יהודית מתנגדים לנישואים עם בן/בת זוג ערבי, כך עולה מסקר שנערך ע"י מכון שילוב Millward Brow לרגל עליית העונה השלישית של "עבודה ערבית", הערב אחרי "ארץ נהדרת". הסקר שנערך בינואר 2012 בקרב מדגם ארצי, אקראי ומייצג של 500 איש מהאוכלוסייה היהודית בגילאי 18 ומעלה, עסק בעמדות וסובלנות כלפי ערבים.
מהסקר עולה כי, ההתנגדות לנישואים מעורבים נחרצת בעיקר בקרב צעירים. ניתן לראות כי ככל שגיל המשיבים צעיר יותר, רמת הסובלנות נמוכה יותר. 81% מקרב בני 18-22 ו- 74% מקרב בני 23-29 מתנגדים לנישואי תערובת. עם זאת, כשמדובר בנישואין ישנה תמימות דעים, ללא הבדל ברמת ההכנסה ורמת ההשכלה.
43 אחוזים מתנגדים לשכנים ערבים
עוד עולה מהסקר כי 43% מהאוכלוסייה היהודית מתנגדת לכך שמשפחה ערבית תעבור לגור בבניין שלהם. ניתן לראות כי ככל שגיל המשיבים צעיר יותר, רמת הסובלנות נמוכה יותר. כך, 72% מקרב בני 18-22 מתנגדים לכך שמשפחה ערבית תעבור לגור בבניין שלהם, בניגוד ל-29% התנגדות בלבד בקרב בני 60+. ניתן לשער כי הקרבה לגיל הגיוס משפיעה על תפיסת הצעירים ביחסם לערבים. בניגוד לסוגיית הנישואין, בעלי השכלה על תיכונית ובעלי הכנסה מעל הממוצע פתוחים מעט יותר בדעתם לשכנות עם משפחה ערבית, לעומת בעלי השכלה תיכונית ומטה ובעלי הכנסה ממוצעת ומטה.
העונה השלישית של "עבודה ערבית| תתמודד בהומור עם סוגיות אלו ונוספות. בפתח העונה השלישית אמל (מירה עווד) עומדת בפני לידה מבן זוגה מאיר (מריאנו אידלמן), ואמג'ד (נורמן עיסא) מגלה את עולם הזוהר והופך לסלב ערבי בעולם היהודי לאחר שמשתתף ב"האח הגדול". בהמשך העונה יהפוך אמג'ד לנציג הבלתי רשמי של תושבי השכונה החילוניים, וימשיך בניסיונותיו להוכיח שערבים ויהודים יכולים לגור יחדיו בבניין משותף.
'עבודה ערבית', שכתב סייד קשוע, היא זוכת האקדמיה לטלוויזיה בפרס הסדרה הקומית הטובה לשנת 2011. כוכבת הסדרה, קלרה חורי, גרפה את פרס השחקנית הטובה בסדרה וסייד קשוע זכה בקטגוריית התסריט לסדרה קומית. העונה השנייה של "עבודה ערבית" הייתה הדרמה הקומית המובילה ב-2010 עם 18.5% רייטינג ו-475 אלף צופים בממוצע לפרק.
>> נחשו מי נכנס לבית האח הגדול? הצצה לפרק הבכורה של עבודה ערבית
עבודה ערבית, הערב זה חוזר, אחרי ארץ נהדרת