לא טוב היות האדם לבדו, והמגמה הבאה מוכיחה את האמת המסתתרת מאחורי המשפט הזה. בשנים האחרונות ניתן למצוא ברחבי העולם מקומות בילוי המארחים לא רק בני אדם, אלא גם את חיות המחמד שלהם, והם מציעים תפריט עם מנות המתאימות הן למחמדים והן לאנשים המתלווים אליהם.
מה יכולה להיות הסיבה שאנשים רוצים לקחת את את חיית המחמד לבית קפה? והאם זה בכלל מומלץ עבור הכלב או החתול? מעבר לגימיק החמוד, הרי שיש גם ביקורת. השימוש בחיות לצורך אנושי בלבד מבטל את המהות היצרית והחייתית שלהם. חתול, למשל, זקוק לטריטוריה שלו, וחתולים רבים נכנסים לחרדה אם הם נלקחים למקום חדש. כלבים, לעומתם, זקוקים למנהיג. הלוחש לכלבים, סיזאר מילאן, טוען שבעליו של הכלב חייב להיות הדמות השליטה בחייו, וברגע שאתה לוקח את הכלב שלך למסעדה, הסדר הנכון עלול להתהפך והכלב נמצא בדרגה זהה לזו של בעליו.
בישראל ניתן למצוא מקומות רבים הידידותיים לבעלי חיים, אבל עוד לא נמצא מקום המגיש להם משקאות ומנות מיוחדות. אם אתם אוהבי חיות, ובמקרה מבקרים באחת הערים הבאות בעולם, בתי הקפה והמסעדות הבאים יכולים להיות אטרקטיביים למדי.
יפן: Neko no mise - לשתות קפוצ'ינו וללטף חתולים
בשנים האחרונות ניתן למצוא ביפן יותר ויותר בתי קפה עם חתולים, ונוהגים לפקוד אותם אנשים אשר מוכנים לשלם מחירים מופקעים על כוס קפוצ'ינו, ולו רק כדי לעשות זאת בחברת חתולים מזדמנים. בתי הקפה אמנם מספקים לחתולים אוכל ושתייה, אבל מדובר בבתי קפה רגילים, לאנשים הרוצים ללטף את פרוותם הנעימה של היצורים המתפנקים הללו.
בחמש השנים האחרונות צצו 79 בתי קפה עם חתולים ברחבי יפן, ומה שמצחיק הוא שלא מדובר בחתולים גזעיים או מיוחדים, אלא בחתולי רחוב לכל דבר, ומכאן נשאלת השאלה: כיצד קורה שהאנשים ביפן לא אוספים לביתם חתולים, ומעדיפים לבקרם, לעיתים תכופות, במקומות מסוג זה?
הבעלים של Neko no mise (חנות של קפה) בטוקיו, בית הקפה הראשון לחתולים שהוקם בעיר, מסביר את הבעיה: "רוב בעלי הדירות ביפן אינם משכירים את דירתם לאנשים עם חיות מחמד, אלא אם הם באים עם משפחות. מה שאומר שצעירים ורווקים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם אינם יכולים לאמץ חתול או כלב בשלב זה של חייהם, על אף שהם דווקא זקוקים לנחמה החברתית שמספקת חיית מחמד".
גורם נוסף שתרם למגמה היא העובדה שהיפנים מטבעם ביישנים ולא מאוד חברותיים, ובבתי קפה מסוג זה הם יכולים להתחבר באמצעות בעל החיים, או אפילו לתקשר, ללא מילים, הן עם החתולים והן עם אנשים כמותם.
זמן השהות הממוצע בבית הקפה Neko no mise בטוקיו הוא כשעה וחצי, אבל ישנם לקוחות הבאים כל יום ומבקרים את החתולים- בעיקר בזמן העבודה ובהפסקות הצהריים. יש כאלה שאף נשארים במקום כ-6 שעות. בעלי המקום גובים גם כסף על זמן השהות בבית הקפה- כ- 9 דולר לשעה, ואפשר אף לרכוש שלוש שעות שהות במקום במחיר 21 דולר, הכל כדי ללטף קצת פרווה.
לונדון: the mucky pup – לצאת ולשתות עם הכלב
המאקי פאפ, פאב ידוע בעיר, הוסיף לתפריט שלו מנות של אוכל ושתייה המותאמות לכלבים, כך שאם תושבי העיר רוצים לצאת לשתות כוסית בסוף יום עבודה, הם יכולים לשלב זאת עם הטיול היומי שלהם עם הכלב.
הכל התחיל כשבעל הפאב ניסה למצוא רעיונות מקוריים כדי לשווק את העסק שלו, בימים שברים ופאבים בלונדון נסגרים לעיתים תכופות. הוא חשב על שדרוג מקורי והפך את הפאב שלו לא רק לידידותי לכלבים, אלא גם לאחד שיכול לספק את צרכיהם.
ומה בדיוק מגישים לכלבים בפאב? הכלבים שיוצאים למקום יוכלו להתפנק באייס תה לכלבים ואוכל מיוחד שישביע את תאבונם וגם יגוון את תפריטם היומי.
לונדון: Lily’s Kitchen – מסעדה לכלבים ולאנשים
המסעדה האורגנית הראשונה בעולם לכלבים נפתחה לפני כשנה בלונדון. כאן הכלבים יכולים להצטרף לבעליהם ולאכול בחינם מנות המוגשות בכלים מפלסטיק. הם גם מוזמנים, תוך כדי, להאזין למוזיקה נעימה. נשמע טוב ויפה? הבעיה היחידה היא שמדובר באקט שיווקי של חברת מזון לכלבים, המספקת אותו בחינם למסעדה.
ובכל זאת, הלקוחות במסעדת לילי'ז קיטשן לא מתלוננים - האוכל טעים לכולם, ואם רוצים, יש גם וטרינר קבוע במקום. אגב, גם חתולים מוזמנים.
אוסטרליה: Chew Chew restaurant – מסעדה אורגנית לחיות מחמד
עוף אורגני וספגטי בולונז הן מנות פופולאריות במסעדה האורגנית לחיות מחמד צ'ו צ'ו בסידני, אוסטרליה, כמו גם חלב העזים האורגני שמוקצף בכוס הקפה של בעליהן. עוד בתפריט לחיות המוגש במקום: בשר עוף טחון עם סלט כרוב, סטייק בקר בתוספת פטריות, וגם חטיפי כלבים רגילים. המקום עושה גם משלוחים של אוכל אורגני לבעלי חיים.
אוהבים בעלי חיים? תעשו לנו לייק!
>> 12 מלונות טובים ופשוטים בעולם