למרות התווית האקזוטית שאולי דבקה בה, הקולינריה בכרתים אינה מגוונת במיוחד. חומרי הגלם של המטבח הים תיכוני מוכרים לנו היטב, ונדמה שקשה למצוא פנינים קולינריות אמיתיות בינות לאינספור הטברנות התיירותיות המציעות כולן, אחרי הכל, אותו הדבר. בכל התפריטים יופיעו שיפודי חזיר, דגים, פירות ים ומוסקה – ולרוב הם יהיו עשויים היטב; אם תרצו לטעום דברים מיוחדים יותר, תצטרכו להתאמץ. אספנו כמה המלצות שעשויות להצדיק את המאמץ שלכם.
מחפשים טיסה זולה לכרתים? היכנסו ל-smartair
מסעדות
ליגו קראסי ליגו טלאסה (lligo krasi ligo thalassa)
לטברנה הזו בהרקליון יש אמנם את אחד מהשמות הארוכים, אבל זהו מקדש אוכל שאתם פשוט חייבים להגיע אליו. מאכלים יווניים באיכות גבוהה, שירות מעולה ומחירים הוגנים. תקבלו תפריט ארוך, עליו תסמנו ב-v אילו מאכלים תבחרו לאכול. אחרי שתתפנקו עם האוכל יוציאו לכם ראקי על חשבון הבית, וזה עוד לא הסוף: כנראה שתזכו לקבל גם קינוח אחד לפחות ללא תשלום, ואם יתמזל מזלכם, זה יהיה הלוקאמדס (בצקניות בסירופ) – כנראה הלוקאמדס הטעים ביותר ביוון כולה. המסעדה ממוקמת בכניסה לנמל הישן של הרקליון שבמרכז העיר.
Mitsotaki Square 18, Heraklion
טברנה סקאלה (Scala Premium Seafood Bar)
בבית אבן שמדמה תחושה של ספינה עם שולחנות לבנים מבריקים ומרפסת הפתוחה אל הים הכחול, תוכלו ליהנות מארוחות בוקר מפנקות או ממוסיקה לילית ומנות המוגשות במרץ אל תוך הלילה. גברת מריה, בעלת הטברנה, רוקחת כאן תבשילי קדרה שהתבשלו במשך שעות עד רכות מושלמת, ירקות מוקפצים, בשרים ודגים עם שמן זית כתית מעולה והיא, וגם המחירים של המקום, ידידותיים להפליא.
סוף הרחוב במטאלה, הרקליון
ארגו (Argo)
מסעדה מומלצת על הים בנמל חרסוניסוס. לאוכל הטעים מוסיף גם השירות החביב של בעלת הבית, שמסביר את העובדה שתיירים חוזרים למקום שנה אחרי שנה.
אבלי (Avli)
מסעדה יקרה וטובה ברתימנו, השוכנת בווילה יפה ומטופחת עם אלמנטים איטלקיים ומזרח תיכוניים. האוכל ים תיכוני בשימוש ממיטב מהתוצרת המקומית, כולל יין כרתי. פירוש המילה אבלי הוא "גינה" - והישיבה במסעדה היא אכן בגינה נעימה.
Xanthoudidou 22, Rethymnon
בוהם (Boheme)
מסעדת אלגנטית באווירה בוהמית בעיר העתיקה של חאניה. התפריט הרחב שלה כולל שלל קינוחי גורמה שמצטלמים יפה באינסטגרם ומנות קוקטייל מעולות ומרהיבות.
Chalidon 26-28 Chania
דה פרימן (The Ferryman)
מסעדה משפחתית ויקרה באלונדה, המציעה פירות ים טריים וטעימים, מזטים מקומיים משובחים ונוף מהמם של אי המצורעים ספינלונגה.
Akti, Elounda
טברנה אנונימית
אם אתם לא אנשים שלוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות, היינו ממליצים לכם הרפתקנות כרתית קולינרית. נסו למצוא טברנה חסרת שם וחסרת תפריט באחד מהכפרים הקטנים שבהרים, לא משנה באיזה אזור. תוכלו לזהות אותה לפי חבורת הגברים שמצטופפת סביב אחד השולחנות תוך כדי שיחה קולנית. נסו – בשפת הידיים הבינלאומית – להבין מיהו בעל הבית, ואז הציעו לו את העסקה הבאה: אתם תשלמו לו כך וכך (כאן עליכם לנקוב בסכום שנשמע לכם סביר לארוחה לפי מספר הנפשות הכלולות בקבוצה שלכם), והוא ייתן לכם בתמורה: אוכל. סביר להניח שבעל הבית ישמח לאתגר, יבקש סכום קטן בהרבה מזה שתציעו ויערום על שולחנכם צ'יפס, מנות בשר ודגים ויין (או אוזו) מלא טוב הארץ. אם יתמזל מזלכם, תזכו לטעום גם מאכלים מסורתיים מקוריים יותר.
חיי לילה
אל פרדיסו (El Paradiso)
אחד המקומות החמים בכרתים הוא המועדון אל פרדיסו בטיילת הראשית של חרסוניסוס. תמיד יהיה שם מלא, ותמיד תקבלו את המשקאות במבצע 1+1.
הדולפין (Dolphin Beach Bar)
בר הדולפין במאליה מתגאה בתואר "הטברנה הראשונה שנפתחה על החוף במאליה", ובכל זאת הוא עדיין נחשב למקום בילוי פופולרי בכרתים. זהו מקום טוב להתרווח בו על כיסא נוח וללגום משקה צונן ביום חם, להשתתף באחת ממסיבות ה-BBQ או לשחק כדורעף על החוף.
סיון זמיר הוא הבעלים של אתר איי יוון הישראלי. חלק מההמלצות בכתבה באדיבות עורכי וגולשי אתר "למטייל"