הבוקר שמענו שמטיילים ישראלים חולצו מתוניסיה בעקבות המהומות, ותכף תקפה אותנו סקרנות: מה יש לראות במדינה הצפון-אפריקאית המדברית, והאם היא נחשבת ליעד נחשק אצל הישראלים?
"כ-2,500 ישראלים נוסעים בכל שנה לתוניסיה, אליה מגיעים מישראל דרך אירופה", מדווחת ורד שורץ, סמנכ"ל שיווק בחברת "ימבטבע". "הקהל מתחלק לשתי קבוצות עיקריות: ישראלים ממוצא תוניסאי, היוצאים לטיול שורשים, ואנשים שכבר היו בכל העולם ומחפשים יעד מקורי ומיוחד, כזה שהשכנים שלהם עוד לא היו בו. רוב התיירים מגיעים בטיולים מאורגנים, בטיולים פרטיים המלווים במדריך מקומי או דרך חבילות נופש ואפילו ירח דבש".
מסתבר שיש מה לראות בתוניסיה: המבקרים בה זוכים ליהנות מאווירה ים תיכונית, מתרבות עתיקה, מנופי חוף ומדבר, מאירוח ברמה גבוהה ומשרידים ארכיאולוגיים מרשימים. אדריכלות חלק מהערים מושפעת מהקולוניאליזם הצרפתי, והכפרים בעלי מראה ים תיכוני קלאסי, של בתים צבועים לבן וכחול.
מדינה פתוחה ומאוד מתויירת
"תוניסיה משלבת את נופי מדבר סהרה הפראיים, נאות מדבר עצומות, דיונות חול אינסופיות, אתרים רומיים שנותרו במלוא הדרם, ישובים הנחבאים בין הדקלים, ארמונות חימר מבוצרים, ערים תוססות ושווקים צבעוניים וריחניים", מתארת שוורץ. ההרפתקנים ימצאו את מבוקשם בסיורי ג'יפים אתגריים במדבר, בנופים בהם צולמו סרטי "מלחמת הכוכבים" או בביקור בערים ברבריות הבנויות מתחת לפני האדמה. המחפשים חופשה בסגנון "בטן-גב" ישמחו לשמוע שבתוניסיה מלונות פאר מודרניים בסגנון אלף לילה ולילה, חופים מפנקים ושווקים מרתקים.
"תוניסיה המודרנית היא אמנם מדינה ערבית-מוסלמית, אבל היא מדינה פתוחה ומאוד מתויירת", מוסיפה שוורץ. נשיא הרפובליקה הראשון, חביב בורגיבה, עיצב את דמותה של טוניסיה כמדינה חילונית, וכיום ניתן לראות בה בתי קפה ומסעדות פתוחים במהלך צום הרמאדן ונשים הנהנות משיווין זכויות.
כמה זה עולה? טיסות לתוניסיה דרך אירופה עולות כ-600 דולר, וטיול מאורגן בן 10 לילות על בסיס חצי פנסיון כ-1600 דולר. המחיה בתוניסיה, לפי נתוני ימבטבע, זולה באופן יחסי.