כאילו שלא די במפלס המים הנמוך של הכנרת, כעת מתדרדר האגם לשפל חדש - אף אחד לא מעוניין לרכוש שלושה חופים שהועמדו לחכירה במזרח הכנרת. בתחילת נובמבר 2010 יזם איגוד ערים כנרת מכרז שהציע לחכירה את זכויות התפעול והניהול של החופים לָבנון, כורסי וחלוקים, ובימים אלה הוא נסגר ללא הצעות.
שלושת החופים שעומדים להשכרה כבר ידעו ימים יפים יותר בעבר. חוף כורסי צמוד לאתר הארכיאולוגי "כורסי" המקודש לנצרות, בו על פי האמונה ערך ישו את אחד מניסיו. לא הרחק מהחוף עדיין ניצבים שרידי מנזר נוצרי, רצפות פסיפס וקפלה שנתגלתה בשנות השמונים, המעוררים עניין תמידי בקרב צליינים המבקרים בישראל.
החוף השכן, לבנון, נחשב עד לא מזמן לאחד החופים הפופולריים בקרב בני נוער והיה לנקודת לינה המונית אצל צעירים שחיפשו מקום להעמיד את האוהל בחודשי הקיץ. המסיבות שנערכו במקום, המדשאות, המזנון, השמשיות והתנאים הסניטריים המינימליים שסיפק החוף סיפקו את גדודי הנערים שגדשו את החוף וראו בו "חוף מסודר". בחול המועד פסח 2010 הודיעה הנהלת המקום כי החוף סגור בשל תפוסה מלאה. האגדה אומרת שאת ענני העשן של המנגלים ראו מהלווין.
חוסר כדאיות
חוף חלוקים (המוכר בשמו העממי "דיימונד ביץ'"), לעומת זאת, בתולי יותר ונותר במצבו הטבעי בניגוד לשני שכניו. את שמו קיבל החוף בזכות אבני החלוקים המרצפים אותו לכל אורכו, ובחלקו מכוסה הרצועה בצמחייה ירוקה. עם השנים הפך חוף חלוקים לאטרקציה בקרב גלשני "קייט-סרפינג" בשל המרחב שמעניק החוף לשלב ההנפה של הגלשן, ובגלל כיוון הרוח המושכת את הגולשים לכיוון המים על גבי לשון היבשה הפונה לכיוון צפון. נכון לרגע זה, הכניסה לחוף חלוקים חופשית ואינה כרוכה בתשלום, ואף ניתן להחנות את הרכב במרחק של כ-400 מטר מקו המים.
אך למרות כל היתרונות שהזכרנו להלן, שלושה חודשים לא הספיקו כנראה לאיגוד כדי לשווק את שלושת החופים המוּכרים, אולי בשל "תנאים לא כדאיים מבחינה תפעולית", כפי שאומרים גורמים במנהלת הכנרת. ומה זה אומר "לא כדאי"? על פי הסכם ההפעלה לחופים שפרסם איגוד הערים כנרת יהיה על הנהלת החוף החדשה לעמוד בסל שירותים מקיף הכולל סידורי אבטחה, הצלה, ביטוח וניקיון, בעוד מחירי הגבייה המותרים בהתאם למכרז הינם 55 שקלים לרכב ל-24 שעות, וכניסה ללא תשלום להולכי רגל.
אם באיגוד חשבו שהם הולכים לשנות את מילות השיר של מרדכי הוניג ולזמזם לעצמם "כסף על ים כנרת", הם גילו שהתקוות הכלכליות התבדו לעת עתה. אך גם אם ציפו באיגוד לגל של יזמים שלא הגיע, עדיין מנסים בגוף המנהלתי לשמור על מפלס האופטימיות. "לקחנו על עצמנו ללכת למסע ארוך, שבסופו נשנה את המציאות בחופי הכנרת", אומר יו"ר איגוד ערים כנרת, יוסי ורדי.