לצד טענות על עליית מחירים משמעותית, לאחרונה עשרות ישראלים שהכניסו כוסות קפה למטרו נקנסו בסכומים גבוהים – 12 אלף פורינט (כ-120 שקל) למרות שלטענתם לא נתקלו בשום שלט האוסר זאת.

"אני והחברה שלי קנינו כוס קפה בבית קפה ליד המטרו. כשנכנסו איתו אחד הפקחים עצר אותנו ואמר שזה אסור וקנס אותנו", משחזר אורי שחזר בשבוע שעבר מבודפשט. "זה נשמע לי הזוי לגמרי. הייתי בלא מעט מקומות באירופה וזה לא קרה לי מעולם. אני לא מבין את ההיגיון, למי זה מפריע שאני שותה כוס קפה במטרו".

לדברי אורי הוא וחברתו שילמו את הקנס למרות שהתווכחו עם הפקח. "זה היה שיח של חרשים. הוא לא רצה לשמוע מאיתנו שום דבר, בקושי הבין אנגלית, נתן לנו את הקנסות והלך. הבנתי שאם לא נשלם אנחנו עלולים להיתקל בקשיי כניסה למדינות באיחוד האירופי, שלכמה מהן יש סנכרון במחשבים על תיירים שלא שילמו קנסות. לא רצינו להסתבך אז שילמנו", מסביר אורי.

רכבת תחתית בודפשט (צילום: Andocs, shutterstock)
בלי להכניס קפה. הרכבת התחתית של בודפשט | צילום: Andocs, shutterstock


גם ליעל ושתי חברות שלה קרה מקרה דומה לפני כשבועיים, כאשר נכנסו עם כוסות הקפה למטרו ופקחים רשמו להן דוח בסכום של 12 אלף פורינט. "הוא הסביר לנו שכולם יודעים על ההנחיה הזו ושזה נועד לשמור על הניקיון של המטרו והסביבה", מסבירה יעל ומוסיפה, "לא ידענו שקונסים על הכנסת כוס קפה למטרו".

בשנים האחרונות הגבירו הרשויות בבודפשט את הפיקוח במגוון תחומים, ובנוסף להוספת פיקוח הניקיון במטרו, הוגברה גם האכיפה נגד נוסעים ששכחו או בחרו לא לתקף את כרטיסי הנסיעה. רבים מאותם הנוסעים שנקנסים הם תיירים שלרוב לא יודעים כי קיימת הדרישה הזו. לטענת תיירים ישראלים שנקנסו, מכונות תיקוף הכרטיסים נמצאות לעיתים קרובות במקומות שקשה להבחין בהן. "כשנכנסים למטרו לא שמים לב היכן המכונה ממוקמת כי היא לא במקום בולט והרבה ישראלים חוטפים קנסות", מסביר דרור. "אני פשוט מציע לכולם לשאול ולא להסתבך בקנסות מיותרים".