לאוכל של מטוסים יש מוניטין בעייתיים, והאמת היא שלא בכדי. עם כל הכבוד לנסיונות העיקשים של חברות התעופה השונות לקנות את לבבנו בתפריטים מקוריים שהורכבו על ידי שפים מוכרים למיניהם, מסתבר שלפחות על פי המומחים בנושא, בהחלט עדיף שלא יעופו על עצמם (ראיתם מה עשינו כאן?) כשזה מגיע לקולינריה אווירית.
פריץ גרוס, מנהל קולינרי בחברת LAG Sky Chefs המספקת קייטרינג לחברות תעופה ברחבי העולם, גילה ל-CNN שאם אתם רוצים ללכת על בטוח, העדיפו אחת משתי אופציות בלבד: אורז או תבשיל בשר. "את שני הדברים האלה אפשר לחמם שוב ושוב והם עדיין ישמרו על המרקם והטעם המקוריים שלהם ולא יושפעו יותר מדי מהגובה ולחץ האוויר במטוס", הוא חושף ומוסיף: "פסטה, למשל, היא אף פעם לא בחירה טובה מהבחינה הזאת".
במסגרת תפקידו מפקח גרוס על כ-30,000 ארוחות אוויריות של חברות בריטיש איירוויז, יונייטד איירליינס ודרגון-אייר, ומצהיר כי הוא קפדן ועקשן במיוחד בכל הנוגע למידת עשיה של בקר וטמפרטורת ההכנה של עוף ודגים, שאם לא בושלו כהלכה עלולים להפוך טיסות ארוכות לסיוט מתמשך. הוא מוסיף ומדגיש כי עם כל הכבוד לטכניקות בישול טרנדיות, כדאי להשאיר אותן מחוץ לתחום ולהעדיף בריאות ובטיחות על פני טעם, ואף מתוודה וזורק טיפ מטריד: "הימנעו ככל יכולתכם ממשקאות חמים במהלך הטיסה, כי מיכלי המים החמים על המטוס מנוקים לעיתים רחוקות". לסיום, מייעץ גרוס (בתקווה שהצליח לשמור על פרנסתו אחרי הראיון הזה) שאם אפשר - הכי טוב פשוט להימנע מלכתחילה מאוכל של מטוסים - "מרגע ההמראה, זה כבר משחק מסוכן".