נוטפת היסטוריה, שופעת תרבות ועתירת טכנולוגיה, תל אביב היא העיר הכי תוססת ומפתיעה, ליברלית וצעירה, מפוקפקת ומרעישה, אז כמו היום. מה יש בעיר הזאת שמושך כל כך הרבה רווקים ורווקות? איזו דרך הכי מקורית לסייר בעיר? מה זה בכלל "העיר הלבנה"? איך הפך רחוב הרצל לרחוב הרהיטים ואיפה נמצא הקיוסק הראשון בעיר?
העיר שלא נחה לרגע מזמינה אתכם להיכרות אינטימית ופורסת לפניכם היצע מרשים של סיורים מאורגנים ועצמאיים, למשפחות ויחידים, בלילה וביום, בכל נושא וז'אנר שתחפצו.
פול, פלאפל, חומוס ומה שביניהם
הסיור שיפתיע גם את הוותיקים והמקומיים שביניכם ייקח אתכם דרך סמטאות יפו הנידחות ויעניק לכם חוויה של לא מעט טעימות והרבה הנאות קטנות. בין היתר תכירו את האנשים מאחורי הצלחות ותגלו איך מדינות כמו יוון, גרמניה, דרום אפריקה ואפילו ארצות הברית מעדיפות את החומוס שלהן, אחרי שנשבו בפעולת הניגוב. תוך כדי אכילה תקשו קושיות כמו מה מקור החומוס? כיצד הפך הפלאפל למאכל הלאומי? ומה ההבדל בין סביח למסבחה? וכל זה במהלך הכרת המומחים לחומוס ביפו, אלו ששמם הולך לפניהם כבר דורות. עכשיו רק נשאר להחליט: "בדוח" או "בסיבוב"?
>> למידע נוסף על הסיורים
"מיומנה של רווקה": סקס, בילויים ו... חתונה?
העיר הליברלית מאלצת אתכם להשאיר את הבושה בבית ולצאת אל רחוב דיזנגוף המיתולוגי לסיור שטוף זימה וצרוף הומור. חנויות לאביזרי מין, לדוגמה, הן דבר שבשגרה - "הפולניה" (כן, קראתם נכון) בבוגרשוב פינת חובבי ציון, היא אחת מהן. פה תקבלו הסבר מפורט מהסקסולוגית ג'ודי על צעצועים יצירתיים למבוגרים בלבד. בהמשך תבחנו את בתי הקפה הרבים, תלמדו ש"רוול" זה לא רק מלחין צרפתי נודע ותשוחחו על המקומות האגדיים שמיסדו את הסצנה הבורגנית דוגמת "כסית" ו"קפה קליפורניה". בביקור בפאב שכונתי תדונו על תרבות ה"פיקאפ באר" ועל מה שבאמת קורה שם: אהבות, נזק לכיס ואיפה מסתיים הערב. הסיור מסתיים באנטיתזה סמלית בסלון כלות. האם זה הסוף לחיי הרווקות?
"איך אתה אוהב את הקפה שלך?": היסטוריה וקפאין
בית קפה טוב הנו מוקד משיכה תרבותי לא רק בגלל הקפה, אלא גם בגלל היושבים בו. אנשים פשוטים, אנשי רוח תרבות, מפורסמים ומנהיגי העם נהגו לפקוד את בתי הקפה העירוניים ולהותיר את חותמם. בסיור ספק היסטורי ספק קולינרי תבקרו בתל אביב של פעם ותל אביב של היום, מושבה רעננה ומתעוררת ומטרופולין תוסס שלא מתעייף אף פעם. מרחוב בן יהודה, דרך גורדון ועד דיזנגוף, תלמדו להביט על בית הקפה התל אביבי דרך העיניים של לקוחותיו הידוענים ותוך שיח על השפעתם בעיצוב העיר של היום תתחככו באבק כוכבים קדום ועכשווי כאחד. אז כמה סוכר?
יפו העתיקה: מסע קולינרי ויותר
מהשוק היווני ועד שוק הפשפשים, מכיכר השעון ועד הנמל, סמטאות העיר התנ"כית ספוגים באווירה אתנית ייחודית. כאן תמלאו קיבתכם במטעמים ממיטב המסורת דוגמת "דוקטור שקשוקה" ו"פיצוחי אלברט אברהם", ותזכו לקינוח מקורי ב"קפה יאפא", חנות ספרים ובית ספר לערבית הדוגל בדו-קיום. במרכז "נא לגעת" תאכלו בחושך מוחלט במסעדת "בלק אאוט" ותזדהו עם עיוורים ובקפה "קפיש" תזכו לשיעור בשפת הסימנים מהמלצרים החרשים. מי שיבחר בסיור מורחב מטעם "העמותה לתיירות תל אביב-יפו" יזכה לטעימות כאוות נפשו. בתיאבון.
סיור בעקבות חסמב"ה: הנאה ילדותית למבוגרים
עוד בימים שילדים שיחקו בחצר במקום ב"פלייסטיישן", אי שם בתקופת המנדט הבריטי, נולדה לה חבורה מיתולוגית בשכונה קטנה בעיר הגדולה. גם אם אין לכם על המדף אחד מ-44 הספרים בסדרת הילדים מאת יגאל מוסינזון, לא תרצו להחמיץ את החוויה הבאה. אורי קציר, עיתונאי ומדריך טיולים, יצר סיור מרתק ברחובות תל-אביב המתחקה אחר הפעילות החשאית של החבורה הסודית. בהליכה מהמפקדה למערה החשמלית תדונו על אידיאלים, ערכים וציונות, נושאים שכל כך אפיינו את התקופה דאז ונראים קצת אחרת היום.
"בעל הבית השתגע": איך נראתה העיר בימים שלפני הקניון?
סיור היסטורי קליל ומשעשע יקח אתכם למסע בתולדות המסחר בתל אביב הישנה. עוד לפני קום המדינה, כשדיונות וחולות היו חלק טבעי מנופי העיר המבטיחה, החלה לצמוח לאיטה כלכלה איתנה, לימים מעצמה. ראשית הבנקאות בעיר עוברת דרך סניף בנק הפועלים משנות ה-20 ודרך מרכז המבקרים של בנק לאומי, שם תמצאו שטרות עותמניים וחשבוניה עתיקה מ-1903. איך הפך רחוב הרצל לרחוב הרהיטים? איפה אפשר למצוא מברשת לצחצוח שיני ג'ירפה או מברשת לניקוי תחתית הכרס (לנשים בהריון)? זאת ועוד בסיור שיראה לכם עיר ללא רשתות ומותגים, כשבעלי המלאכה נתנו את הטון.
מתל אביב הקטנה לניו-יורק הישראלית: מורשת אורבנית
ולסיום, סיור עצמי במנהרת הזמן. בלב העיר של ימינו, מאחד העם ועד יהודה הלוי סביב רחוב הרצל, קמים להם 60 בתים והופכים ל"אחוזת בית", העיר העברית הראשונה. בטיול של בוקר תוכלו לבקר במעט מהם ששומרו דוגמת בית וייס ובית דיזנגוף. במרכז שדרות רוטשילד, בין הרצל לנחלת בנימין תתקלו בקיוסק הראשון בעיר (הקיוסק המקורי נהרס ב-1989, ונבנה מחדש ב-2004). העיר צמחה להיות "העיר הלבנה", כאשר מבנים רבים נבנו בסגנון האדריכלות הבין לאומי (בבן יהודה תראו מעט מהמבנים העתיקים) והפכו לריכוז הגדול בעולם מסוג זה שהוכרז כאתר מורשת תרבות עולמית, מאורע הנחגג בעיר באירועי "לילה לבן" המתקיימים מדי שנה בקיץ.
למידע נוסף על הסיורים: http://www.telavivcity.com/tour.asp.