גם מי שלא גר בקיבוץ יכול להגשים את חלום השבועות הפרטי שלו ולהתרוצץ עם סלים על הכתפיים ובגדים לבנים. ואחרי שמקצות הארץ באתם, תוכלו גם לחזור הביתה עם ביכורים.פשוט קחו את הילדים, כנסו לאוטו וצאו אל אחד הקטיפים העצמיים שברחבי הארץ. אחרי שתלקטו פטל, דובדבנים או בצל ירוק, תוכלו גם לנשנש את מה שקטפתם.

קוטפים - צילום - הגיא האורגני (צילום: הגיא האורגני)
קטיף אקולוגי. הגיא האורגני | צילום: הגיא האורגני

הגיא האורגני: קטיף אקולוגי

איפה: מושב שדה אליעזר.
מה קוטפים: קטיף של ירקות אורגנים: בצל ירוק, פטרוזיליה, כרישה, כרוב לבן, תרד ניו-זילנדי, זוקיני, קישואים (משתנה בהתאם לעונות השנה).
פרטים נוספים: הגיא האורגני הוא משק לחקלאות אורגנית, קטיף ותיירות אקולוגית בלב הגליל העליון הירוק אל מול החרמון. הביקור כולל הסבר, סיור מודרך וקטיף עצמי של ירקות שבסיומו ניתן לקנות את התוצרת ע"פ משקל ובמחירים ידידותיים. במקום מתקיימות גם סדנאות מגוונות בתחום החקלאות האקולוגית.
מתי: כל יום, בתיאום מראש, טל' 052-5238343
כמה עולה: 50 שקל למשתתף בקבוצות של עד 12 איש, 30 שקל למשתתף בקבוצות של מעל 12 איש.
איך מגיעים: מושב שדה אליעזר בגליל העליון על כביש 90, נכנסים למושב, בכיכר פונים ימינה ואחרי כ–30 מטר פונים שמאלה, בית ראשון מצד ימין.

ירקות הגיא האורגני - באדיבות גיא פרלמן (צילום: גיא פרלמן)
רק ירקות אורגניים | צילום: גיא פרלמן

מלוא הטנא: העגבניות יקרות? בואו לקטוף!

איפה: מושב עין יהב בערבה.
מה קוטפים: עגבניות שרי מזנים שונים ופלפלים.
פרטים נוספים: במלוא הטנא במושב עין יהב בערבה מתקיים סיור מודרך בין חממות עגבניות השרי והפלפלים. בחממה כ-40 זנים שונים של שרי וכ-20 זנים של פלפל, ובמסגרת הסיור מבקרים בחממה, שומעים על החקלאות במושב והפיכת מדבר הערבה לירוק ופורח, טועמים מפרי החממה וממשיכים לקטיף עצמי. מי שמעוניין להמשיך לטייל, מוזמן לצאת אל ג'אבל חופירה לסיור רגלי קצר ותצפית מרהיבה אל הערבה.
מתי: כל יום, עד שמחשיך. להזמנת סיור טל' 052-2913379, 052-3666606
כמה עולה: 25 שקל למשתתף מגיל שנתיים. המחיר לסיור בחממה וגם טיול אל ג'אבל חופירה הוא 35 שקל למשתתף. קטיף עצמי בתום הסיור מתומחר לפי סלסלה בגדלים שונים החל מ-5 שקל.
איך מגיעים: על כביש 90 מכיוון ים המלח, בין מושב חצבה למושב ספיר.

מלוא הטנא צילום אלונה שמואל (צילום: אלונה שמואל)
בין חממות עגבניות השרי והפלפלים. מלוא הטנא בערבה | צילום: אלונה שמואל

בוסתן בראשית בגולן: הדובדבן שבקצפת

איפה: עין זיוון, צפון הגולן.
מה קוטפים: דובדבנים.
פרטים נוספים: בוסתן בראשית בגולן בעין זיוון, הבוסתן הוותיק בתחום הקטיף העצמי, מציע חוויה מרגשת של קטיף הדובדבן (ובהמשך פירות נוספים) מהעץ ולפה, ללא הגבלה. השנה יש צפי לפרי רב מהרגיל. בבוסתן עוד מגוון פעילויות לכל המשפחה: פינת חי, רכיבה על פוני ולמה, סוסים, טומקארים, בית קפה ופיקניק בין עצי הבוסתן.
מתי: כל יום מהשעה 9:00-16:00, מתאריך 25.5.12
כמה עולה: 25 שקל לילד,30 שקל למבוגר (מגיל 3).
איך מגיעים: מצומת מחניים מזרחה על כביש 91, בוסתן הגולן נמצא 3 ק"מ צפונית לקיבוץ עין זיוון.

חג השבועות בבוסתן עין זיוון צ. רונן גלבוע (3) (צילום: רונן גלבוע)
פריחת הדובדבנים. בוסתן עין זיוון | צילום: רונן גלבוע

משק ז"ק: מיץ פטל בקצה החורשה

איפה: מושב שדה יעקב - משק ז"ק.
מה קוטפים: פטל שחור ותות עץ.
פרטים נוספים: מושב שדה יעקב הוא ראשון מושבי הפועל המזרחי בארץ ישראל וממוקם במערב עמק יזרעאל. המושב מונה כיום כ-900 נפש וכולל 60 נחלות חקלאיות וכ-113 בתי תושבים. החקלאות במושב מגוונת וכוללת: רפתות לחלב, עדרי צאן של כבשים ועיזים, מטעי זיתים, שקדים, רימונים, תאנים ועוד. במשק ז"ק שבמושב ייערך קטיף עצמי במטעי המשק לכל המשפחה, במסגרתו ניתן לאכול את שקוטפים ויש גם חורשה למנוחה ופיקניק.
מתי: פתוח א' עד ה' 09:00 עד 19:00, יום ו' 09:00 עד 17:30, בשבת וחג סגור. הקטיף וימשך עד סוף יוני.
כמה עולה: 20 שקל לכל מבקר מגיל 3 ומעלה.
איך מגיעים: מושב שדה יעקב על כביש 722 במערב עמק יזרעאל סמוך לצומת השומרים. שילוט והכוונה מהכניסה למושב.

קטיף פטל צילום טל וגיא זק (צילום: טל וגיא זק)
אוכלים את מה שקוטפים. משק ז"ק | צילום: טל וגיא זק

מטעי משפחת הוד: דובדבנים לפי משקל

איפה: המטעים של משפחת הוד במטולה, הבעלים של מלון הבוטיק ומסעדת בית שלום.
מה קוטפים: דובדבנים.
פרטים נוספים: בית שלום במושבה הוותיקה מטולה, הבנוי מאבן גלילית וממוקם בחצר בת 110 שנים ברחובה הראשי של המושבה, מזמין את אורחי מלון הבוטיק, לאורך כל עונת הדובדבן לסיורים מודרכים אל מטעי הדובדבנים וקטיף עצמי לטעימות - ללא תוספת תשלום. גם אורחי מסעדת בית שלום, שיזמינו ארוחה בשרית במסעדה מוזמנים לקטיף עצמי במטע הסמוך למסעדה.
מתי: הקטיף יימשך במהלך חודש מאי. לפרטים: בית שלום במטולה, טל' 04-6940767.
כמה עולה: לאורחי מלון הבוטיק בית שלום ולמי שמזמין ארוחה בשרית במסעדה, הקטיף העצמי ללא תשלום. ניתן לרכוש דובדבנים טריים לפי משקל בשביל לקחת הביתה במחיר מוזל של 20 שקל לקילו.
איך מגיעים: נוסעים בכביש 90, עוברים את קריית שמונה וממשיכים לכיוון צפון עד שמגיעים למטולה. נוסעים לכיוון הרחוב הראשי של המושבה עד שמגיעים לרחוב הראשונים 28 - לחצר הבית של משפחת הוד בה נמצאים מלון הבוטיק והמסעדה ובסמוך אליהם מטעי הדובדבן.

דובדבנים
קטיף דובדבנים משפחתי. מטעי משפחת הוד
>> צימרים בשבועות: חופשה על טהרת הגבינות