הנדסה היא שם כולל למגוון רחב של תחומים, העוסקים ביישום המדע לצורכי האנושות. מקצועות ההנדסה מתבססים על עקרונות מדעיים ומתמטיים כדי לפתח וליצור פתרונות בתחומי חיים שונים. מי שילמד הנדסה יסיים את התואר כמהנדס ויעבוד בפיתוח, תכנון וייצור בתחום ההתמחות.
הלימודים מתאימים לאנשים ריאליים, שיטתיים ויסודיים, שאוהבים להבין לעומק, לנתח ולתכנן. מהנדסים בתחילת הדרך משתלבים בתפקידי תכנון, פיתוח או ביצוע. בהמשך מתקדמים המהנדסים לתפקידים ניהוליים הדורשים ראייה רחבה ושליטה במגוון רב של תחומים.
מה לומדים?
הקורסים שנלמדים בתואר בהנדסה תלויים בתחום הספציפי, אבל הבסיס המשותף לכולם הם קורסים מתמטיים, כמו חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי ואלגברה ליניארית, לצד קורסי מבוא בפיזיקה ומכאניקה, לוגיקה וכמובן סטטיסטיקה והסתברות הנלמדים כמעט בכל תואר אקדמי. ברוב תחומי ההנדסה נלמדים גם קורסים במדעי המחשב.
מסלולי לימוד מובילים בתחום ההנדסה:
הנדסת חשמל, הנדסת מחשבים, הנדסת מערכות מידע, הנדסת בניין, הנדסת מכונות, הנדסת אנרגיה, הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, הנדסה אזרחית, אוירונוטיקה וחלל, הנדסת נתונים ומידע, הנדסת תעשייה וניהול ועוד.
לא בטוחים איזה מסלול הכי מתאים לכם?היעזרו ב- Leap, כלי חכם לבחירת מסלול קריירה בהתאמה אישית.
תנאי קבלה:
תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסה משתנים בהתאם למוסד הלימודים הנבחר, וכן בהתאם למסלול הספציפי. באופן כלל ניתן לומר כי תנאי הסף לקבלה לתואר בהנדסה באוניברסיטאות גבוהים יותר, ובנוסף לרוב התנאים משתנים משנה לשנה.
במכללות לרוב תנאי הבסיס יהיו בגרות מלאה ופסיכומטרי גבוה מ-550, באוניברסיטאות לעומת זאת תדרשו לממוצע בגרויות מעל 80 ולעיתים אף מעל 90, וכן לציונים גבוהים ב-4 או 5 יחידות מתמטיקה לצד 5 יחידות במקצוע ריאלי נוסף בתעודת הבגרות שלכם. כמו כן, ידרש פטור מאנגלית אותו תוכלו להשיג באמצעות ציון גבוה בחלק האנגלית בפסיכומטרי, באמצעות מבחן אמי"ר או על ידי קורס שתעברו בשנת הלימודים הראשונה.
איפה עובדים?
כאמור, תחום ההנדסה מאגד תחתיו מספר לא מבוטל של מקצועות, ובהתאם לכך - גם אפשרויות התעסוקה מגוונות למדי. בעוד מהנדסי בניין יוכלו לעבוד כמתכנני בניינים, מהנדסי מחשבים ימצאו עצמם משתלבים כמתכנתים בחברות הייטק ובוגרי תואר בביוטכנולוגיה יוכלו לעבוד כמהנדסי מזון; מי שלמדו הנדסה כימית יוכלו להשתלב כמהנדסים בחברות תרופות, ומהנדסי תעשייה וניהול יוכלו לעבוד במגוון תחומים ותפקידים, החל מאחראי פס ייצור במפעלים ועד מנהלים בענף ההייטק.
מבחינת הביקוש לעובדים, על אף הביקוש הרב ללימודי הנדסה שמניב כמות נכבדת של מהנדסים חדשים מדי שנה, תמיד יש בשוק העבודה ביקוש למהנדסים נוספים, שכן כמעט כל חברה - כמעט בכל תחום - זקוקה לפחות למהנדס אחד. הגיוון הרב במקצועות הלימוד בתחום מאפשר גם גיוון בתחומי התעסוקה, ולמתמידים צפויות פעמים רבות גם אפשרויות קידום ושכר נאה במיוחד.
שכר צפוי בעבודות בתחום:
שכר התחלתי ממוצע של מהנדס ינוע בין 10,000 ש"ח לבין 15,000 ש"ח לחודש - תלוי בתחום. שכר בכירים כמהנדס יכול להגיע גם ל-24 אלף שקלים בחודש.
*נתוני השכר המוצגים מבוססים על מחקרים שונים, אולם ישנם משתנים נוספים רבים שמשפיעים על שכר העובד. הנתונים המוצגים מאפשרים הערכה גסה בלבד לנתוני השכר בכל תחום. הנתונים והמידע נבדקו ונתקבלו מחברת TACK אסטרטגיות צמיחה.