מהנדסי מכונות עוסקים בתהליכי מחקר, תכנון, פיתוח, ייצור ותחזוקה של מערכות מכניות ומערכות אנרגיה. מדובר באחד ממקוצעות ההנדסה הוותיקים והמבוקשים, מכיוון שכל מערכת הכוללת בתוכה חלקים נעים או משלבת בתוכה שימוש באנרגיה, מחייבת התעסקות של מהנדס מכונות. בוגרי תואר ראשון בהנדסת מכונות יכולים למלא מגוון רחב של פונקציות גם בתחומי הנדסה אחרים - כמו הנדסה אזרחית, הנדסת אווירונאוטיקה, הנדסת סביבה, הנדסת רובוטיקה, הנדסת מחשבים ועוד.
מה לומדים?
לימודים לתואר ראשון בהנדסת מכונות משלבים בין תחומי המדעים הבסייסיים לבין מדעים הנדסיים. בבסיס הלימודים ילמדו קורסים בפיזיקה, במתמטיקה, בכימיה ובמדעי המחשב ולצידם נושאי לימוד הנדסיים וספציפיים לנוסעי הטכנולוגיה והמוכנות - כמו מכטרוניקה, מדעי חומרים, מכניקה, מערכות אנרגיה ועוד. לאורך 4 שנות הלימוד יתנסו הסטודנטים גם בעבודה מעשית שתכשיר אותם לעסוק בתחום.
תנאי קבלה:
תנאי הקבלה לתואר ראשון בהנדסת מכונות משתנים בן מוסד לימודים אחד לאחר. לרוב תדרש זכאות לבגרות, הכוללת לפחות 4 יחידות לימוד במתמטיקה בציון של 80-70 לפחות, וכן 5 יחידות לימוד במקצוע מדעי או ריאלי נוסף. זאת לצד ציון העולה על 600-550 בבחינה הפסיכומטרית וכן ציון גבוה בפרק האנגלית של הבחינה או במבחן אמי"ר.
איפה עובדים?
מהנדס שסיים תואר ראשון בהנדסת מכונות, יכול להשתלב בשוק העבודה במגוון רחב של משרות בתעשייה, ברפואה, בתחבורה, בתעשיות המזון, בחברות ביטחוניות ואפילו בהייטק. הם יכולים למלא בחברות אלו מגוון רחב של תפקידים, כמו מחקר ופיתוח, ייצור, ניהול הנדסי, תכנון ואחזקה ועוד.
עדיין מתלבטים איזה תואר הכי מתאים לכם ללמוד? הכירו את Leap - כלי חכם לבחירת מסלול קריירה בהתאמה אישית. לאבחון חינם>>
שכר צפוי:
מהנדס מכונות בתחילת דרכו ירוויח שכר חודשי העומד על 10,00 עד 12,000 שקלים בממוצע. מהנדסים בכירים ובעלי ותק רב ישתכרו בכ-20 עד 25 אלף ש"ח לחודש בממוצע.
*נתוני השכר המוצגים מבוססים על מחקרים שונים, אולם ישנם משתנים נוספים רבים שמשפיעים על שכר העובד. הנתונים המוצגים מאפשרים הערכה גסה בלבד לנתוני השכר בכל תחום. הנתונים והמידע נבדקו ונתקבלו מחברת TACK אסטרטגיות צמיחה.