מתמודדי הסיעות החרדיות באלעד נשמו לרווחה כשנודע להם שרשימת הנשים שהתמודדה, לראשונה, למועצת העיר כשלה ולא זכתה לעבור את אחוז החסימה. מתוצאות האמת עולה, כי רשימת "עיר ואם למען אלעד" קיבלה 260 קולות בלבד.
בקרב מתמודדי הסיעות החרדיות חששו מאוד מהאפשרות שהם ייאלצו לנהל ישיבות מועצת עיר עם נשים וגם אם לא ניהלו נגדם קמפיין של החרמה ונידוי, הם דאגו שהעניין ייגמר בגימיק חד פעמי ולא יותר מכך.
"אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם רשימת הנשים הייתה נכנסת למועצת העיר, זה היה תקדים מסוכן מבחינתנו לשבת עם נשים במועצה. בכוונה לא ניהלנו שום קמפיין נגדן כי לא רצינו לתת להן פרסום שהיה עוזר להן במשימה", הסביר גורם בכיר באחת הרשימות.
מיכל צ'רנוביצקי שעמדה בראש המפלגה לא רואה בזה כישלון. לשיטתה, עצם ההתמודדות של הרשימה בבחירות בעיר חרדית היא כבר הישג: "אם היית שואל מישהו בציבור החרדי בכל מקום אחר בארץ אם זה נראה לו הגיוני שרשימה של נשים חרדית תתמודד בבחירות ולא יהרגו אותן ולא יפגעו בהן, הוא היה משיב בשלילה. בניגוד למסע ההכפשות שהתנהל בין הרשימות הוותיקות בעיר, כלפינו לא היו שום פגיעות או הכפשות, לא קיבלנו שום איומים או טלפונים, לא מחו נגדנו. להיפך, קיבלנו תמיכה רחבה מכל המגזרים בעיר וזה מדבר בעד עצמו". לדבריה, התמיכה הרחבה לא באה לידי ביטוי בקלפיות מאחר שברגע האמת, כשהאדם מאחורי הפרגוד, הוא לעיתים מקבל החלטה לבחור אחרת.
"מבחינתי עשינו הרבה מאוד, למרות שלא זכינו לקבל מושב במועצת העיר. קח למשל את מפלגת 'טוב' שהשקיעה בקמפיין שלה כמיליון שקלים לפחות וקיבלו 500 קולות. אנחנו בקמפיין של שלושה שבועות בלבד ובתקציב של פחות מ-20 אלף שקלים, הבאנו מחצית מהמצביעים שלהם", ציינה צ'רונוביצקי בראיון לאתר החרדי "כיכר השבת".
לטענתה, למפלגה מהסוג שהיא הקימה יש תמיד חבלי לידה קשים והיא מאמינה שבבחירות תצליח הרשימה לפרוץ את מחסום אחוז החסימה ותכניס לראשונה נשים למועצת העיר. "אני רוצה להאמין שבעוד חמש שנים תראה בעוד יישובים חרדים רשימות של נשים שיתמודדו בבחירות", הוסיפה צ'רונוביצקי, "אני חושבת שהציבור החרדי מקבל את העובדה שנשים רצות לפוליטיקה ואין לו בעיה עם זה. כשמציבים לו עובדה מוגמרת, אז אין בעיות".