קשה לדמיין את חג שבועות מבלי לחשוב על מאפה גבינות או על בורקס פריך שנחטף מהשולחן עוד לפני שהספיקו להניח אותו שם. הבעיה היא שכדי ליהנות ממאכלים מעוררי תאבון שכאלה, בדרך כלל צריך לעבוד קשה. במחשבה שניה, מי אמר שכדי ליהנות מאוכל ביתי משגע צריך להזיע? למעשה, אפשר להכין כמעט כל סוג של מאפה בעזרת בצק מוכן איכותי. מגוון הבצקים של "מעדנות", עונים בדיוק על שתי המטרות: אוכל טעים שלא דורש זמן רב להכנה. מה שצריך לעשות זה להחליט מראש על המנות ולהצטייד מראש בבצק הרלוונטי. זה כל כך פשוט, נוח וטעים, שממש לא נתפלא אם תחליטו לאמץ את השיטה באופן קבוע.
מאפה פילאס במילוי גבינות
פילאס הוא בצק דק וקראנצ'י במיוחד ומתאים להכנת מגוון מנות קריספיות. בורקס במילוי גבינות למשל תמיד מתקבל בברכה – הוא פשוט, טעים ובלי התחכמויות. כדי לעבוד עם הבצק לא צריך להיות שפים גדולים - מפשירים וממלאים בגבינות לפי הטעם: פטה, קשקבל או גבינה מלוחה. רק אל תשכחו להוסיף לתערובת הגבינות ביצה או רכיב מייצב אחר, להבריש עם הביצה ולפזר מעט שומשום לפני האפייה. והנה טיפ: אם אתם רוצים שבצק הפילאס יהיה נוח לעבודה, הפשירו אותו במשך הלילה במקרר ולא על השיש.
מקלות מלוחים מבצק עלים
מכירים את הרגע הזה שבו האורחים מגיעים אבל האוכל עדיין לא מוגש? ובכן, מקלות מלוחים הם אופציה מושלמת לאירוח קליל שמתאימה בדיוק לשלב המינגלינג שבו מחפשים לנשנש משהו קליל בלי להסתבך עם צלחות. כל מה שצריך לעשות זה לדאוג להפשיר את הבצק מראש, לחתוך לרצועות, לגלגל אותן בצורת בורג (מחזיקים בשני הקצוות ומגלגלים), להבריש בביצה ולעטר במעט שומשום, קצח או גרעינים אחרים. האפייה בתנור בחום בינוני. זו אחלה מנה שתתאים לצד מטבל יוגורט או כל מטבל אחר.
פאי אגסים מבצק פריך
פאי אגסים הולך מצוין עם כף גלידת וניל ומתאים במיוחד לתחילת הקיץ ולחג השבועות. תוכלו להכין אותו בקלות ובזריזות בעזרת בצק פריך מתוק. פשוט מרפדים תבנית עם הבצק, מוסיפים את המלית לפי המתכון הרצוי ואופים. באותה השיטה אפשר להכין פאי שוקולד, פאי גבינה, שטרודל תפוחים חמים ועוד אין ספור קינוחים.
מיני קיש מבצק פריך מלוח
מיני קיש הוא ללא ספק ה"פינגר – פוד" האולטימטיבי. הוא לא מחייב, מרשים ביופיו ועושה הרבה כיף בשולחן החג. במקום להסתבך עם מתכונים שיעבידו את המיקסר שלכם שעות נוספות ויעשו לכם הרבה לכלוך במטבח, אפשר לעבוד עם הפלא שנקרא בצק פריך מלוח. סמכו עלינו, את הבצק הזה אתם רוצים להחזיק במקפיא – תמיד. לא רק שהוא מושלם להכנת קישים ומאפים מלוחים שמתאימים לשבועות, הוא גם נהדר לאירוח או סתם לארוחת ערב משפחתית שלא דורשת יותר מידי מאמץ. מאותו הבצק ניתן להכין מיני קיש פטריות, מיני קיש גבינות ועוד מגוון רחב של מיני קיש..
קראנץ' גבינה מבצק שמרים עלים
אם לא ניחנתם בכישורי אפייה מופלאים, יש סיכוי לא רע שייקח לכם זמן ללמוד איך להכין קראנץ' גבינה נימוח וממכר. לעומת זאת, כשמכינים קינוח כזה מבצק מוכן, הסיכוי לפאשלות מצטמצם באופן משמעותי. פשוט שולפים בצק שמרים עלים ומכינים לפי המתכון. טיפ: לאחר שהכנתם את הקראנ'ץ שלכם, תנו לו "לנוח" על השיש -כך הוא יתפח ויהיה הרבה יותר טעים ואוורירי.