צילום: אסף ברזינגר, יחידת צילום מד"א "לשושן ברבי אין יראה מהחוק", כך, במילים ברורות, תיאר נציגו של היועץ המשפטי לממשלה את הדורס הנמלט מהחוק לפני כשנתיים.
לפני כשלוש שנים נידון ברבי לשמונה חודשי מאסר אחרי שנמלט מידי השוטרים במהירות 180 קילומטר לשעה ואף עבר באור אדום. ברבי הסגיר עצמו כמה ימים מאוחר יותר והוגש נגדו כתב אישום בגין סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה. ברבי הביע חרטה בבית המשפט והורשע במסגרת עיסקת טיעון בעבירה פחותה. הוא נידון לשמונה חודשי מאסר.
ברבי הגיש בקשה לקיצור שליש שאושר שאושרה על ידי ועדת השחרורים. הוועדה התלבטה, אבל התחשבה בכך שברבי הסכים להשתלב בתכנית שיקומית טיפולית במסגרת היחידה לנפגעי סמים והתמכרויות בעיריית נתניה. אבל בכך לא נגמר הסיפור. עורך הדין ארז ריכטנברג הגיש ב-22.9.10 בשמו של היועץ המשפטי לממשלה עתירה לבית המשפט לענינים מנהליים נגד החלטת ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר.
בעתירה כתב היועץ המשפטי: "לברבי אין יראה מהדין, שכן הוא חוזר ומבצע עבירות מאז היותו נער. מאסריו הקודמים לא הרתיעו אותו מלעבור עבירות נוספות". לדבריו, ברבי חזר לסורו בעבר למרות שהיה תחת פיקוח של שירות המבחן. כמו כן הוסיף נציגו של היועץ שברבי עבר גמילה מסמים שנכשלה משום ש"לא היה לו רצון אמיתי להשתקם". ריכטנברג ביקש מבית המשפט לדחות את החלטת הוועדה ולהשאיר את ברבי בכלא שמונה חודשים מלאים.
השופטים דחו את עתירת היועץ המשפטי בנימוק שברבי עשה חשבון נפש אשר הביא אותו להירשם לתכנית הטיפולים. הם הביעו תקווה שברבי יעמוד בתנאי התכנית וייעזר במחלקת הרווחה של עיריית נתניה שתסייע לו שלא לחזור לעולם הפשע. "נושא העתירה מלמד שהוועדה שקלה נכון את כל השיקולים ואיזנה ביניהם ולא נפל פגם בהחלטתה", אמרו השופטים.
מריים פיירברג, ראש עיריית נתניה, אמרה בתכנית "מה בוער" בגלי צה"ל בפנייה אישית לברבי: "אני קוראת לברבי להסגיר עצמו למשטרה. עם כל ההתנהגות הבעייתית, יש בך ניצוץ חיובי והלב שלך טוב. אני בטוחה שלא התכוונת לפגוע ולהרוג, אבל זה קרה. עשית מעשה נורא ואתה צריך לשלם את המחיר, בינתיים אתה רק מחמיר את מצבך. קשה לך עם המעשה שעשית, אבל אני קוראת לך להגיע מיידית לתחנת המשטרה".
אשתו של יוחאי גליקסמן: "שושן הרס גם את המשפחה שלי"
אשתו של יוחאי גליקסמן שהסגיר עצמו למשטרה באותו הלילה וטען שהוא זה שנהג ברכב, אמרה לגלי צה"ל: "בזמן התאונה הוא ישן איתי בבית. הקפיצו אותו מלמטה. שמעתי את שושן קורא לו. אי אפשר שלא לזהות את הקול שלו. הוא קרא לו מהחלון: 'יוחאי, יוחאי', בקול מלחיץ מפחיד. יוחאי התעורר ירד למטה. אחרי שניה חזר ואמר שהוא הולך. הוא אמר שאשתו של חבר התאשפזה, והוא לוקח אותו לבית חולים. הוא ניגש למשימה בלי לדעת לקראת מה הוא הולך".
"שמעתי בטלויזיה מה קרה. הרגשתי על הפנים. הלכתי לתחנה, שמעתי שהוא הודה, אבל ידעתי שהוא חף מפשע ולא עשה את זה. שרוצים להלביש עליו תיק. הוא עשה את זה כי הוא מאד מפחד ממנו. שושן לא הרג שלוש משפחותף הוא הרג ארבע משפחות. אני בחודש החמישי להריוני והוא הכניס את בעלי החף מפשע לכלא. אני לא רוצה לקרוא לו להסגיר את עצמו כי אני חוששת לחיי ולחיי בעלי".
היסטוריה של עבירות
ברבי החל את חיי הפשע ברחובות נתניה כבר בגיל 12. הוא התמחה בפריצות וגניבות והתגרה בשוטרים שהיו חסרי יכולת להגיב משום שברבי היה מתחת לגיל האחריות הפלילית. כתבת הפלילים של גלי צה"ל, הדף שטייף, מספרת ש"הרבה בזכות ברבי שונה החוק וגיל האחריות הפלילית ירד ל-12". גם החוק החדש לא עצר את ברבי שגדל בינתיים. הוא נודע כבעל קשרים עם משפחות אבוטבול ושירזי ונכנס ויצא מהכלא חליפות. ברבי הורשע מספר פעמים בתקיפת שוטרים וריצה עונשי מאסר בכלא השרון וכלא הדרים. כמו כן, שמו נקשר לעבירות סמים ומתן הלוואות בשוק האפור. בשנת 2003 הוא נורה בצומת בית ינאי, ככל הנראה על ידי משפחת אבוטבול, אבל היורה לא נתפס עד היום.
לאחר הפציעה, חזר ברבי לנתניה ובמסגרת שיקומו פתח בעיר דוכן אבטיחים אשר התרחב לשיפודיה, עמדת לוטו וקיוסק. בנוסף התחתן לפני כחמש שנים והוא אב לשתי בנות. הקיוסק, אותו מנהלת אשתו, נמצא כ-300 מטר ממקום התאונה. לפני שש שנים הגיעו פקחי העיריה בליווי משטרתי לסגור את הסוכה הלא חוקית לטענתם. ברבי השתולל, נעצר, הוגש נגדו כתב אישום ובסופו של דבר הורשע ונידון לכמה חודשי עבודות שירות.
ברבי נודע גם בזכות המסיבות מלאות האלכוהול שאותן נהג לערוך בבית אחד מבני משפחתו בהרצליה. אמש, הגיעה המשטרה לבית בו נערכה מסיבה בהשתתפות ברבי בעקבות תלונות על רעש. לא ידוע אם הוא היה במקום, אך המוסיקה כבתה והבית הפך למבצר מסוגר.