"הפסקתי לחוש קשר ביני ובין הנשיות שלי" | צילום: חדשות 2 סובלות מתופעות לוואי מהגלולות למניעת היריון? הולי גריג ספאל, סופרת בריטית, סבלה גם היא מהתכשיר שכתב לה רופא הנשים שלה. במקום להחליף את סוג הגלולה, היא החליטה לעשות צעד קיצוני יותר: חקרה את הנושא וכתבה ספר שלם על המסקנה אליה הגיעה: הגלולות הן למעשה אמצעי שליטה בנשים שמדכא את נשיותנו.
הגלולה משפיעה על זיכרון ועל המשיכה שלנו
עכשיו, בספרה "להמתיק את הגלולה: או איך התמכרנו לגלולות למניעת היריון?" שעתיד לצאת לחנויות בארה"ב החל מה-7 בספטמבר, טוענת גריג-ספאל כח הגלולה היא למעשה כלי בידי הפטריאכיה הקפיטליסטית שאנחנו הנשים מקבלות ללא עוררין. "במהלך השנים, לא חשתי כל קשר ביני ובין גופי, ביני ובין העולם, בין נשיותי ובין עצמי", מצטטת אותה העיתונאית קלי בורדט בביקורת שפרסמה על הספר במגזין האינטרנטי "VICE". בביקורת מציינת בורדט כי גריג-ספאל מגדירה את הגלולות – במקרה הטוב – ככיול לא מושכל מחדש של הגוף והמוח הנשי ובמקרה הרע- הסכמה שבשתיקה לתרבות מלאה בשנאת הנשיות.
כמו כן, מחקר נוסף שמציגה הסופרת ובוצע בשנת 2012 מעיד לפי הספר כי נשים העושות שימוש באמצעי המניעה ההורמונלי, הגורם לדיכוי טסטוסטרון , נמשכות לגברים עם רמות טסטוסטרון נמוכות יותר. לעומת זאת, כשאותן נשים הפסיקו לנטול את הגלולות ורמת הטסטוסטרון שלהן עלתה בחזרה, משיכתם לגברים נשיים יותר פחתה.
האם טענותיה של גריג-ספאל מופרכות?
לפי ד"ר דגנית סמואל, רופאת נשים בכירה ומנהלת מרפאת רופאים מומחים בתל אביב, לא לחלוטין. "ידוע שלגלולות יש השפעות רגשיות על נשים", היא מסבירה, "ההורמונים שבגלולות עשויים להשפיע על מצב הרוח, לדכא בקרב נשים מסוימות את החשק מיני ושינויים אצל נשים מסויימות על משקל ותאבון. האם זה מדכא את הנשיות? זאת שאלה רחבה שקשורה לסוגיות פילוסופיות ולא לרפואה".
"בכל מקרה, כל הזמן ממשיכים לפתח גלולות חדשות שבהן מנסים לרדת במינון ההורמונים ולהשתמש בהורמונים אחרים בעלי השפעה פחותה. צריך כמובן להתייעץ עם רופא לפני נטילת גלולות ולהתאים את סוג הגלולות להיסטוריה הרפואית של כל אישה. מה שבטוח הוא שנטילת גלולות עדיפה על הפסקת הריון לא רצויה", היא אומרת.
>> לפני שאתם עושים הפלה, תסתכלו עליי
>> איך לעזאזל השמנתי הכול בחזרה?