
"שכר הבסיס שלי הוא 5,000 שקלים, יש לי ילד בן 11 וילדה בת שש שנמצאים אצלי כמעט במשמורת משותפת ואני משלם כמובן גם מזונות, אז אני הורג את עצמי בשביל לעמוד בזה: עובד בלילות, בכל חג, בכל שבת, משמרות כפולות", הוא אומר ומסביר שלמרות המאמץ להוסיף משמרות הוא עדיין אינו מגיע לשכר הממוצע במשק, "השכר שלי בקושי מגיע ל-7,000 שקלים לשש-שבע משמרות של שמונה שעות לפחות. כדי לאפשר את זה אני לפעמיים מחזיר את הילדים מוקדם יותר לגרושתי או מביא אותם לחבר לכמה שעות. אבל אני כבר לא מדבר רק על הרצון לראות את הילדים שלי יותר, אני מסתכל על עצמי בגילי ואני לא רוצה למצוא את עצמי בעוד כמה שנים נזקק. אנחנו בסך הכל רוצים לחיות בכבוד".
"מבחינה כלכלית ודאי שזאת הייתה טעות"
כשלדרמן נשאל האם הוא מתחרט על הבחירה במקצוע הוא משיב: "מבחינה כלכלית בוודאי שזאת הייתה טעות. לפעמיים, בזמן שאני חוטף את כל הקללות והצעקות מהחולים שלא מקבלים את הטיפול הראוי בגלל העומס, עוברות לי מחשבות על חזרה לעבודה כעורך דין, בסופו של דבר יש לי שכירות ומזונות לשלם, ובתור עורך דין הרווחתי לפחות כפול מזה". אבל גם כשמתעלמים מהנושא הכלכלי, לדרמן מסביר כי הוא עדיין לא מצליח להגשים את החלום של עזרה וטיפול באנשים כפי שדמיין אותו. "אני באמת אוהב את מה שאני עושה ונהנה ממנו. מצד שני, עצוב לראות את המצוקה שבמקצוע. לא מספיק שהמחלקות נמצאות בתפוסה של 120 אחוז באופן קבוע, מספר האחים והאחיות הקיים הוא גם נמוך מזה שקיים בתקן. יש מצביםכ מסוימים בהם אח אחד צריך לטפל בחצי מחלקה – 25 חולים, את כבר יכולה לדמיין איך נראה הטיפול במצב כזה. אני תמיד אומר שאני יכול לעשות רק את מה שאני יכול לעשות - במצב כזה, אין שום סיכוי לבצע את העבודה בדיוק כמו שצריך וכמו שלמדתי".

בשעות אלה, ביום הרביעי לשביתת האחים והאחיות, המשא ומתן בין האחיות והאוצר נמשך וטרם הגיע לכדי הסכמה. "בינתיים דיברו על תוספת של 84 שקלים בחודש בלבד לאחים ואחיות שעושים משמרות. זאת הצעה מצחיקה. מדובר בדמי חנוכה", אומרת יו"ר הסתדרות האחים והאחיות בישראל, אילנה כהן, "אנחנו החלטנו להפסיק להיות פרייארים. אנחנו עומדים על כך שאם רוצים שיהיה מי שימשיך לעבוד במקצוע בעתיד, צריך לשנות את מעמד האחיות, להכריז עליו כמקצוע מועדף ולהפוך את השכר לאטרקטיבי. זה יופי של מקצוע אבל כרגע אנחנו נמצאים בקריסה".
תגובות