מחאת האוהלים הולכת ומתפשטת ברחבי המדינה, ובמקביל קבוצת צעירים שהתכנסו תחת הכותרת "שבוע הזעם" החליטו לנצל את המומנטום ולהרחיב את המאבק. לא רק משבר הדיור, אלא גם צמצום פערים חברתיים, מאבק בהפרטת קרקעות, תמיכה בשביתת הרופאים והעובדים הסוציאליים, הפגיעה בדמוקרטיה ועוד.
סמל המאבק. מתוך סרטון שפורסם ביוטיובהקבוצה ביצעה בימים באחרונים, וממשיכה לבצע, פעולות מחאה אקטיביות במטרה להעצים את המאבק החברתי ולמחות על אוזלת ידה של הממשלה הנוכחית. "הפעולה הראשונה שלנו הייתה צעדה מגן מאיר לכיכר האוהלים ברוטשילד ובדרך הושלכו גביעי קוטג' על מצודת זאב", מספר א', אחד המארגנים של שבוע הזעם שביקש להישאר בעילום שם.
הפעילות החלה מהתארגנות ספונטנית של קבוצות של צעירים, חלקם פעילים פוליטיים שהכירו במאבקים קודמים וחלקם לא היו מעורבים עד כה. "ביום שישי האחרון הקמנו עמוד פייסבוק ובשבת בערב כבר עשינו פגישה ראשונה בגן מאיר, הגיעו כמאתיים אנשים".
הפגנה בתוך סניף בנק, וצעדה אל מגדלי אקירוב
אתמול הפעילים כבר עברו לפעולה יצירתית. 15 פעילים נכנסו לסניף של בנק הפועלים במסווה של לקוחות, התיישבו על כיסאות הסניף ובזמן מתואם קמו, התקבצו במרכז הבנק וקראו נגד "אי הצדק הכלכלי במדינה שמעניקה הטבות במס לבעלי הון ועשירים, בזמן שהיא מורידה את הפיקוח על מחירי המזון וסוגרת מקלטים לנשים מוכות". בהמשך נפגשו כ-50 פעילים מחוץ למגדלי אקירוב בתל אביב במחאה על כך " שהממשלה והשלטון המקומי מאפשרים בנייה של דיור יוקרה במקום דיור שצעירים צריכים".
למה החלטתם לבצע פעולות עצמאיות ולא הצטרפתם למחאת הדיור הקיימת?
"הרעיון שלנו להרחיב את המחאה החברתית, לא רק סוגיית הדיור אלא פנייה כוללת אל האחראיים למחדלים החברתיים במדינה. אנחנו מפנים אצבע מאשימה כלפי הממשלה והעומד בראשה, בנימין נתניהו. חלקים גדולים מהעם מרגישים שהממשלה פועלת נגד העם, אז אנחנו רוצים להעביר מסר ברור: כשהממשלה נגד העם- העם נגד הממשלה".
"המשטרה מבינה שיש פה מצב נפיץ, מחאה רחבה מהציבור. הם לא רוצים לגרום להסלמה. באקירוב היו הרבה יס"מניקים, הם לא הפריעו אבל שמרו שלא ניכנס. עמדנו בשביל הכניסה והדיירים הסתכלו עלינו מהחלונות הגבוהים".
"שמאל קיצוני? כל מאבק חברתי הוא פוליטי"
הלילה מתכננים הפעילים לתלות פוסטרים הנושאים מסרים חברתיים על חלונות הראווה של הבנקים ברחבי תל אביב. מחר בשתיים בצהריים מתכננים הפעילים להיכנס למשרדים בקרית הממשלה ולשכב על הרצפה מכוסים בתחבושות, במחאה על כך "שהממשלה היא זו שגורמת למערכת הבריאות הציבורית לקרוס. בהמשך צפויה פעילות בירושלים נגד רפורמת התחבורה הציבורית.
אתם מאמינים שנציגי הממשלה הנוכחית, כולל ראש הממשלה, צריכים להתפטר?
"ברור לכולם שממשלה שמקדמת את האינטרסים של בעלי ההון והמקורבים צריכה להתחלף, צריכה לפנות את מקומה לכוח חברתי מוביל שדואג לאינטרסים של האזרחים. היום כבר לא מדובר במצוקה של קבוצות שוליים, היום כמעט כולם במצוקה ומעמד הביניים קורס. חייבים למצוא פתרון עכשיו, בלי רפורמות וועדות מיותרות. דוגמאות למדיניות ההרסנית של הממשלה אפשר לראות בהתנהלותה בפרשת הגז, הממשלה פשוט מעדיפה להעניק ליצחק תשובה את הרווחים במקום לאזרחים, זה אומר משהו על יחסי הכוחות פה".
עולות טענות כי המאבק שלכם פוליטי, שאתם מייצגים את השמאל הקיצוני?
"כל מאבק חברתי הוא פוליטי כמובן אבל אם הכוונה היא למובן המדיני, חלקינו אכן מאמינים שהממשלה הנוכחית לא מציעה לנו שום עתיד של שלום או ביטחון. אבל הרוב המוחלט של הפעילים שלנו לא היו מעורבים בפעילות פוליטית מפלגתית בעבר".
הייתם רוצים לראות יותר מעורבות של פוליטיקאים במאבק שלכם?
"הזירה של הפוליטיקאים שונה, חשוב מאד שהם יתגייסו, אבל בכנסת. בטוח שאנחנו לא רוצים פוליטיקאים שמגיעים לכיכר האוהלים 5 דקות אחרי שצוות הצילום של ערוץ 2 הגיע".