
"אנחנו רוצים את המבנה עצמו. אני לא מאמין שיש שם 1,800 מועסקים. אני מאמין שיש שם הרבה פחות ממחצית מזה", אמר היום קרזניץ' בביקור והתייחס לעובדי מיקרון המפגינים, "אם יתנו לנו חזרה את הבניין, נהיה מעוניינים במרביתם". קרזניץ' ניסה להרגיע אך הסביר כי הוא אינו יכול להתחייב להעסיק את כלל עובדי החברה מבלי לדעת מי הם. הפער בין מספר העובדים הנקוב לפי אנשי "מיקרון" ומספר העובדים אליו מתייחס מנכ"ל אינטל נובע מאי הכללתם של עובדי קבלן ואנשים שאינם עובדים ישירים.
לעובדי "מיקרון" התחייבותו של קרזניץ' כלל לא מספיקה. בדצמבר האחרון הודיעה חברת "מיקרון" העולמית כי היא מפסיקה את פעילותה בארץ ובכך גם סיימה את הסכם החכירה מול אינטל, בעלת הבניין. בצמרת מיקרון ישראל ניסו מאז למצוא קונה חדש למפעל שיבטיח את המשך תעסוקתם של העובדים, רובם תושבי הדרום ואף כמעט הצליחו לסגור עסקה מתאימה לטענתם. בשבוע שעבר נודע להם שמאמציהם היו לשווא. ב"אינטל" הודיעו כי הם מעוניינים בבניין שלהם בחזרה וסירבו להתחייב על העסקת כלל העובדים במפעל.
"מדובר על 900 ומשהו עובדים ישירים ובערך 900 נוספים שהם עובדי קבלן, שעבודתם נמצאת בסכנה", אומרת מהנדסת וותיקה בחברה בשנות השלושים לחייה, נשואה ואם לשתיים מאשקלון, אני מאוד חוששת שאהיה בין מפוטרים. "בעלי מורה וממשכורת של מורה אי אפשר להתקיים הרבה זמן. אני יודעת שלמצוא עבודה בהייטק באזור הזה ובמיוחד בתקופה הזאת תהיה משימה לא קלה. זה מאוד מטריד כי לאורך זמן, אם לא אמצא עבודה מהר ואכנס למעגל האבטלה, המשפחה שלי לא תוכל לשרוד. העובדת מבקשת להדגיש כי העובדים ישמחו לעבוד באינטל, אך מבקשים הבטחה שיאפשרו להם המשך תעסוקה. "אין לנו כלום נגד אינטל ואנחנו נשמח לעבוד בחברה, חלקינו היינו עובדים שלה בעבר", היא אומר, "מה שמכעיס מאוד הוא שהיו לנו שלושה קונים פוטנציאלים לרכישת המפעל והיינו על סף סגירת עסקה שמבטיחה את המשך ההעסקה של רוב האנשים פה ועכשיו מגיעים באינטל, מבקשים את הבניין בחזרה ולא מתחייבים להעסיק אותנו. אנחנו רק מבקשים - תנו לנו להמשיך לעבוד".
"אינטל היתה אמורה להפריח את הדרום, ועכשיו הולכת לפטר אותנו"

העובדים מספרים כי ניסו לתאם פגישה עם שר הכלכלה, נפתלי בנט, ושר האוצר, יאיר לפיד, אך בקשתם עד כה לא נענתה. "המסר שלנו הוא שלא משנה לנו אם זה יהיה רוכש אחר או אינטל. מה שעומד לנגד עניינינו זאת החשיבות של המשך ההעסקה שלנו", אומר מנהל נוסף בחברה בשנות ה-40 לחייו, אב לחמישה מאזור ירושלים, "אנחנו לא נגד אינטל, להפך, המפעל שלנו אפילו תרם בעבר להצלחתה, אבל החשש הוא שהם מטרפדים לנו את אחת העסקאות שיכולות להבטיח לנו המשך תעסוקה אם אינטל רוצה את הבניין אנחנו מבקשים שתבטיח המשך תעסוקה לעובדים. בערך 1,800 משפחות, רובן מאזור הדרום מתפרנסות היום בזכות המפעל הזה וזה לא משנה אם זה עובדי הייטק, עובדי ניקיון או עובדי מטבח. אנחנו יודעים שהסיכוי שלהם למצוא עבודה הוא נמוך וזה צריך להיות השיקול המרכזי כאן".
תגובות