
"נוצר הלך רוח בציבור, לפיו העבודה כאן נחשבת למקום עבודה שמרוויחים בו טוב והתנאים טובים מאוד וזה לא בהכרח נכון", אומר עובד וותיק בחברה שהעדיף לא להזדהות בשמו ותוהה כיצד תשפיע הבחירה של חברת החשמל במקום הראשון על תדמית העובדים, שלטענתו אינה בהכרח מוצדקת. "יש מקומות עבודה הרבה יותר טובים והרבה יותר משתלמים שלא נבחרים, כי לא מדברים עליהם ולא מכירים אותם. התדמית הזאת, בתוספת כל הליבוי התקשורתי, יצרו מצב שמבחינת השירות, אני יכול לומר שמאוד מרוצים מהעבודה שלנו, אבל כשזה מגיע לרגש, אנחנו נמצאים בתחתית, אוהבים לשנוא אותנו וכל 'פיפס' קטן על חברת החשמל הופך להיות כותרת", הוא אומר.
עוד מסביר העובד, כי כעובד החברה הוא גם נאלץ להתמודד עם ביקורת מתמדת שכבר כמעט התרגל אליה. "רוב העובדים מתחילים עם משכורות נמוכות מאוד ורק מי שיתמיד ויישאר בחברה וישתפר יוכל להגיע למשכורת שמכבדת את בעליה. כעובד חברת החשמל אתה יכול להגיע לרמה כזאת שתשכר טוב, אבל אם אתה לא נמצא בדרגים הגבוהים ביותר כנראה שלא תהפוך למיליונר מזה אף פעם. ובכל זאת, ביקורת תמיד הייתה עלינו ועם השנים זה הלך והחריף. לגבי הטענה שאנחנו מקבלים חשמל בחינם – אם יהפכו את זה לתוספת בשכר – לא נראה לי שיהיה מי בחברה שיתנגד", הוא מסביר.
"מרגישים שמעריכים אותנו ולא רואים צורך להתנצל"

בנושא הביקורת על תנאי העובדים בחברת החשמל הוא אומר: "אני מרגיש את הביקורת הזאת וקשה לנו לשמוע את זה. מאוד אכפת לנו על מה שחושבים לנו ואני לא מרגיש שיש לי על מה להתנצל. אני מזמין כל אחד שיש לו מה להגיד להתלוות אליי ליום עבודה אחד לפני שהוא מבקר אותנו".
בעוד רבים מהעובדים בוחרים להציג בעיקר את הקשיים שבעבודה כדי להרחיק את הביקורת, קרן מרציאנו (38), אם לחמישה מהיישוב מיתר, העובדת בשנים האחרונות כאחראית משמרת במרכז השירות במחוז דרום של מוקד 103, מתגאה מאוד במקום עבודתה ומציינת לשבח את הארגון. "מאוד הזדהיתי עם הבחירה. כמי שעבדה לפני כן בחברת תקשורת גדולה במשכורת גבוהה יותר מהמשכורת שלי היום, התואר הזה מגיע לארגון מכל הבחינות: זהו גוף מקצועי, גדול ואמין עם סדר יום והגדרת תפקידים מאוד מוגדרת וברורה, עם וועד עובדים דואג ותנאי סביבה ועבודה מאוד טובים ונוחים. בנוסף, קיימת התחשבות בכל המגזרים: הבדואים, הדתי החרדי ועובדים עם מוגבלויות ששולבו לאחרונה".
לאומי: "יציבות ואפשרויות לקידום והתפתחות"

גם עדי פסח (30), מנהלת פרויקטים במדור רשתות חברתיות באגף פיתוח של הבנק המתגוררת בראשון לציון מייחסת את יתרונות העבודה לסיבות דומות. "מאוד שמחתי לשמוע ומבחינתי זה היינו צריכים להיות במקום הראשון. אני עובדת בבנק לאומי כשמונה שנים: האפשרויות הן גדולות ורחבות, עבדתי במגוון רחב יחסית של תפקידים ותחומים, אפשרויות העבודה פה הן רבות, יש הרבה חבר'ה צעירים, הרבה יכולת העשרה ואפשרות ללמוד ולהתפתח, כל זה לצד הידיעה שאתה בארגון גדול ואיתן שנותן לך הרבה גם בהיבט הכלכלי וגם מבחינות אחרות".
אז איך קורה שדווקא שבועות ספורים לאחר המחאה הציבורית סביב מחיקת החובות המתוכננת של לאומי לדנקנר זוכה הבנק לפופולריות רבה כל כך? גבריאל זיוון מסביר כי "אירוע נוחי דנקנר לא גרמו נזק לנו כארגון כי אני חושב שבסופו של דבר הנושא טופל בצורה די עניינית מצד הבנק. לקח לנו כמה שעות להתארגן ולשים את הדברים על השולחן אבל בסוף הציבור מבין שהאירוע נוחי דנקנר הוא לא יחיד, יש עשרות גם בבנקים אחרים ואין פה שום דבר אישי".
בסקר גלובס ומכון פילת שהתפרסם בחודש פברואר בקרב הייטקיסטים, קבעו הגולשים כי גוגל הוא מקום העבודה הנחשק ביותר, זאת לעומת מקומה ברשימת מאה החברות – המקום השישי. במקום השני מוקמה חברת אינטל, שברשימת המאה הנוכחית, פינתה את המקום הראשון לחברת החשמל ומוקמה השנה במקום השני. "אנחנו עוסקים בחזית הטכנולוגיה, במקום שבו אנחנו באמת חלק ממשהו שמשנה את העולם ומשנה חיים של בני אדם", הסבירה אז מנהלת משאבי האנוש של החברה, נירית כהן, "העובדה שהרבה מאוד מהפיתוחים של אינטל בתחום של המוביליות ותקשורת פותחו בישראל גורמים לסיפוק אדיר".. כמו כן, היא התייחסה לתרבות האירגונית של החברה ששמה דגש לא רק על העבודה עצמה, אלא גם על העובד כפרט לדבריה.
תגובות